default_mobilelogo
  Κυριακή, 26 Μαϊος 2024
  1 Απαντήσεις
  377 διαβάστηκε
Γεια σας και σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας όποτε σας χρειάστηκα. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων.
Είμαι 29 ετών. Επισκέφθηκα τον γυναικολόγο μου μετά από αναφερόμενο σποττινγκ 4-5 μέρες πριν την περιοδο μου. Το τεστ παπ καθαρο. Οπως επισης και ο υπερηχος. Ήτανε καθυσηχαστικος και μου είπε πως πρόκειται για ορμονική διαταραχή λόγω έντονου στρες που είχα βιώσει. Ο κύκλος μου είναι περίπου 26-27 ημέρες. Η επίσκεψη έγινε την 14η μέρα του κύκλου. Ο φόβος μου επίσης ήταν μηπως έχω συμφυσεις στο ενδομητριο λόγω του ότι πριν 4 χρόνια έκανα διακοπή κυησης και έκτοτε έχει μειώθει η ποσότητα της περιόδου μου, παρόλα αυτά βλέπω σταθερά κάθε μήνα περιοδο με 1-2 μέρες απόκλιση. Ήτανε καθυσηχαστικος και μου είπε το αποκλείει γιατί έχω πολύ καλό ενδομητριο παχος 9.8 χιλιοστά. Την δεύτερη μέρα του κύκλου έκανα ορμονικές αναλύσεις. FSH - 9,24 ( 3.5-12.5 mIU/ml follicular phase)
Lh - 7.07 (2,4 -12.6 mUI/ml follicular phase)
Prolactin: 36, 98
Ο γιατρός ειπε πως οι αναλύσεις είναι καλές με την προλακτινη λίγο αυξημένη χωρίς να είναι τόσο ανησυχητικό. Τον ρώτησα αν έχω περιορισμένη γονιμοτητα με αυτά τα αποτελέσματα και με έβαλε να κάνω εξέταση amh η οποία βγήκε μονο 1.30 ng/ml. Πολυ χαμηλη γονιμοτητα . Οπως καταλαβαίνετε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.
Την 4η μερα του κύκλου, 2 μέρες μετα απο την πρωτη εκτίμηση επανέλαβα ξανά fsh και LH με τιμές 6.50 ΙU/L και 2.30 mIU/ml αντίστοιχα. Ο γυναικολόγος μου είπε πως δεν υπάρχει κατι που να μπορεί να αυξήσει την AMH και πρέπει να απευθυνθώ σε κέντρο υποβοηθουμενης αναπαραγωγής για κατάψυξη ωαριων και πως θα μπω νωρίτερα στην εμμηνοπαυση. Δεν έχω κάνει ακόμα καμία προσπάθεια εγκυμοσύνης , το μόνο που ξέρω είναι πως την πρώτη φορά συνέλαβα με μια μοναδικη επαφή με τον πρώην συντροφο μου. Είμαι ράκος γνωρίζοντας πως μπορει να μην συλλάβω ποτέ ξανά φυσιολογικά και πως οι ωοθήκες μου είναι γερασμένες για την ηλικια μου . Σας παρακαλω μην με κρινετε ,γνωρίζω πως εγω αξίζω οποιαδήποτε τιμωρία. Θα ηθελα μόνο την ειλικρινή σας αποψη για αυτες τις τιμες και επίσης αν υπάρχουν πιθανότητες η τότε διακοπή κύησης να οφείλεται στην προωρη ανεπάρκεια τον ωοθηκών μου και την χαμηλή μου γονιμοτητα.
Περίπου πριν από 1 χρόνο
·
#58774
Αγαπητή φίλη.
Δεν έχει σχέση η διακοπή κύησης.
Επίσης, αν δεν υπάρχει σύντροφος ή δεν έχεις σκέψεις για εγκυμοσύνη στο επόμενο χρονικό διάστημα, επειδή πράγματι η ΑΜΗ είναι χαμηλή για την ηλικία σου, η κατάψυξη ωαρίων ενδείκνυται, χωρίς να έχεις μελλοντικές παρενέργειες.
Τα υπόλοιπα, με τον συνάδελφο που γνωρίζει το ιστορικό σου.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!