default_mobilelogo
  Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
  1 Απαντήσεις
  1.2K διαβάστηκε
Αγαπητέ Γιατρέ, Είμαι 29 χρονών. Η περίοδος μου κυμαίνεται απο 25-35 μέρες και έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Επείδη τους τελευταίους 2 μήνες είχα περίοδο 2 φορές τον μήνα ο γιατρός μου με προέτρεψε να κάνω ορμονικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι τα έξης: Προλακτίνη 30 (5-26) FSH 5,27 ( 3.35-21.63) LH 13 ( 2.39-6.60) E2 70 (21-251) Μου είπε να πάρω gynofen για 3-4 κύκλους όπως και τα ξεκίνησα, ήδη τελείωσα το πρώτο κουτί. Η παρενέργεια είναι ελάχιστα καφέ υγρά όταν πάω στην τουαλέτα. Αυτό θα σταματήσει? Πιστεύετε ότι μπορούν να ρυθμιστούν οι τιμές με τόσους λίγους κύκλους θεραπείας. Επίσης επειδή με τον συντροφό μου είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε προσπάθεια για εγκυμοσύνη αυτό μας άλλαξε τα σχέδια. Για την επίτευξη της εγκυμοσύνης πρέπει να ρυθμίζονται όλες οι ορμόνες? Και με την προλακτίνη που είναι οριακή τι μπορώ να κάνω? Είναι κάτι που διορθώνεται με τα αντισσυληπτικά η θα χρειαστεί άλλη θεραπεία? Μετα απο πόσο καιρό απο την διακοπή των αντισυλληπιτκων μπορούμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες? Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αμέσως ή να περιμένουμε κάποιον καιρό? Με την προλακτίνη δεν είχα ποτέ θέμα. Η LH σχεδόν πάντα είχε τέτοιες τιμές και ποτέ κανένας γιατρός δεν μου είχε πει να το κοιτάξω εφόσον ο κύκλος μου είναι σχετικά σταθερός αν λάβουμε υπόψη τις πολυκυστικές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Περίπου πριν από 7 χρόνια
·
#39749
Αγαπητή  Φίλη! Οι ερωτήσεις είναι  πολλές ... Η τιμη  της  προλακτινης  δεν ειναι ακριβώς οριακή.  Η σωστη εκφραση   ειναι   καπως ΄΄πανω από τα  ανω  φυσιολογικά ορια..΄΄  Μπορει  να συμμετεχει  λοιπόν στην  ανωμαλια του  κυκλου  σου,  μαζι  με την εικονα  PCOS.. Για την αντιμετώπιση με Gynofen: Υποθετω  ότι στοχος ειιναι  η  τακτοποιηση  του ρυθμού   κυκλου,  που κατα κανονα  επιτυγχανεται  οσο  λαμβανεται Gynofen  και  ισως  υπαρχει και  καποια  βελτιωση  σε περιπτωση συνυπάρχουσας  ακμης ... Λογικά  με το Gynofen δεν θα περιμενα  να εμφανιζεται ενδιαμεσα  αιμα, ΄η 'εστω ιχνη αιματος, εκτος κι αν  βεβαια ξεχναει  κανεις εδω κι εκεί καποιο χαπι.. Αν αυτό δεν συμβαινει, ειναι σκοπιμο να  ενημερωσεις γι αυτό τον γιατρό σου.  Μετά  την διακοπή της αντισυλληπτικης  αγωγής ειναι δυνατόν να συλλαβεις και  θα συνιστουσα να το πειδιωξεις.  ... Εξ  άλλου η  ιδεα να  χρησιμοποιεί κανείς  για  λιγο διαστημα καποιο αντισυλληπτικο, προειμενου  να προξενήσει  για  ενα διαστημα   καλλιτερο  ρυθμο  ωοθυλακιορρηξίας αμεσως μετα την διακοπή  του  (rebound effekt  το  έλεγαν αυτό ) , ειναι παλαιοτερη.  Αν δεν  επελθει συλληψη  σε ευλογο διαστημα,  τοτε θα  δει κανείς  άλλες  λεπτομερεις . Για το θεμα τη  προλακτινης:  οπως εχουν τωρα  τα πράγματα,  αυτό θα  το ξαναδεις,  αν δεν μεινεις  μετά την  αγωγή αυτή  εγκυος. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!