default_mobilelogo
  Τρίτη, 14 Μαϊος 2019
  3 Απαντήσεις
  1.3K διαβάστηκε
καλησπέρα... είχα σε 2 χρόνια 4 βιοχημικές ή παλλινδρομες κυήσεις δεν ξέρω τι θεωρούνται (χοριακη μέχρι 400 όλες τις φορές) .. έκανα εξετάσεις θρομβοφιλιας και θυροειδη που ήταν οκ.. και ο άντρας μου σπέρματος που βγήκε 29% κατάτμηση και 90% ανώμαλες μορφές, με πολύ καλή κινητικότητα και αριθμό...
επίσης βρέθηκε ουρεοπλασμα που αντιμετωπίσαμε με αντιβίωση και οι δυο για 2 μήνες.. τώρα πριν ξεκινήσουμε ξανά προσπάθειες ο γυναικολόγος μας πρότεινε μια τελευταία εξέταση που λέει θα δείξει αν υπάρχει πρόβλημα και αν θα προχωρήσει καλά τυχόν εγκυμοσύνη.. αυτή η εξέταση λέγεται huhner test.. θα ήθελα να ρωτήσω, έχει νόημα στη δική μας περίπτωση που γίνεται σύλληψη; γενικά τι μπορεί να δείξει αυτή η εξέταση;
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48636
Αγαπητή Φίλη!
Έχω κάνει – χωρίς υπερβολή – λίγες (2 ! ) χιλιάδες εξετάσεις του είδους στο ιατρείο μου (είμαι βλέπεις πολύ ΄΄παληός΄΄, Κατά πόσο η εξέταση θα βοηθήσει στην εκτίμηση της δίκης σας περίπτωσης, δεν το γνωρίζω (μπορεί να μην τα γνωρίζω κι όλα!) Προσωπικά διενεργώ πρώτα αυτή την εξέταση, σε κάθε ζευγάρι με θέμα σύλληψης κι έτσι,,,΄΄εκβιαζω΄΄ μία μερίδα συζύγων ,με αρνητικό Sims – Huhner -test, να πάνε σε εξέταση σπέρματος Στην εξέταση αυτή βλέπουμε αν επιβιώνουν αρκετά σπερματοζωάρια στην τραχηλική βλέννα, 8-12 ώρες μετά από τις σχέσεις, κατά δύναμιν κοντά στην μέρα της ωοθυλακιορρηξίας . Αν η δοκιμασία βρεθεί θετική (αν δηλ βρεθούν αρκετά κινητά σπερματοζωάρια στην βλέννα του τραχήλου) τότε ΄΄εκείνος΄΄ πάει με θάρρος στην εξέταση, μιας και τότε το σπέρμα θεωρείται 9 στα 10 γόνιμο.
Αν η δοκιμασία δείξει μόνον ακίνητα, ή καθόλου σπερματοζωάρια, τότε δεν του μένει κι άλλη επιλογή.
Στην περίπτωση σου, το σπερμοδιάγραμμα βρέθηκε εν τάξει, αλλά προσωπικά, θα συνιστούσα να κάνεις την εξέταση.. Υπόθεση κάτω του 5λεπτου είναι! Δεν ξέρεις καμία φορά.. Μπορεί κάποιος να ΄΄υπερεκτιμήσει ΄΄ ένα σπερμοδιάγραμμα.. Τα έχω δει όλα.
Μιλάμε πάλι, αν χρειαστεί.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48698
Τελικα θα την κάνουμε την εξέταση tuhner τον άλλο μηνα... Να σας ρωτήσω κάτι άλλο που λίγο με απασχολει.. για το ουρεοπλασμα ο γυναικολόγος μου έδωσε για 10 μέρες flagyl, seractil και 24 ενέσεις briclin.. ύστερα για 30 μερες topistin και prezolon και έπειτα αφού πήγα ξανά να με δει και από τον υπερηχο είδε πως είχε φύγει η φλεγμονή από το ενδομήτριο (δεν ασπρίζει πια) μου είπε πως έχει περιοριστεί το ουρεοπλασμα.. όμως είπε να ξαναπαρω για 15 μερες topistin και seractil και έπειτα ριφαμπικινη και prezolon έως ότου γίνει σύλληψη... Εγώ δεν κατάλαβα τι ήταν η ριφαμπικινη αλλα διάβασα πως είναι ισχυρή αντιβίωση που την έδιναν σε φυματικους και λεπρούς και αγχώθηκα.. αναρωτιεμαι, δε φτάνει η αντιβίωση 55 ημερών μαζί με τις ενέσεις και τα αντιφλεγμονώδη; Και δεν είναι τραβηγμένο να πάρω τη ριφαμπικινη μέχρι να γίνει σύλληψη; Μα σύλληψη μπορεί να γίνει σε 3 μήνες... ?Το prezolon οκ μου είπε πως βοηθά να μη βλεπει ο οργανισμός μου σαν ξένο σώμα το έμβρυο επειδή είχα τις 4 αποβολές..
Και κατι ακομα, ποια είναι η γνώμη σας για τον καρυοτυπο ζεύγους; Πρέπει να την κάνω; Δεν την πρότεινε ο γυναικολόγος... Και τι πίστευετε για τα αντιπατρικα; Έκανα την εξέταση και μου είπε πως καλό θα είναι να τα κάνω αλλά έχω διαβάσει τόσα και δε θέλω.. εσείς τι πιστεύετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. συγγνώμη αν σας κούρασα με το κατεβατο μου..
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48706
Αγαπητη Φίλη!
Για μεγαλο αριθμό αποβολων μιλάμε, ας αφησουμε λοιπον τον άνθρωπο ν΄αποφασισει και κανε αυτά που που σου υπεδειξε.Το να συζητάμε, στην ουσία αμφισβητώνταςς ουσιαστικά επί παντός επιστητού την αγωγή, , δεν είναι σε περιπτωσες σαν την δική σου, ότι το καλλιτερο.
Φιλικά
Π.Ζ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!