default_mobilelogo
  Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022
  1 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,

Πριν από έναν χρόνο (Μάρτιος 2021) σε έναν έλεγχο με Παπ τεστ βρέθηκα για πρώτη φορά με το αποτέλεσμα ascus, διπύρηνα πλακώδη κύτταρα... Αν και τότε τρόμαξα πολύ ο γιατρός μου εξήγησε βέβαια ότι μπορεί να πρόκειται για λοίμωξη από τον ιό HPV, αλλά για να είμαστε σίγουροι μου είπε να ξαναδούμε το Παπ και να κάνουμε και μία κολποσκόπηση σε 3 μήνες. Τον Ιούνιο ξαναπάω για Παπ και την ίδια μέρα μου έκανε και κολποσκόπηση αλλά χωρίς βιοψία γιατί μου είπε ότι τα έβλεπε όλα σχεδόν φυσιολογικά. Παρόλα αυτά και στο 2ο Παπ βρέθηκαν κύτταρα ASCUS (υποψία ενεργού HPV λοίμωξης και ήπια συνυπάρχουσα μυκητιασική φλεγμονή). Το αποτέλεσμα του τεστ το λάβαμε εννοείται αφού είχαμε κάνει την κολποσκόπηση.. Τότε θυμάμαι πήρα θεραπεία μόνο για τους μύκητες και μου είπε να επαναλάβουμε το Παπ και την κολποσκόπηση σε 4 περίπου μήνες. Εννοείται ότι όλο το Καλοκαίρι το πέρασα μες στην αγωνία ...

Τον Νοέμβριο του 2021 ξαναπάω για εξέταση και Παπ σε άλλον γυναικολόγο όπου του είπα το ιστορικό και μου είπε πρώτα να δούμε το αποτέλεσμα του τεστ. Το Παπ τότε έδειξε υλικό αρνητικό για κακοήθεια ή ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση. Ήπιες αλλοιώσεις τραχηλίτιδας. Λόγω ιστορικού (ascus) συνιστάται επανέλεγχος στο τρίμηνο. Κατηγορία Ι-ΙΙ. Εννοείται ότι τότε εγώ ανακουφίστηκα πολύ... Μου έδωσε θεραπεία με yenlip και φυλλικό οξύ και επανέλεγχος στο τρίμηνο..

Φτάνουμε , λοιπόν, στο σήμερα ...Το αποτέλεσμα του Παπ έδειξε: υλικό αρνητικό για κακοήθεια ή ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση. Αλλοιώσεις κολπίτιδας. Συνιστάται θεραπεία και επανέλεγχος μετά το τρίμηνο. Κατηγορία ΙΙ. Τα κυτταρολογικά ευρήματα έδειξαν πολλά πλακώδη κύτταρα, κυρίως από τη διάμεση και την επιπολής και λίγα από την παραβασική στιβάδα του
επιθηλίου που χαρακτηρίζονται από φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές αλλοιώσεις με κερατινοποίηση
ενίοτε του κυτταροπλάσματος και βαθυχρωμασία του πυρήνα. Από τον ενδοτράχηλο ανευρίσκονται
αρκετά αδενικά κύτταρα, με φυσιολογικούς χαρακτήρες. Στο υπόστρωμα αναγνωρίζονται πολλά
κοκκοβακτηρίδια με μορφολογικούς χαρακτήρες αιμόφιλου του κόλπου (clue cells). Παρόλα αυτά, ο γυναικολόγος μου σύστησε κολποσκόπηση και βιοψία ..Θα μιλήσουμε ξανά αύριο, αλλά εγώ ήδη έχω αναστατωθεί πολύ..

Είμαι 39 χρονών, έχω εμβολιαστεί με το Gardasil περίπου στα 24 και έχω σταθερό σύντροφο για πάνω από 5 χρόνια.. Πως έχουν προκύψει όλα αυτά..;Να σημειώσω επίσης ότι είμαι πολύ τακτική στον ετήσιο έλεγχο του παπ και δεν είχα ποτέ προηγουμένως παθολογικά ευρήματα εκτός από κάποιες κολπίτιδες..

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ και θα ήθελα την γνώμη σας για την πορεία της θεραπείας και το αποτέλεσμα του Παπ. Θέλω επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση αλλά φοβάμαι πάλι να μπω στη διαδικασία της κολποσκόπησης κ.λπ... Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με όλο αυτό. Πιστεύετε κινδυνεύω από δυσπλασία, από τον HPV ; Και τέλος πάντων πως τελειώνει όλο αυτό.; Εντωμεταξύ ήθελα να μπω και στην διαδικασία να προσπαθήσω για εγκυμοσύνη αλλά όλα αυτά με πήγανε πολύ πίσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας....
Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#55751
Παρακαλώ πιο σύντομα μηνύματα...
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!