default_mobilelogo
  Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010
  7 Απαντήσεις
  4.7K διαβάστηκε
Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε
θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τα αποτελέσματα της σχετικής εξετασης που έκανα εχθές το πρωι.Θα επισκεφθουμε το γιατρό μας αυριο το πρωι αλλα θα ήθελα αν ειναι εύκολο και τη δική σας γνώμη.Ο κύκλος μου ειναι 27-28 ημερων.Προηγήθηκε εξέταση σπέρματος απο τον ίδιο τον γιατρό στην οποία φαινοντουσαν αρκετα πυοσφαίρια στο μικροσκόπιο ενω σε δύο προηγούμενα σπερμοδιαγραμματα πριν 7 και 4 μήνες αντιστοιχα δεν υπήρχαν πυοσφαίρια.Ο γιατρός θα έστελνε το σπέρμα για περαιτέρω αναλυση σε εργαστηριο και αυριο θα πάμε για να του κάνει μια ανδρολογικη εξέταση (όρχεις και εκριμα απο το προστάτη), να δούμε τα αποτελεσματα του εργαστηριου και να αξιολογησει και τα αποτελεσματα του pct τα οποία ειναι τα ακολουθα.
Ηρθαμε σε επαφη στις 10:30 το βράδυ στις 19/01/2005 και η εξεταση εγινε στις 06:45 20/01/2005 που ήταν και η 12η μέρα του κύκλου μου.Βρέθηκε ωοθηλάκιο διαμέτρου 26mm με πάχος ενδομητρίου 8,9mm και μήτρα με πρόσθια κάμψη φυσιολογικής μορφής και ηχογένειας (αν θυμαμαι καλα τους όρους γιατι δεν εχω μπροστά μου τα αποτελεσματα).Στο εργαστηριο που έκανα την εξέταση μου πρότειναν επαφη την ιδια ημέρα γιατι αναμενοταν ωορηξια την ίδια ημέρα ή σημερα 21/01/2005.
Βλέννη άφθονη (περιπου0,8ml) διαυγης με καλή εκτασιμότητα χωρίς κύτταρα.Βρέθηκαν 12 15 20 σπερματοζωάρια κατα οπτικο πεδίο τα πλείστα κινητα 95% με 0%4, 10%3, 30%4, 30%4-, 20%3-, 10%1 με καλή μορφολογία.
Παρακαλώ για την γνώμη σας
Ευχαριστώ πολύ.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15512
Ανεξαρτητα  από τα όποια  πορίσματα των  επί μερους εξετάσεων,  η  απόψή  μου είναι  ότι το σπέρμα ειναι  γόνιμο.(επιβιωση  πολλων σπερματοζωαρίων  8  ωρες μετά απο σ@#$!ις!- Κανόνι!)
 
Τα  υπερηχογραφικά ευρηματα  και  η  υφή της βλέννας αντιστοιχουν στην  ημερα κυκλου.
Αν το προβλημα παιδιών υφισταται  περισσότερο από χρονο, θα ήλεγχα και την βατότητα των σαλπιγγων.
Αν  βρεθουν κι αυτές  ανοιχτές,  ειναι περιπου εγγυημένο,  ότι παιδιά θα γίνουν.
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15513
Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σας.Τα ίδια ακριβως μας ειπε και ο γιατρός μας.Στον επόμενο κύκλο μου πάμε για υστεροσαλπιγγογραφια γιατι ο γιατρός μου ειναι ανησυχος εξαιτίας του χειρουργιου που είχα κάνει (ωχρού σωμάτιου) με εκτεταμένη εσωτερική αιμοραγία πριν 11 χρόνια.Ας ελπίσουμε ότι όλα θα ειναι καλα.Αναρωτιέμαι αν ειναι δυνατόν η σαλπιγγογραφία να δειξει εστίες ενδομητρίωσης ή συμφήσεις στις σάλπιγγες και να ειναι ασυμπτωματικές σε εμένα?Γιατι δεν νιώθω καθόλου πόνο σε καμια περιπτωση.Επίσης θα ηθελα να μου πειτε τη γνώμη σας στα εξης:
Το ωοθηλάκιο αυτη τη φορά ήταν διαμέτρου 26mm (κάπως μεγάλο αφου σε αντιστοιχες μέρες παλαιότερων κύκλων ήταν 17mm και 18mm).O γιατρός μου μου είπε ότι μπορεί να ήταν λίγο πιο σκληρο το περιβλημα του και για αυτο να μεγάλωσε λιγάκι παραπάνω ενω κανονικά σε διαστασεις 22-23mm γίνεται ωορηξια αλλα αυτο ειναι κάτι που προσπερνάται εύκολα με την καταλληλη θεραπεία.Παίζει κάποιο ρόλο ότι στο προηγούμενο κύκλο μου διαπιστώθηκε κυστικο ωοθηλάκιο διαμέτρου 5,2*4,8cm το οποίο στο υπερηχογράφημα που ακολουθησε το pct ήδη έχει μείνει το μισό 3,2*1,5cm?Ειναι δυνατόν αυτό το κυστικό ωοθηλάκιο να έπαιξε το ρόλο του στο να γίνει το καινούριο ωοθηλάκιο λίγο μεγαλύτερο του φυσιολογικού πριν την ωορηξία?
Συγνώμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα μετα απο ένα χρόνο ελευθερων σχέσεων και τη μη επιτευξη εγκυμοσύνης καταλαβαίνετε την αγωνια μου.
Ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15514
Η  σαλπιγγογραφία  είναι το σωστό  βήμα..Να την κάνεις..  Μαλλον δεν θα βρεθεί τίποτε, αλλα  η αισιοδοξία  που θα εμπνεύσει  η εξέταση,  θα βοηθησει  καταλυτικά..
 
Για το  ωοθυλάκιο:  Απο περιπτωση σε περιπτωση  - ακόμη   και στην ιδια ασθενή -   η διαμετρος του φτάνει και τα 30 χιλ !  Σταματα να ζαλιζεσαι μ΄ αυτά.
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15515
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα.Ελπίζω και η σαλπιγγογραφία να ειναι καθαρή αν και βαθιά μέσα μου θα ήθελα να υπήρχε κάτι ευκολα αναστρεψιμο για να μπορέσω στο μυαλό μου να δικαιολογησω την αποτυχια ενος ολόκληρου χρόνου .Η ανικανοποίητη φύση του ανθρώπου βλέπετε.
Τέλος πάντων.Ευχαριστώ και που διαθεσατε το χρονο σας.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15516
Για  να κλεισουμε πιο ευχαριστα την συζήτηση:  Ενας  χρονος επιθυμίας τεκνοποιήσεως  είναι στατιστικά   ο ελάχιστος   που   απαιτείται.  Παλαιότερα μαλιστα,  αρχιζαμε την έρευνα του ζευγαριου  μετά παροδο επιθυμίας  σύλληψης δυο ετών!  Μαλλον  λοιπόν   δεν ετυχε ακόμη  να συλλάβεις..
 
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15517
Ευχαριστώ για όλα.Ηδη με αυτο που μου είπατε εφυγε ενα μέρος αγχους.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15518
Αγαπητε κυριε Ζησοπουλε,
Σας ζητω και πάλι τη γνώμη σας εκ νέου μετα και την υστεροσαλπιγγογραφια που έκανα την Τεταρτη 9 Φεβρουαριου στην 10 ημερα του κύκλου μου.
Οπως σας εχω ηδη ξαναγραψει το σπερμοδιαγραμμα του συζηγου ειναι ικανοποιητικο καθώς επίσης και η εξεταση μετα την επαφη post coital test η οποία εδειξε βλέννη 0,8ml διαυγης και χωρις κύτταρα με12,15,20 σπερματοζωάρια κ.ο.π τα πλειστα κινητα 95% με καλη μορφολογια.
Τα αποτελεσματα της υστεροσαλπιγγογραφιας που ακολούθησε τις παραπάνω εξετασεις ειναι τα ακολουθα:
Καλή απεικόνιση της μητρικής κοιλότητας και δεξιας σάλπιγγας μέχρι του κωδωνικού της σημείου.Αυξηση πιεσεως έδειξε διαβαση της σκιερας ουσίας δια της δεξιας σάλπιγγας στην ελευθερη περιτοναικη κοιλότητα.
Η αριστερη σάλπιγγα δεν απεικονιζεται πέραν του αρχικου τριτημοριου της.
