default_mobilelogo
  Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023
  0 Απαντήσεις
  96 διαβάστηκε
Καλημέρα σας,

Είμαι σε απόγνωση. Έχω δεί ήδη 2 γυναικολόγους και έχω κάνει εξετάσεις / υπέροχο.
Λόγω κατάθλιψης, πήρα πολλά κιλά (1 χρόνο = περίπου 50 κιλά), ήμουν ήδη υπέρβαση και με τα επιπλέον κιλά, η κατάσταση ξέφυγε.
Πριν 6-7 μήνες, οι περίοδος μου άρχισε να αλλάζει, ξεκινούσε αργά (ελάχιστη ροή) , περνούσε μια εβδομάδα σε αυτή την κατάσταση και την 2η εβδομάδα, αυξανόταν η ροή. Δηλαδή σχεδόν 2 εβδομάδες είχα περίοδο.
Πριν 4 μήνες, αδιαθέτησα σε αυτό το μοτίβο που περιέγραψα παραπάνω , πέρασε η 2η εβδομάδα και αντί να σταματήσει η περίοδος, εβγαζα πήγματα μεγάλου μεγέθους για 3 μέρες συνεχομένα.

Πήγα στον 1ο γυναικολόγο, έκανε υπερηχο και δεν είδε κάτι περίεργο. Μου έδωσε duphaston 3/βράδυ και mitrotan (δεν θυμαμαι δοσολογία ) για 10 ημερες, παράλληλα με σίδηρο. Μέσα σε 1 ημέρα είχε σταματήσει η περίοδος στο 80% και την 2η ημέρα, δν ειχα σχεδόν καθόλου.

Λόγω τους βάρους μου, με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να μου χορηγήσει αντισυλληπτικά (λόγω κινδύνου θρομβόσεων).

Τελειώνω την αγωγή και μετά από 3-4 μέρες, αδιαθετώ πάλι.

Η περίοδος κράτησε 10 ημέρες, τις τελευταιές μέρες ήταν ΜΕΓΑΛΗ η ροή - τόσο που τρόμαξα. Κάλεσα τον γυναικολόγο και μου είπε να περίμενω... Ωστόσο, επειδή δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Αποφασίζω να πάω σε 2ο γιατρό για 2η γνώμη.

Η ροή είχε μειωθεί ήδη αρκετά (χωρίς να πάρω κάποιο χάπι), ο 2ος γιατρός πραγματοποίησε υπέρηχο και δεν βρήκε κατι.

Μου ειπε ότι πρέπει να χάσω τα κιλά άμεσα και εάν τυχόν ξανασυμβεί να μην σταματαει η περίοδος να παρω duphaston 1 πρωι/1 βράδυ για 7 ημέρες.

Πήγα σε ενδροκινολόγο έκανα ορμονολογικές και ήταν ολα καλά (έχω hasimoto και παίρνω T4 62mg). Παράλληλα μου χορήγησε glycofren 1/βραδυ μετα το γευμα για να με βοηθήσει με την περίοδο.

Να προσθέσω ότι ήδη έχω χάσει 10 κιλά (ξεκίνησα διατροφή με ειδικό από τον Ιουνιο).

Αδιαθέτησα 11/09, με ελαχιστη ροη για μερες, στην πορεία αυξήθηκε και τώρα έχω μεγάλη ροή - όπου νοιώθω το αίμα κάθε φορα που θα κανω κινηση κλπ. (συγνώμη για την γραφικότητα αλλα πραγματικά νοιώθω ότι εάν δεν το πω κάτι θα παραλείψω). Ξεκίνησα να παίρνω duphaston 3/10 το βραδυ και σήμερα ουσιαστικά έκλεισα 2 μέρες αλλά διαφορά δεν βλέπω στην περίοδο.

Έχω αρχίσει και φοβάμαι.

Εξετάσεις καθαρές (αιματολογικές/ορμονολογικές) ,υπέρηχος καθαρός. Να αναφέρω ότι χρόνια πριν, είχα διαγνωστει με πολυκιστικές ωστόσο ο γυναικολογος που με είδε την 2η φορα (και είναι αυτος που ειχε ιστορικό μου εδώ και χρόνια) μου ειπε οτι δεν βλεπει πλέον κυστες και ότι δεν έχω πλέον πολυκιστικές... αυτό με μπέρδεψε γιατί νόμιζα οτι οι πολυκιστικές είναι κάτι που το παντρευεσαι.

Καταλαβαίνω ότι τα κιλά παίζουν μεγάλο ρόλο - δεν ζω σε συννεφάκι. Απλά χρειάζομαι έναν άνθρωπο ειδικό να διαβάσει τι μου συμβαίνει και να μου δώσει μια συμβουλή.... νοιώθω απογοητευμένη γιατί προσπαθώ για την υγεία μου αλλά νοιώθω ότι η αντιμετωπίση που λαμβάνω έχει ένα τοίχος που γράφει ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΙΛΑ και εγώ θέλω εναν ειδικο να μου εξηγησει γιατι το κορμι μου συμπεριφερεται ετσι χωρις να υπάρχει ένδειξη σε ολες τις εξετασεις για κάποιο πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας - και ακόμα κ εάν δεν μου απαντήσει κάποιος.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!