default_mobilelogo
  Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010
  1 Απαντήσεις
  6.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας.
Καταρχήν, συγχαρητήρια για το έργο που κάνετε. Επιτέλους η δύναμη της τεχνολογίας χρησιμοποιείται και -πέραν όλων των άλλων- για ιερό σκοπό.
Είμαι 34 χρονών, παντρεμένη εδώ και 6 χρόνια. Μετά από προσπάθειες για να αποκτήσουμε παιδί με τον σύζυγό μου, έμεινα έγκυος 2 φορές αλλά και οι δυο εγκυμοσύνες απέτυχαν. Στην πρώτη υπήρχαν χρωματοσωματικές ανωμαλίες με αποτέλεσμα ο γιατρός να προτείνει διακοπή εγκυμοσύνης. Στην δεύτερη περίπτωση απέβαλα λόγω μύλης κύησης. Τότε ο γιατρός μου καθώς και άλλοι που επισκέφθηκα μου είπαν να μην ανησυχώ και ότι αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Λόγω του τεράστιου ψυχολογικού σοκ που βίωσα και κυρίως λόγω του ότι με τον σύζυγό μου ήμασταν μακριά (για επαγγελματικούς λόγους) δεν έγινε έντονη προσπάθεια για απόκτηση παιδιού.
Πριν από λίγο καιρό (περίπου 6-7 μήνες) ξαναξεκινήσαμε την προσπάθεια. Επειδή δεν έμενα έγκυος αποφάσισα να τρέξω για ακόμη μια φορά σε γιατρούς. Έκανα εξετάσεις για μήτρα, σάλπιγγες κτλ. Όλα φυσιολογικά. Υπάρχει όμως ένα πολύ σημαντικό, όπως έχω καταλάβει, πρόβλημα. Η ορμόνη FSH και οι διακυμάνσεις της. Συγκεκριμένα, στην πρώτη μου εξέταση ήταν 20. Ο γιατρός μου πρότεινε να την παρακολουθήσουμε και όταν φτάσει σε καλά επίπεδα να κάνουμε εξωσωματική. Έτσι και έγινε. Όταν η τιμή πήγε στο 9 έκανα ωοληψία (2 ωάρια). Γονιμοποιήθηκαν και τα δύο και έγινε η εμβρυομεταφορά. Πάλι όμως απέβαλα. Ο γιατρός μου είπε ότι θα ξαναπροσπαθήσουμε. Στις τελευταίες 3 εξετάσεις FSH που έκανα οι τιμές ήταν γύρω στο 13. Στην τελευταία ειδικά ήταν 13,7.
Εκεί ήταν που ο γιατρός άρχισε να απογοητεύεται. Μου είπε ότι επειδή κάθε μήνα βλέπει την FSH να αυξάνεται κατά κάποια δεκαδικά, (π.χ. ήταν 13,4 και πήγε 13,7) δεν θα προβούμε σε 2η εξωσωματική γιατί υπάρχουν λίγες πιθανότητες. Άρχισε μάλιστα να μου προτείνει να σκεφτώ την δωρεά ωαρίων, κάτι το οποίο δεν μπορώ καν στην κατάσταση που είμαι να το σκεφτώ!!!
Σας παρακαλώ, πείτε μου: Είναι τόσο απαγορευτικά πια αυτά τα επίπεδα ορμόνης; Πάει, το έχασα το όνειρο; Είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε ακούσει άπειρες φορές και ίσως να σας φανεί κοινότυπο: Θέλω όσο τίποτε στον κόσμο ένα παιδί...Βοήθεια...
Εκτιμώ την άποψή σας και θα περιμένω με χαρά να την διαβάσω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14765
Αγαπητή Φίλη!
Ναι, ειναι  αληθεια,  ότι  υψηλες τιμές  FSH  προμηνύουν  δυσκολίες στην  ωοθυλακιορρηξία...Αποτελει  δειγμα  για  μία σχετική   ωοθηκική ανεπαρκεια..
Στην δική σου περιπτωση, οι τιμές αυτές ειναι  οριακές,  αλλα  ακομη  όχι απαγορευτικές.. Το θεμα της   δωρεάς   ωαριου, ειναι βεβαια   κατι  που  μπορεί  κανέεί να το κανει   παντα....
Για την  ωρα  θα προσπαθησεις   και  παλι  έτσι...
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!