Σημειουται τριγωνικη αναδειξη του αρχικου τμηματος των σαλπιγγων αμφοτερολευρως.
Δυσχερης διαβαση του σκιαγραφικου δια του ενδοτραχηλου στην κοιλότητα της μήτρας.
Ο τελικος έλεγχος σε ύπτια και σε όρθια θέση έδειξε επάλειψη της περιτοναικης κοιλότητας απο τη σκιερα ουσία.
Συμπέρασμα: Δυσχερης διαβαση της σκιερας ουσίας δια του ενδοτραχηλου πιθανον οφειλόμενη σε συμφήσεις αυτου.
Ικανοποιητικη διαβατότητα της δεξιας σάλπιγγας.Τριγωνικη αναδειξη του αρχικου τμήματος της αριστερης και δεξιας σάλπιγγας προφανώς οφειλομενη σε ινώδεις δακτυλιους.
Η αριστερη σάλπιγγα δεν σκιαγραφειται πέραν του αρχικου τριτημοριου της.
 
Κατα την διαρκεια της εξετασης ενιωσα εντονο πόνο στην αριστερη πλευρα πριν ακομα διοχετευτει το σκιαγραφικο υγρο.Στη συνέχεια αρκετα εντονο πόνο περιόδου.Αμεσως μετα την εξεταση ειχα αρκετη ροή αιματος μέχρι και σήμερα όπου αρχισε να ελαττωνεται σημαντικα.
Εχω κύκλο 27-28 ημερών εκτος απο τον τελευταιο κύκλο ο οποίος διηρκεσε 23 ημέρες καθώς ωορηξια επήρθε απο την αριστερη ωοθηκη η οποία έχει κυστικο ωοθηλάκιο διαστασεων 3*1,5cm (συμφωνα με το ηχογραφημα που εγινε στις 20 Ιανουαριου κατα την εξεταση post coital test) απο 5,2*4,8cm που ήταν τον Δεκεμβριο που μας πέρασε.
O γιατρος μας λαμβανοντας υπόψιν του και την ηλικία μας 29 ετων (και οι δυο) μας συνεστησε να προσπαθησουμε ακομα για 4 κύκλους με τη βοηθεια των χαπιών clomiphene citrate (50mg 3-7 ημέρα του κύκλου) για ενισχυση της ωοθηλακιορηξιας και απο τις δύο ωοθηκες συγχρόνως (σε προηγουμενα υπερηχογραφηματα Δεκεμβριος 2003, Σεπτεμβριος 2004, Ιανουάριος 2005 διαπιστωθηκαν ωοθηλάκια φυσιολογικου μεγεθους στις γόνιμες μερες μου).
Εαν δεν μεινω εγκυος μέσα σε αυτες τους 4 κύκλους ο γιατρος συνεστησε να προχωρησουμε σε λαπαροσκόπηση για αφαιρεση τυχόν συμφησεων και αν πάλι δεν επιτευχθει εγκυμοσυνη ισως καταφυγουμε σε εξωσωματικη.
Σας παρακαλώ θερμά για την γνωμη σας για τα αποτελεσματα της υστεροσαλπιγγογραφίας καθώς επίσης και προτασεις για τη μετεπειτα πορεία.Ποιες ειναι οι πιθανοτητες φυσιολογικης συλληψης με τα υπάρχοντα ευρηματα?
Σε ερωτηση μου προς το γιατρο σχετικα με τη λήψη του συγκεκριμενου σκευασματος και πιθανη δημιουργια κυστικων ωοθηλακιων λόγω του ότι ηδη ο οργανισμος μου δημιούργησε ενα απο μονος του και υπαρχει ακομα υπόλειμα του μου είπε ότι οι πιθανοτητες ειναι 10% όπως έχουν όλες οι γυναικες.
Επισης ο γιατρος μου ειπε ότι υπάρχει η πιθανοτητα η αριστερη σάλπιγγα να εκανε κάποιο σπασμο και για αυτο να μην επετρεψε τη περαιτερω διοχετευση υγρού και να μην ειναι κλειστη όπως περιγράφεται στα ευρηματα.
Βρισκόμαστε και εγω και ο συζυγος μου σε δεινη ψυχολογικη κατασταση και σας παρακαλούμε για τη γνωμη σας.
Συγνώμη για το μακροσκελες μηνυμα.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!