default_mobilelogo
  Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015
  4 Απαντήσεις
  1.6K διαβάστηκε
Κύριε Ζησόπουλε καλή σας μέρα,
Καταρχάς θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και καλή χρονιά σε εσάς και σε όλους όσους αγαπάτε..
 
Μόλις προχθές έμαθα ότι είμαι έγκυος!!! Τιμή χοριακής: 249,5 (την ημέρα που περίμενα περίοδο, 14η ημέρα μετά την ωορρηξία).
Έμεινα έγκυος αμέσως μετα την σαλπιγγογραφία!! Στον πρώτο κύκλο, παρά το γενονός ότι βρέθηκε μια σύμφυση στο δεξί κέρας όπως σας είχα πει στην προηγούμενη συνομιλία μας.
Γιατρέ είμαι τόσο χαρούμενη!! Μακάρι να πάνε όλα καλά αυτή την φορά. 
Δύο πολύ πολύ μικρές ερωτήσεις θα ήθελα να σας κάνω.
Πρώτον, στην προηγούμενη κύηση (παλίνδρομη) έπαιρνα συμπλήρωμα φυλικού οξέος. Επίσης, κατά την διάρκεια του ενός χρόνου προσπαθειών το πήρα άλλους δύο μήνες. Τον έναν μήνα (από τους δύο) έπαθα μια λοίμωξη (e-coli, εντερόκοκκός) και τον 2ο έβγαλα μια λειτουργική κύστη. Οι δύο αυτοί μήνες δέν ήταν συνεχόμενοι. Λόγω των παραπάνω πήρα πολύ στραβά το συμπλήρωμα αυτό. Υπάρχει περίπτωση το φυλικό οξύ να προκαλέι κάποιες ανεπιθύμιτες ενέργειες?
 
Επίσης, να σας θυμίσω ότι βγήκα ετερόζυγη στον παράγοντα MTHFR C677T και επίσης έχω υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Πρέπει να πάρω κάτι για αυτά τα δύο έστω και προλήπτικά? Ο γιατρός μου λέει όχι, ωστόσο θα ήθελα και την δική σας άποψη.. Γιατρέ φοβάμαι πολύ μια δεύτερη παλίνδρομη.
Σας ευχαριστώ πάαααρα πολύ
 
 
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36601
Γιατρέ, στα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω ότι σήμερα 18 ημέρες μετά την ωορρηξία έκανα εξέταση προγεστερόνης και 2η εξέταση χοριακής (η πρώτη ήταν 250 πριν από 4 μέρες), τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
προγεστερόνη: 22,58
χοριακή: 1741,90
Πως σας φαίνονται οι παραπάνω τιμές? Η τιμή της προγεστερόνης είναι χαμηλή?
 
Καλό σας βράδυ!!
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36602
Ετεροζυγωτία MTHFR παρουσιάζει 1 στους 7 Έλληνες περίπου. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα οι μεταλλάξεις του MTHFR δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα θρομβοφιλίας και δε συνιστάται πλέον ο έλεγχός τους.
Ακόμα και αν η μετάλλαξη προκαλεί όμως αύξηση της ομοκυστεΐνης ορού, αυτή καταπολεμάται με λήψη φυλλικού οξέως, που ούτως ή άλλως λαμβάνετε στην κύηση και για άλλους λόγους. Άρα δεν έχετε θρομβοφιλία και προφανώς δε χρειάζεστε καμιά προληπτική αγωγή!
Σχετικά με τις ανησυχίες σας για το φυλλικό οξύ, αυτή η ουσία είναι βιταμίνη, απαραίτητη στον οργανισμό και άρα δεν έχει παρενέργειες. Τα όσα αναφέρετε δε σχετίζονται με το συμπλήρωμα, παρά ήταν τυχαία περιστατικά.
Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σας!
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36603
Κύριε Χατζηαντωνίου,
Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά!!! Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Με καθησυχάσατε αρκετά. Φυσικά η ανησυχία μου παραμένει σε κάποιο βαθμό δεδομένου ότι έχω την κακιά εμπειρία της αποβολής....
Μακάρι να πάνε όλα καλά!!
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36604
Μία ή και δύο αποβολές στο πρώτο τρίμηνο είναι συχνό φαινόμενο και δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Να έχετε θετική σκέψη και όλα μια χαρά θα πάνε, με την καθοδήγηση του μαιευτήρα σας!
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!