default_mobilelogo
Νέο

Hpv

  Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016
  3 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
Καλησπερα σας, 
Κυριε Ζησόπουλε παρακολουθώντας καιρο τις απαντήσεις σας νίωθω την ανάγμη να ζητήσω την γνώμης π
πανω στο δικό μ θέμα.
Τον Ιούλιο το τεστ παπ μου βγήκε ascus με διαταραχή της πυρήνοπλασματικής αναλογίας. Ζήτηςα κολποσκόπηση στην οποία βρέθηκε ένα  μικρό αχνό λευκάζον επιθήλιο στην 12η ώρα μακριά απλό το στόμιο κ αρνητικό Schiller test. Ο γιατρός μου μου είπε να μην ανησυχώ κ έκρινε οτι δεν χρειάζεται βιοψία. Μου πρότεινε τεστ παπ κ DNA test στο 6μηνο. Πήγα λοιπόν για τα τεστ στο 5μηνο το τεςτ παπ (thin prep)  βγήκε αρνητικό, το DNA test αρνητικό στους 16 κ 18 αλλα θετικό σε κάποιον αλλο high risk. Ο γιατρός μου πρότεινε να παω στο 6μηνο για τεστ παπ κ στο χρόνο επανάληψη του DNA test. Ειμαι 29 χρόνων, ατοκος, χωρίς ιστορικό σε κατι άλλο.  Ποια είναι η γνώμη σας; πως να προχωρήσω; χρείαζεται να κανω κρατική άλλο; 
Με εκτίμηση
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#42372
https://www.gyn.gr/images/IOANNI3.jpg
Κυτταρολογικο επιχρισμα  ασθενους 32 ετων  με χρωση  κατα  Papanicolaou. Πλακωδη επιθηλιακά  κύτταρα της  επιφανειακης  στοιβαδος  με εμφανώς δογκωμενους  ανισομεγεθεις  πυρηνες.. Κατηγιρια  Pap IV. 
Επακολουθησε κωνοειδής εκτομη. CIN  III  ,αφαιρέθηκε εντος  του υγιεούς.  Περιστατικό  του ιατρειου  μας . Δικο μα  παρασκεύασμα και δική μας εικόνα. .
Αγαπητη  Φίλη:!
Οχι, δεν θα  συνιστουσα   για την  ωρα  κάτι άλλο..
Το  βρισκω   ωστοσο  παρα πολυ  σημαντικό  να  επισημανω,  ότι  η   ληψη του Pap   πρεπει  να γινεται  από τον  ιδιο  τον γυναικολογοο, ή  -εν  πασει περιπτωσει -  από γυναικολόγο  κι οχι  από  βοηθητικό προσωπικό εργαστηρίου,  ή γιατρό  που δεν  ειναι  γυναικολογος.΄
Πρόκειται  πιθανώς  για  περιτή  επισήμανση,  αλλά  ποτέ  δεν  ξέρει κανείς!
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#42373
Καλημερα σας!
θα ηθελα να αναφέρω οτι ο γυναικολογικος έλεγχος κ τα τεστ έγιναν απο γυναικολόγο!
θα ηθελα να σας ρωτήσω κατι τελευταίο.
θεωρειτε οτι αυτα τα αποτελέσματα δείχνουν υποστροφή της βλάβης κ πλέον την ύπαρξη του ιού μέχρι να πέσει σε λανθάνουσα φαση; ειναι ενθαρρυντικά αποτελέσματα; μια κόλποσκοπηση ή κ βιοψία σε αυτήν την φαση θα ηταν υπερβολική; κ αυτο το ρωτώ με βάση το παραπάνω περιστατικό που αναφέρατε, μήπως εχει ξεφύγει κατι.
Επίστης το περιστατικό του ιατρείου σας που αναφέρατε παραπάνω σχετίζεται με την δίκη μου περίπτωση;; λιγο ανησύχησα.
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#42374
Αγαπητή Φίλη!
Το  παραπανω περιστατικό  δεν  εχει  σχέση με την περίπτωση  σου,  που εκ  των πραγμάτων  δεν  θα  φτάσει εκεί.   Που  και  που δημοσιεύουμε  κάτι  τετοιο, επειδή μας διαβάζει  πολυς κοσμος..
Φυσικά δεν εχει  και  διαφημιστικό χαρκτήρα, επειδή ειναι λίγο -πολυ-γνωστό,  οιτ  αφ΄ οτου δημιουργήθηκε  αυτή η σελιδα, δεν αναλαμβάνω κανένα νεο  περιστατικό.
Κατά   τα  άλλα:  πέρα  απο τον έλεγχο που  υπέδειξε ο γυναικολογος , δεν  χρειάζεται  κατι  άλλο  Εξ΄ άλλου,  πολυ πάνω  απο 50%  των σeξουαλικλα ενεργων γυναικών, λέγεtαι  ότι καποτε  εχει ελθει σε επικοινωνια  με διαφορα στελεχη  ιων  HPV,  χωρίς να προκυψει  ποτέ  πρόβλημα.
Μια  μικροβιοψία,  όταν λειπει  ακόμη και  το ελαχιστο  τυπικό κολποσκοπικό ευρημα, ειναι  μία  ΄΄τυφλή΄΄ βιοψία,  που   λογικά  δεν  προσφέρει  προς στιγμήν τίποτε..
Φιλίκά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!