default_mobilelogo
  Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
  6 Απαντήσεις
  870 διαβάστηκε
Καλησπερα. Μετά απο ιστορικό πολλών τεστ παπ lsil και ενα hsil προχωρήσαμε σε Κολποσκόπηση κατα την οποια ο γιατρος βρήκε αλλοιώσεις στα κολπικα τοιχώματα! Μου πηρε βιοψιες οι οποίες εδειξαν vain3. Μου πρότεινε να κάνουμε εκ νέου Κολποσκόπηση και συμπληρωματική βιοψια σε ένα μήνα για να αφαιρεσει και την υπόλοιπη βλαβη. Θεωρείτε ότι πρεπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά; πχ λέιζερ διαθερμια; Ψάχνω στο ίντερνετ σε διαφορες βιβλιογραφίες αλλα δεν βρίσκω πολλες πληροφορίες οπως για τον τράχηλο γιατί θεωρείται πιο σπάνιο προβλημα και αγχώνομαι περισσότερο. Κατατοπιστε με παρακαλω!
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44958
Αγαπητη  Φίλη!
Η   αφαίρεση των  αλλοιώσεωνμ  στο βαθμό  που  αυτή ειναι  εφικτή - είναι κατα την αποψη  μου  η καλλίτερη  λυση.
Με  διαθερμία, ή  laser  υπάρχει ενα  διαγνωστικό κενό.
Δεν γνωριζει κανείς τι  εκαψε...  Στην αφαίρεση  ξερεις  τι ακριβώς έβγαλες.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44959
Τελικά ειναι κάτι πολυ επικινδυνο και πιο επιθετικό απο οτι οι βλάβες στον τράχηλο; διαβαζοντας ξένο υλικο, τρομοκρατηθηκα. Σας εχουν τυχει εσας περιπτώσεις γυναικών με τέτοιες κολπικες αλλοιωσεις και εαν Ναι ποια ήταν η εξέλιξη τους; συγγνωνη που ρωτάω πολλά αλλα κατανοηστε με σας παρακαλώ. Έμαθα οτι εχω κατι που δεν ηξερα καν την ύπαρξή του και ο δικος μου γιατρός θα επιστρέψει Ελλαδα σε μισό μήνα για να ρωτήσω περαιτέρω.
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44960
Αγαπητή Φίλη! 
Προκειται για ενδοεπιθηλιακή  βλάβη σοβαρου  βαθμού. που θα  αντιμετωπιστεί  απόλυτα.  Επειδη  οι επιφάνειες που καταλαμβάνει το ευρημα, ισως  δεν συγκεντρωνονται  σε  μια πολυ συγκεκριμενη  περιοχή,  (στον τράχηλο  της  μητρας  η επιφανεια ειναι  π.χ.  μολις 3-4  τ. εκ. , στον κολπο  ειναι η επιφανεια επιτήρησης μεγαλύτερη)  ειναι δυνατόν, αναλογα με το κολπσκοπικό  ευρημα  να  χρειαστεί   καποια στιγμή ισως  και   άλλη  παρέμβαση.  Τωρα  περιμενε  να το  ξαναδει  ο  ανθρωπος  και   θα δειτε. Οπως  και να  εχει, δεν  άκουσα  και δεν  ειδα καμία,  να μην τα πηγαινει  καλά. 
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44961
Σας υπερευχαριστω για τις απαντησεις σας. Μια τελευταία ερώτηση έχω. Ξερω οτι η γυναικα σε κατασταση εγκυμοσύνης ειναι ουσιαστικά "ανοσοκατεσταλμενη" και οποιαδηποτε βλαβη πχ στον τράχηλο μπορει να προχωρήσει με ταχεις ρυθμούς, δυστυχως...σε ενα μήνα εχω ραντεβού με το γιατρο και είτε θα μου παρει ως προειπα συμπληρωματικες βιοψιες για το vain3 είτε θα κανονιστεί επέμβαση. Οπότε μερος του  κολπικου μου τοιχώματος θα αφαιρεθει. Οταν με το καλο τεκνοποιησω υπαρχει τεράστια πιθανότητα να υποστρεψει η βλαβη; και εαν Ναι, μετα που θα χρειαστει παλι αφαιρεση, ποσο τοιχωμα θα αφαιρεθει ξανα; ειναι εφικτη η επέμβαση παλι ή περνάω σε χημειοθεραπεία;
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44963
Τιποτε  απ΄αυτά  δεν  αθ συμβει..Για δυοπλασία  in situ  πρόκειται.. Το  προβλημα  θα  λυθεί 
οπωσδηποτε. 
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
