default_mobilelogo
  Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  5K διαβάστηκε
Καλησπέρα,
               
              Είμαι καινούριο μέλος και καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την βοήθεια που προσφέρετε. Πηρα το θάρρος να σας γράψω με αφορμή το τεστ παπ που έκανα πρόσφατα. Λόγω του ότι ο γιατρός μου δεν μου διευκρίνησε ακριβώς το πρόβλημα που υπάρχει,(για να είμαι ειλικρινής, πάνω στην αγωνία μου δεν μπόρεσα να τον πωτήσω εκείνη την στιγμή) σας παραθέτω παρακάτω τα απότελέσματα του τεστ και ζητώ την γνώμη σας.
                        
                                ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
           ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΟΛΠΟΥ, ΕΞΩΤΡΑΧΗΛΟΥ & ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΟΛΠΟΥ
Παραβασικής στιβάδας: -
Διαμέσου στιβάδας : Αρκετά
Επιπολής στιβάδας : Αρκετά
Άλλα ευρήματα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χλωρίδα κόλπου: Κολποβακτηρίδια, HPV, μύκητες Candida Ablicans
Ιστιοκύτταρα: Αρκετά
Λευκοκύτταρα : Αρκετά
Επιθήλια ενδομητρίου: -
Επιθήλια Ενδοτραχήλου: Αρκετά
Επιθήλια Εξωτραχήλου: Πολλά
Εκφυλισμένα κύτταρα : Αρκετά
Παθογνωμονικά κύτταρα  Πλακώδη κυρίως εξωτραχηλικά, μεταπλαστικά και ενδοτραχηλικά με φλεγμονώδεις αλλοιώσεις. Λίγα κοιλοκύτταρα. Πολύ λίγα διπύρηνα πλακώδη. Λίγα δυσκαρυωτικά ενδεικτικά CIN I.
Συμπέρασμα : Φλεγμωνώδη ευρήματα με αλλοιώσεις ενδεικτικές CIN I (LSIL κατά Bathesda).
Συμπληρωματικά, θα ήθελα να σας πω οτι είμαι 22 ετών. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι την ημέρα που έγινε το τεστ παπ ο γιατρός ανίχνευσε κολπίτιδα.(Δεν ξερω αν αυτό έχει κάποια σχέση). Τελικά ο γιατρός μου συνέστησε κολποσκόπηση για να είμαστε πιο σίγουροι. Είχα κάνει κολποσκόπηση και υπέρηχο πριν 3 μήνες περίπου και βγήκαν και τα δύο καθαρά. Αν ηπήρχε κάποιο πρόβλημα δεν θα το είχε ανιχνεύτεί με την κολποσκόπηση; Τί μου συμβαίνει τελικά??
                                    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#16622
https://gyn.gr/images/phocagallery/1-%2013.jpg
Εικονα  κοιλοκυττάρωσης, τυπική για προσβολή  απο HPV. Περιστατικό  ιατρείου, δικό μας  παρασκεύασμα. Χρώση κατά Παπανικολάου.Μεγέθυνση 10Χ40

Άγαπητη  Φίλη!
Τα  κυτταρολογικα  ευρηματα συνηγορούν  για προσβολή απο καποιο  στελεχος  κονδυλωματων,  που   προκαλεσε  μία ελαφρου βαθμου  αλλοιωση στην επιφανεια  του τραχηλου της  μητρας. (CIN 1)
Oι αλλοιωσεις αυτές  δεν ειναι  κατ΄  αναγκη  ορατές με  την βοηθεια της κολποσκόπισης.. Μπορεί   όμως  να μην ήτνα ορατειος τοτε και να ειναι  τώρα...
Στην  πλειοψηφία των περιπτώσεων  υποχωρούν με  τον καιρό  από  μονες τους  και χωρίς θεραπεια .. Περιπου  70%  του  γυναικειου  πληθυσμού  στην ηλικια των  20-30  ετων,  εχει προσβληθει   για καποιο διαστημα με καποιον  ή  και καποιους  ιους  κονδυλωματων,  που αντιμετωπιζονται  από τον οργανισμό
Αν βεβαια  συνυπαρχει εικονα  κολπιτιδας, ειναι σκοπιμο  να   αντιμετωπιστει...
Συνηθως  επαρκει   ο  επαναληπτικος  κολποσκοπικός και  κυτταρολογικός  έλεγχος  σε 6  μηνες ...
Θα  σου εξηγησει   και  ο γιατρός  σου τα σχετικά.
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!