default_mobilelogo
  Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021
  4 Απαντήσεις
  4.5K διαβάστηκε
Καλησπέρα ! Είμαι νέα στο forum και δεν ξέρω αν έκανα σωστα τα βήματα πριν γιαυτο τα ξαναγράφω . Συγνώμη αν σας έρθει διπλή η ερώτηση . Είμαι 44 χρόνων και έχω 2 παιδιά με φυσιολογικό τοκετό . Από περσυ τον Απρίλιο ξεκίνησαν κάποιες διαταγές περιόδου .. αδιαθετούσα και δεν σταματούσε ... μου χορηγήθηκε dufaston και transamin και σταματούσε ... αυτό γινόταν ανα 2-3 κύκλους .. .με αποτέλεμα να μου συμβεί 4-5 φορές μέσα στο 2020 .. ο υπέρηχος και το τεστ pap ήταν καλά. Οι ορμονολογικες εξετάσεις στη Τρίτη μέρα του κύκλου ήταν λίγο ανεβασμένη η fsh 8,92 miu/ml . Και έτσι είπαμε να το παρακολουθούμε .. Αρχές του 2021 Ιανουάριο έκανα ξανά ορμονολογικες και οι τιμές ήταν οι εξής tsh 3,26, fsh 11,67,lh 9,53 , προλακτινη 18,76 και E2 47.. όλα καλά Ιανουάριο Φεβρουάριο αδιαθετούσα και μου σταματούσε κανονικά . εωσ τον Μάρτιο του 2021 που η αδιαθεσία μου σταμάτησε κανονικά μέτα από 8 μέρες αλλά στα μισά του κύκλου ύστερα από σεξουαλικη επαφή μου ήρθε πάλι αίμα το οποίο σταμάτησε με dufaston και transamin .μετά από 10 μέρες . Μετά την αγωγή 10 ημερών του Μαρτίου αδιαθέτησα ξανά μετά από περίπου 45 μέρες 8 Μαΐου και από τότε έχω αίμα . Έκανα ορμονολογικες στην Τρίτη μέρα περιόδου 11Μαιου και tsh-3G 2,10 , fsh 18,28, lh 42,.04, προλακτινη 36,46,E2 85.Στη ενδέκατη μέρα περιόδου 19 Μαΐου πήρα ξανά dufaston και transamin Αλλά το αίμα δεν σταματά . Δεν έχω πολύ αλλάζω δλδ μια σερβιέτα όλη μέρα αλλά συνεχίζω και έχω όμως . Ο Γυναικολόγος μου είπε ότι πιθανών είναι προκλιμακτήριος και θα μου χορηγήσει τα cyclacour για ρύθμιση του κύκλου ώστε να σταματήσουν αυτές οι διαταραχές και να έχω περίοδο τουλάχιστο έως τα 47 μου χρόνια . Η ερώτηση μου είναι : αυτές οι διαταραχές περιόδου μπορεί να οφείλονται στην προκλημακτηριο;δεν χάνω περιόδους απλά όταν αδιαθετώ δεν μου σταματάει .. ρώτησα μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε απόξεση για βιοψία μήπως συμβαίνει κάτι κακό με το ενδομήτριο αλλά μου είπε πως από την κλινική μου εικόνα δεν βλέπει κάτι τέτοιο αν όμως με τα cyclacour συνεχιστεί θα γίνει και αυτό. Έχω αγχωθεί παρά πολύ γιατί ένας χρόνος που μου συμβαίνει αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ για να μην έχει βρεθεί μια λύση . Η μητέρα μου μπήκε στην εμμηνόπαυση νωρίς αλλά με διακοπή περιόδου όχι τέτοια θέματα με αιμοραγιες κτλ. Θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλω ποια είναι η γνώμη σας και τι θα επρεπε να έχει γίνει η να γίνει από δω και πέρα . Θεωρείτε σωστή την θεραπεία με syckacour και όχι την βιοψία ; Είναι σύνηθες αυτό που περνάω σε γυναίκες με αυτό το ορμονολογικο προφίλ ;
Επισης αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ενώ παίρνω dufaston 8 μερες τώρα για να σταματήσει υποτίθεται η παρατεταμένη περιοδος η οποία δεν σταματά ..εξού και η αλλαγή της αγωγης μετά από τις ορμονολογικες εξετάσεις ,.και τα σταματήσω τα dufaston ενώ έχω ακόμα αίμα στο σκούπισμα και ξεκινήσω την επόμενη μέρα cyclacur δεν θα μπερδευτεί όλο αυτό το ορμονολογικο ;Ευχαριστω πολύ ! Και συγνώμη και πάλι !
Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54121
Αγαπητή φίλη,
οι τιμές της FSH δείχνουν κλιμακτηριακού τύπου ανωμαλίες, αλλά πιθανώς να είναι απαραίτητη μια διερεύνηση του ενδομητρίου - ιδανικά με υστεροσκόπηση.

Φιλικά,
Κ.Χ.

Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310- 227981 (ΔΕ, ΤΕΤ, ΠΕΜ 17.00-21.00 & ΤΡ, ΠΑΡ 10.00-14.00) email: chatzkon@hotmail.com

Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54127
Ευχαριστω παρά πολύ για την απάντηση σας γιατρέ ! Ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο μια τελευταία απορία ... Αν υπάρχει κάτι στο ενδομήτριο .. η αγωγή με τα cyclacur υπάρχει πιθανότητα να την αποκρύψει ; Δλδ να ρυθμιστεί ο κύκλος επιφανειακά να μην έχω αυτά τα θέματα που έχω και όμως να υπάρχει κάτι στο ενδομήτριο ; Η αν υπάρχει κάτι στο ενδομήτριο θα φανεί έτσι και αλλιώς με αιμοραγιες κτλ στο επόμενο διάστημα παρόλο που παίρνω κάποια αγωγή ;Ευχαριστω θερμά!
Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54128
Αν υπάρχει κακοήθεια εννοώ στο ενδομήτριο . Σας ευχαριστω πολύ !
Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54158
Θεωρητικά ναι. Γιαυτό και μετά από την ηλικία των 40 ετών περίπου, καλό είναι να διευρινίζεται πρώτα το ότι δεν υπάρχει κάποια ενδομήτρια παθολογία, και στη συνέχεια να ακολουθείται κάποια αγωγή που ενδεχομένως θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Κ.Χ.

Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310- 227981 (ΔΕ, ΤΕΤ, ΠΕΜ 17.00-21.00 & ΤΡ, ΠΑΡ 10.00-14.00) email: chatzkon@hotmail.com

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!