default_mobilelogo
  Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
  3 Απαντήσεις
  2.2K διαβάστηκε
Χαίρεται! Θα ήθελα να σας παραθέσω το ιστορικό μου και να μου πειτε την αποψή σας. Θα το εκτιμούσα ειλικρινά διαβαζοντάς την ιστορία μου να μάθω τι θεωρείτε ότι μου συμβαίνει δεδομένης της μεγάλης σας εμπειρίας. Είναι περιττό να σας πω ότι έχω γυρίσει σε πάρα πολλούς γιατρούς ανεπιτυχώς. Είμαι 35 ετών και εγώ και ο σύζυγός μου. Εχουμε μια κόρη 4 ετών φυσιολογική σύλληψη φυσιολογικός τοκετός. Μετά από δυο χρόνια από τη γέννησή της, παλλίνδρομη κύηση σύνδρομο κενού σάκου - απόξεση 8η εβδομάδα. Από την απόξεση προέκυψαν συμφύσεις που εντοπίστηκαν μετά απο ένα χρόνο και λύθηκαν υστεροσκοπικά. Ακολούθησε μια βιοχημική και πάρα πολλές εξετάσεις (θρομβοφυλίας, καρυότυπος, ορμονικός έλεγχος, έλεγχος σπέρματος). Θέμα προέκυψε με την ΑΜΗ μου 2.1 και οριακή τερατοζωοσπερμία 4% του συζύγου. Ξαναέμεινα έγγυος και κατά την 5 εβδομάδα ο γυναικολόγος μου πήρε τραχηλικό επιχρίσμα. Με το που σηκώθηκα και περπάτησα 100 μ ξεκίνησε αιμοραγία και η διαγνωση ήταν υποχοριονικο αιμάτωμα. Η εξέταση βγήκε αρνητική για μικροοργανισμούς. Ακούσαμε καρδιακή λειτουργία 120 παλμών 7η εβδομάδα με φυσιολογική ανάπτυξη. Η αιμοραγία συνέχιζε και σταμάτησε 8 εβδομάδα που ξαναπήγα για υπέρηχο και είχε σταματήσει η καρδιακή λειτουργία. Εκανα απόξεση πάλι και περιμένω αποτελέσματα καρυοτύπου (καρυότυπο ζεύγους έχουμε κανει και είναι φυσιολογικός) αλλά ο γυναικολόγος μου είπε οτι υπήρχαν πήγματα και ο πλακούντας ήταν αλλοιωμένος με θρόμβους. Προέκρινε μηχανικό αιτιο. Αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω.Να συνεχίσω να προσπαθώ ή αφού δεν έχει βρεθεί κάποιο αίτιο απλά τζογάρω. Οι αποβολλές μοιάζουν διαφορετικής αιτιολογίας κάθε φορά. Η εμπειρία σας τι λεεί? Δεν θα ήθελα να κάνω εξωσωματική. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47185
Αγαπητή Φίλη!
Σωστά αναρωτήθηκες αν θα ΄΄τζογάρεις΄΄ ..
Η εγκυμοσύνη είναι εκ των πραγμάτων ένα είδος... τζόγου΄΄ , μια και δεν γνωρίζεις τι θα σου προκύψει.
Δεν ξερω αν σε παρηγορεί, αλλά όσο αφορά την δική μας περίπτωση:
1η εγκυμοσύνη κατέληξε σε αθέλητη αποβολή 2ου μηνός,
2η εγκυμοσύνη 1 υγιές κορίτσι.,
3η εγκυμοσύνη 1 υγιές αγόρι,
4η εγκυμοσύνη κι εμείς 40 φεύγα, καταλήξαμε 11 και 9 χρόνια μετά τα πρώτα παιδιά, με το τρίτο παιδί (αγόρι) στην κούνια..
Λοιπόν, προχώρα!
Φιλικά
Π.Ζ:) :) :)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47198
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την υποστήριξη και την ευγενική απάντηση! Μια τελευταία ερώτηση: εσείς πόσο χρόνο συμβουλεύετε τις ασθενείς σας να περιμένουν μετά από απόξεση?
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47200
Αγαπητή φίλη!
Σε μία περίπτωση μικρής διάρκειας κυήσεως - όπως η δική σου, ας πούμε - ένα 3μηνο είναι υπεραρκετό. Πως προέκυψε αυτό; μην με ρωτάς, έχει να κάνει μ΄ εκείνο το..... μάλλον αυθαίρετο ΄΄τέρμινο΄΄, στο οποίο αναφέρονται οι... γύφτισες όταν προβλέπουν την μοίρα... Εχω δεί παντως και αρκετά περιστατικά συλλήψεων γρηγορότερα, ακόμη και μετά τον...σαραντισμό,, που τα πήγαν μια χαρά.
Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά.
Φιλικά
π.Ζ:) :) :) :)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!