default_mobilelogo
Νέο

sos!

  Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Καλημέρα σας! Η υπόθεση έχει ως εξής Γιατρέ. Είμαι 21 χρονών και στις 9/2/10 είχα κάνει ένα Τεστ Παπ το οποίο είχε δείξει οτι έχω κολπίτιδα και τραχηλίτιδα σε ελαφριά μορφή καθώς και LGSIL( CINI + - HPV ) H Γιατρός μου, μου πρότεινε να κάνω κολπσκόπηση μετά από 6 μήνες αλλά εγώ προτίμησα να κάνω μετά από λίγες μέρες. Αυτό που έδειξε η κολπσκόπηση ήταν το εξής:
ORATO ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ. ΕΚΤΡΟΠΙΟ. ΑΝΩΡΙΜΗ ΠΛΑΚΩΔΗΣ ΜΕΤΑΠΛΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ ΥΠΟΛΕΥΚΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΝΙΑ
ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ HPV ΛΟΙΜΩΞΗ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΑΙΔΟΙΟΥ
Να σας πληροφορήσω οτί δεν είχα ποτέ συνευρεθεί με κανέναν χωρίς προφύλαξη αν εξαιρέσουμε ενα παλιό συμβάν που ένα παιδί για κακή μου τύχη μπήκε για ένα λεπτό χωρίς πρφύλαξη. Αυτό που με απασχολεί είναι αν κατά την άποψη σας χρειάζεται να κάνω όλες τις εξετάσεις για ΣΜΝ. Φοβάμαι μίπως έχω κολήσει κάτι χειρότερο και δεν το ξέρω :( για παράδειγμα τον ιο hiv. Πιστεύετε ότι από ενα λεπτό που μπήκε στην αρχή υπάρχει πιθανότητα αν είχε Aids να με κόλησε? Γιατι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως κόλησα hpv... συνεπώς γιατί να μην έχω κολήσει κατι χειρότερο και να μήν το ξέρω? Κατα διαστήματα ωστόσο εμφανίζω μύκητες. Είχα 8 μήνες να ξαναπαρουσίασω αλλά τώρα που σας στέλνω αντιμετωπίζω ξανά τα ίδια συμπτώματα φαγούρα και τλπ...έχουν καμία σχέση με όλα αυτά? Ανισυχώ πραγματικά:( H Γιατρός μου, μου είχε προτίνει να μην μπώ στην διαδικασία για άλλες εξετάσεις και οτι η κολποσκόπηση ήταν καλή μιάς και έχω την πιό ελαφρία μορφή μου είπε, τώρα δεν ξέρω.. Εγώ φοβάμαι! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15039
Συμφωνώ  με την υποδειξη του γιατρου σου...Τα ευρηματα θα υποχωρησουν  από  μονα τους ,  ισως   και πολυ συντομα.
Για το HIV...Δεν  θα  μου περνουσε  απο το  νου να το συστησω σαν   εξεταση..Αν σκεφτουμε,  ότι  το 70% περιπου  του σεξουαλικά δραστηριου πληθυσμού  ηλικίας  από 20-30  ετών,   εχει ελθει σε επαφή  ΗPV, δεν θα ειχαμε άλλη δουλεια ...
Υποτροπές   μυκητιάσεων  εμφανιζονται  συχνά σε  γυναικες  που  εχουν  HPV, επειδή προφανώς επηρεάζεται  ο  ειδικός αμυντικός μηχανισμός εναντιον μυκήτων (που η επιστημη δεν τον γνωριζει ακόμη  καλά)  . Η  θεραπεια ειναι  συμπτωτική.. Η  περιπτωση  σου  όως επ΄αυτου  δεν ακουγεται  έτσι.  Το προβλημα   μοιάζει  τωρα  να ειναι  περιστασιακό..
Φιλικά
Π.Ζ. 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!