default_mobilelogo
Νέο

HPV

  Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021
  2 Απαντήσεις
  821 διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας και τη βοήθεια που μας προσφέρετε τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη.
Θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω γυναικολογικό ζήτημα.
Το 2016 στο τεστ Παπ μου βρέθηκαν πιθανά ίχνη hpv. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια όλα τα τεστ παπ που έκανα έβγαινα καθαρά.
Τον Φλεβάρη του 2021 στο τεστ παπ μου εμφανίστηκαν κάποια αποτελέσματα που σύμφωνα με τον γιατρό μου έδειχναν πιθανή ύπαρξη hpv, την οποία επιβεβαίωσε έπειτα από κολποσκόπηση. Για τρεις μήνες μου έδωσε φολικό οξύ και βιταμίνη Ε μήπως και θεραπευτεί κι έπειτα από τρεις μήνες που επανέλαβα την κολποσκόπηση ο hpv βρισκόταν στο ίδιο σημείο με πριν. Μου πήρε βιοψία και στα αποτελέσματα ανέφερε ότι έχω δυσπλασία τραχήλου 1-2 (CIN 1-2) και ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να κανω loop τραχήλου.
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Γνωρίζω ότι επεμβάσεις αποφεύγονται σε νεαρές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας (είμαι 23 και δεν έχω τεκνοποιήσει ακόμη), καθώς προκαλούν προβλήματα στη γονιμότητα, στένωση τραχήλου κλπ.
Θα μπορούσε να διορθωθεί το πρόβλημα με διατροφή, βιταμίνες κλπ ή είναι απαραίτητο να κάνω loop , διότι θα εξελιχθεί σε CIN 2-3 ;
Να σημειώσω εδώ ότι δεν πίνω , ούτε καπνίζω.
Παρακάτω σας επισυνάπτω όσα αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της βιοψίας μου.

Εντός φιαλιδίoυ παρελήφθησαν πολ/πλά ιστικά τεμαχιδια μ.δ 0, 5 ε.κ


Ιστολογικά Συμπεραίνεται :

- Ανάπτυξη ενδοεπιθηλιακής επεξεργασίας εκ πλακωδών κυττάρων σε βλενογονο πολυστιβου πλακωδους επιθηλιου που συνεχεται με ενδοτραχηλικο βλενογονο , βαθμού κυτταρικής ατυπίας και διαταραχή αρχιτεκτονικής ( CIN I -ΙΙ ) ,με παρουσία κοιλοκυτταρικού τύπου αλλοιώσεων ( ΗPV λοίμωξη ) και εστιακη συμμετοχη αδενιων

- Στοιχεια κακοηθειας στ΄αποσταλεν υλικο δεν απεδειχθησαν


- Συνιστάται περιοδικός έλεγχος και παρακολουθηση και συσχετιση με λοιπα κολποσκοπικα ευρηματα

Σας υπερευχαριστω εκ των προτέρων. Η επιστημονική άποψη και η βοήθειά σας μου είναι απολύτως απαραίτητη.
Να σας έχει ο Θεός καλά.
Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54409
Αγαπητή φίλη.
Αν μπορείς από το δείγμα που σου πήραν, να ζητήσεις ταυτοποίηση στελεχών. για να έχουμε καλύτερη εικόνα.
Πάντως, το Loop τραχήλου στην περίπτωσή σου, όταν γίνει σωστά, δεν επηρεάζει τυχόν εγκυμοσύνη.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 2 χρόνια
·
#54411
Καλησπέρα σας Δρ. Κοφινάκο.
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.
Θεωρείτε πως δε μπορεί να αυτοϊαθεί με συμπληρώματα και υγιεινή διατροφή, χωρίς να επέμβω καθόλου; Στην περίπτωσή μου που έχω CIN 1-2, είμαι 23 ετών και δεν έχω τεκνοποιήσει δεν είναι λιγάκι επίφοβο να προβώ σε μια επέμβαση; Ρωτώ, διότι γνωρίζω ότι οι επεμβάσεις αυτές είναι επιβεβλημένες σε περιπτώσεις CIN 2 ή 3, ενώ εγώ έχω CIN 1 προς 2 από ο,τι κατάλαβα, σωστά ;
Σε περίπτωση που κάνω loop, υπάρχει κίνδυνος σμίκρυνσης του τραχήλου, συμφυσεων , στένωσης κτλ;
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον χρόνο σας και την πολύτιμη επιστημονική σας τοποθέτηση.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!