default_mobilelogo
  Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018
  3 Απαντήσεις
  4.6K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και πραγματικά συγχαρητήρια για την σελίδα!

Είμαι 27χρονων και το ιστορικό μου είναι το εξής.. Το 2017 έγινε διαγνωση ότι έχω τον υιό του hpv. Συγκεκριμένα έχω εξωτερικά κονδυλωματα και το τεστ Παπ βγήκε τρίτης κατηγορίας και LSIL.

Στη συνέχεια έκανα κολποσκόπηση με το συμπέρασμα να είναι: εστιακή ήπιου βαθμού δυσπλασία του τραχήλου (CIN 1)

Μετά από 6μηνες έκανα thin prep με αποτέλεσμα αυτού να είναι ASCUS. Μετά από αυτό κάναμε κρυοπηξια και 6μηνες μετά (τώρα) το thin prep έδειξε ξανά μάνα LSIL, ότι είχε βγει δηλαδή και αρχικά. Έκανα και hpv dna test το οποίο ευτυχώς έβγαλε ότι έχω τους τύπους 6 και 42.

Ο γιατρός έκρινε καλύτερο αυτή τη φορά να κάνουμε loop τραχήλου. Όπως μου εξήγησε θα κόψει ένα κομμάτι απτό τράχηλο το οποίο θα πάει για βιοψία και το υπόλοιπο θα το καυτιριασει. Εντωμεταξυ όλο αυτό το διάστημα από πέρσι βγάζω εξωτερικά κονδυλώματα αρκετα συχνά παρόλο που μου τα καίει ο γιατρός μου με ποδοφυλινη. Και όταν λέω αρκετά συχνά εννοώ σε συχνότητα κάθε μήνα να βγάζω σίγουρα δύο φορες. Φεύγουν με την ποδοφυλινη(σε συνδιασμό με την κρέμα aldara) και μετά από λίγο ξαναεμφανίζοντε. H κρέμα aldara από μόνη της δυστυχώς δε μου κάνει τίποτα. Οι απορίες μου λοιπόν είναι οι εξης:

Μετά το loop που θα κανω κατά πόσο θα "θεραπευτώ"; Θα εξαλειφθεί καθόλου ο υιός απτον οργανισμό μου; Αυτό θα επηρεάσει και τα εξωτερικά κονδυλώματα; δηλ. θα ελλατωθει η τόσο συχνή εμφανίση τους? Αν οχι, τι θα μου προτείνατε να κάνω για τα εξωτερικά; Υπάρχει κάποια λυση η όλα είναι θέμα ανοσοποιητικού όπως μου είπε ο γιατρός.
Το επόμενο τεστ Παπ είναι σίγουρο ότι θα βγει καλό η υπάρχει ίση πιθανότητα να βγει πάλι κακό; Αν βγει καλο σημαίνει ότι υιός είναι σε τόση μικρή ποσότητα που δεν ανιχνεύεται; Αν υπάρχει περίπτωση να βγει πάλι κακό τι θα σημαίνει αυτό και τι θα πρέπει να κάνω σε αυτή την περιπτωση?
Συγγνώμη για τις τόσες απορίες μου απλώς έχω στενοχωρηθεί πολύ με την όλη κατάσταση μου και πραγματικά θελω πολύ να "σκοτώσω" όσο μπορώ το υιό γιατί με έχει κουράσει ψυχολογικά...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46727
Αγαπητή Φίλη!
Πολλά τα ερωτήματα…
Το δικό μου σκεπτικό: Θα προσπαθούσα ν ΄αντιμετωπίσω σταδιακά το περιστατικό , ΄΄από τα έξω προς τα μέσα΄΄, αφήνοντας τα του loop του τραχήλου στο τέλος...
Δεν θα κατέφευγα σε Loop, έχοντας ΄΄εξωτερικές΄΄. εκκρεμότητες.
Πιστεύω, ότι κι ΄΄ο δικός σου΄΄ κάπως έτσι σκέπτεται.
Για το πως θα εξελιχθεί το Pap. O στόχος είναι να αρνητικοποιηθεί.
Φιλικά
Π.Ζ

Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46784
Ευχαριστώ για την απάντηση σας γιατρέ.. άπλως δεν έχω καταλάβει.. μετά το loop και τον καυτιριασμό, είναι σίγουρο ότι το επόμενο τεστ Παπ θα βγει αρνητικό ή μπορεί πάλι να δείξει ότι κάτι πάει λάθος. Από τι εξαρτάται δηλαδή το αποτέλεσμα του επόμενου τεστ Παπ μετά το loop; Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46790
αγαπητή Φίλη!
Καλή ερώτηση!
Κατά κανόνα, Ναι, θα βγεί αρνητικό
Κάθε κανόνας έχει όμως κι εξαιρέσεις.
Η ιατρική σ΄ αυτό το θέμα, δεν δίνει εγγυήσεις!
ΠΖ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!