default_mobilelogo
  Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013
  1 Απαντήσεις
  1.8K διαβάστηκε
Καταρχάς καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια σας!!!!
 
Θα ήθελα να μου πείτε και την δική σας άποψη για το γυναικολογικό προβληματάκι που μου προέκυψε...
Είμαι 25 ετών και στις 12/9/2013 έκανα το καθιερωμένο μου τεστ παπ, όπου μετα απο 7 συνεχόμενα χρόνια επιπέδου Ι τεστ παπ είχα τα εξής ( ενοχλητικα!!!! ) πορίσματα...:/
 Παρασκέυασμα : Κολποτραχηλικό επίχρισμα
 
Η κυτταρική κατά Παπανικολάου εξέταση των επιχρισμάτων με τη συμβατική μέθοδο έδειξε πολλά πλακώδη κύτταρα από την επιπολής και αρκετά από τη διάμεση στιβάδα του επιθηλίου.
Μεταξύ αυτών ανευρέθυσαν λίγα πλακώδη κύτταρα με κοιλοκυτταρική ατυπία.
Από τον τράχηλο ανευρέθυσαν πολλά κύτταρα του αδενικού επιθηλίου.
Στο υπόστρωμα παρατηρήθηκαν λίγα ουδετερόφυλλα πολυμορφοπύρηνα.
 
Συμπέρασμα : Αλλοιώσεις HPV λοίμωξης
                      ( Ταξινόμηση κατά Παπανικολάου ΙΙΙ)
Συνίσταται επανέλεγχος σε 3 μήνες.
Ταυτόχρονα με την εξέταση της γυναικολόλου μου εντόπισε 2 πολυ μικρα εξωτερικά  κονδυλώματα τα οποία "εκαψε" με ενα υγρο  και μου συνέστησε να πηγαίνς ανά 2 βδομάδεσ να βλέπει τυχόν επανεμφάνιση νέων.
Ένα μήνα μετά ( αφού δεν εφάνισα κανένα εξωτερικό νέο και τα αρχικα 2 εφυγαν) έκανα κολποσκόπηση και καλλιέργεια υγρών.
Στην κολποσκόπηση μ είπε οτι βλέπει μια πολύ μικρη λευκή περιοχή στον τράχηλο και καθόλου εσωτερικά κονδυλώματα..Για τα αποτελέσματα της καλλιέργειας περιμένω ( όχι δεν είχα κανένα σύμπτωνμα, απλά θεώρησε ότι ηταν καλό να δούμε αν συνυπάρχει κάτι που κάνει αναποτελεσματική την ίαση του ιού).
Δεν έχω έρθει σε επαφή τον τελευταίο μήνα και ακολουθώ τις συστάσεις της γυναικολογου μου που είναι...Επανεξέταση παπ σε4 μήνες και επανάληψη κολποσκόπησης σε 6 μήνες καθώς μου είπε οτι σε μεγάλο βαθμό τέτοιες αλλοιώσεις υποχωρούν μόνεσ τους...Επίσης μου έδωε κολπικά υπόθετα evocag για ένα εξάμηνο για να ενισχύσω τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου μου...
Η ερωτηση μου είναι θα μου συστήνατε άτι διαφορετικό?? Ίσως κάποιου είδους βιοψία του τραχήλου? Σε ερώτηση μου για ταυτοποίηση του ιου μ απάντησε πως δεν υπάρχει λόγος αφού πάντοτε ήμουν πολύ τυπικη με τα τεστ παπ μου (κάθε 6 μηνες)....
Ευχαριστώ πολύ πολύ για το χρονο σας....Περιμένω με πραγματική ανυπομονησία την απάντηση σας...
Φιλικά...:)
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#31923
images/Koilozyten_5a.jpg
Πλακώδη επιθηλιακά κύτταρα  της  επιφανειακής στοιβάδας, σε γυναίκα  αναπαραγωγικής ηλικίας, με εικόνα  κοιλοκυττάρωσης, χωρίς  ατυπίες πυρήνων. Περιστατικό ιατρείου. Δικό μας παρασκεύασμα. Χρώση Papanicolaou, μεγέθυνση 10Χ40.
Αγαπητή  Φίλη  
Η αντιμετώπιση ειναι  μεχρι στιγμής σωστή... Εν ταξει, μια ταυτοποιήση στελεχων  δεν  διενεργουμε  οπωσδηποτε, τοσο  για  λογους  κόστους,  οσο  και για ψυχολογικους λογους,  μια  και  η συντριπτικη πλειοψηφια  των  κυταρολογικων αλλιοιώσεων  υποχωρει και  η  επιμολυνση με το  οποιο στελεχος  ιού αντιμετωπιζεται αποτελεσματικά  από τον οργανισμό..
Περ΄  απ΄ αυτή την θεωρηση,  υπάρχει  βεβαια και μια  άλλη,  που επισημαινει ότι  η  συγκεκριμενη εξεταση δεν βλαπτει και δεν αλλάζει  καποια θεραπευτική προσέγγιση,  οπου  σε γυναικες που θετουν το θεμα  επι ταπητος,  μπορεί  να  διενεργηθει..  Ξανατονιζω: περ΄ από την ακριβη πληροφορηση για  το  ποιο  ή ποια στελεχη  εμπλεκονται,  δεν  αλλάζει τιποτε στην θεραπευτική  προσέγγιση.,.
Φιλικά  Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!