default_mobilelogo
  Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014
  1 Απαντήσεις
  3.6K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και καλη χρονιά. Πρόσφατα ο ουρολόγος μου έδωσε για τη θεραπεια μιας ουρολοίμωξης την αντιβίωση prixina των 600 από την οποία πάιρνω ένα χάπι κάθε μέρα για 10 μέρες. Ταυτόχρονα όμως παίρνω και αντισυλλητπικά yasmin. O ουρολόγος μου είπε πως δεν μειώνεται η αποτελεσματικότητα των χαπιών λογω της αντιβίωσης. Από την άλλη επειδή παθαίνω ουρολοίμωξη κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με το σύντροφό μου μου είπε πως από εδώ και πέρα πριν κάθε επαφή θα παίρνω ένα δισκίο prixina προληπτικα για να μην με πιάνει το μικρόβιο και αναρωτιέμαι: Αν κάθε φορά που έχω επαφή παίρνω ένα δισκίο αντιβίωσης δεν θα ακυρώνει αυτομάτως τα αντισυλληπτικά οπότε θα είμαι ακάλυπτη? Σας παρακαλώ κάθε απάντηση είναι πολύ βοηθητική γιατί καλή η άποψη του ουρολόγου πως δεν επηρεάζονται τα αντισυλληπτικά από την αντιβίωση αλλά δεν θα ήθελα να έχω καμιά ξαφνική έκπληξη. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων...
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#32834
Αγαπητή φίλη. Θεωρητικά, κάτι που αναγράφεται και στο φύλλο οδηγιών του σκευάσματος, μπορεί να επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα του αντισυλληπτικού, από την ταυτόχρονη λήψη ισχυρής αντιβίωσης. Έτσι, για να είσαι ήρεμη, θα χρησιμοποιείς κάποια έξτρα προφύλαξη στις επαφές σου, όσο χρησιμοποιείς αντιβιοτική αγωγή. Φιλικά Π.Κ.  


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
