default_mobilelogo
  Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018
  1 Απαντήσεις
  13.2K διαβάστηκε
καλησπέρα
θα ήθελα να μάθω εάν τα χάπια cyclacur λειτουργούν ως ανασταλτικά εγκυμοσύνης
Πάσχω από ΠΩΑ (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια) και παίρνω τα cyclacur κάθε μήνα (21 χάπια)
Στο φύλλο οδηγιών χρήσης γράφει
"Σημείωση: To Cyclacur® δεν είναι αντισυλληπτικό. Εάν έχουν περάσει λιγότεροι από 12 μήνες
από την τελευταία σας περίοδο ή αν είστε κάτω των 50 ετών, μπορεί να χρειαστεί να
χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετη αντισύλληψη για την αποφυγή της εγκυμοσύνης. Ζητήστε τη
συμβουλή του γιατρού σας."
Οι δραστικές ουσίες είναι η βαλεριανική οιστραδιόλη και η νοργεστρέλη, όπου η τελευταία βρήκα πως
" δρα τροποποιώντας τη μήτρα και την βλέννη του τραχήλου της μήτρας προκειμένου να γίνει η εμφύτευση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου όσο το δυνατόν πιο δύσκολη. Επιπλέον, στο 50% των γυναικών που το χρησιμοποιούν τακτικά, αποτρέπει επίσης την ωορρηξία."
Οι απόψεις των διάφορων γυναικολόγων που έχω επισκεφθεί διίστανται.
Ποια είναι τελικά η αλήθεια?
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#46693
Aγαπητή Φίλη!
Καλή ερώτηση. Ευκαιρία να..μακρυγορήσω:
Το σκεύασμα αυτό λειτουργεί σαν ενα ρυθμιστικό κύκλου και χορηγείται σε διαταραχές ρυθμού περιόδου (κυρίως σε καθυστερήσεις), ή σε θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης, σε περιπτώσεις προώρου κλιμακτηρίου, ή και γενικώς για να παρατείνει κανείς το ΄΄φαινόμενο’’ της περιόδου, πέραν των βιολογικών ορίων, από περίπτωση σε περίπτωση.
Τα πρώτα 10 λευκά χάπια περιέχουν ένα πολύ συγγενές προς εκείνο του γυναικείου φύλλου οιστρογόνο και τα επόμενα 10 περιέχουν και ένα συγγενές προς την ανθρώπινη προγεστερόνη συστατικό.
Με το χάπι αυτό, μπορεί να έχει κάθε ηλικίας γιαγιά ‘’περίοδο΄΄ ανά 28 ημέρες, όσο το παίρνει, αρχίζοντας το από την 5η ημέρα του πρώτου ΄΄κύκλου΄΄ που θα εμφανιστεί με το τέλος της πρώτης συσκευασίας. Στις προφυλάξεις δίνεται μεγάλη έμφαση, στο ότι το χάπι δεν είναι για αντισύλληψη κτλ κτλ. Αυτό έχει μερικά οφέλη για την εταιρία. Αφ΄ ενός, δεν διακινδυνεύει μία δίκη, αν προκύψει μία ΄΄στραβή΄΄ σε περίπτωση γέννας παιδιού με πρόβλημα και δεύτερον, καθησυχάζεται και η ΄΄ασθενής΄΄, ότι δεν παίρνει ένα αντισυλληπτικό/ .
Η αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι: Δεν έχω ακούσει ποτέ πως κάποια γυναίκα έχει συλλάβει κατά την διάρκεια της χρήσης του .
Δεν υπάρχει και καμία ΄’΄μελέτη΄΄ που ν΄ ασχολήθηκε με το θέμα Cyclacur και σύλληψη και τι παιδιά τυχόν προέκυψαν,, Εκατομύρια γυναίκες το πήραν (αντε, ίσως ήταν μόνον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες!) , Καμία δεν έμεινε έγκυος και γέννησε;
Εχω την άποψη, ότι ο λόγος είναι γνωστός : Είναι γνωστό, ότι οι ουσίες ΄΄οιστρογόνο και προγεστερόνη, παράγονται από την ωοθήκη,, κατά την διαδικασία προώθησης ενός από πολλά εν εξελίξει ωοθυλάκια, με εντολές από τον αδένα ΄΄υπόφυση (κι από πιό ΄΄ψηλά΄΄)
Αν χορηγήσουμε οιστρογόνο σαν χάπι, ή σαν ένεση, ο εγκέφαλος ξεγελιέται (αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αρκετών οιστρογόνων) κι έτσι δεν παράγονται γοναδοτροπίνες και κατ΄ επέκταση ώριμα ωοθυλάκια. Το ότι λοιπόν το Cyclacur δρά ΄΄αντισυλληπτικά΄΄ σε μεγάλο βαθμό , δεν υπάρχει αμφιβολία..

Επειδή οι δύο τεχνητές χημικές ενώσεις που εμπεριέχει, τo αντισυλληπτικοό χάπι , είναι πολλαπλάσια ισχυρότερες απ΄ αυτές που παράγει ο οργανισμός, τον…ξεγελάμε με λιγότερα milligram δραστικής ουσίας!.
Κλείνοντας και για να μην παρεξηγηθώ: Το Cyclacur το έχω συνταγογραφήσει για θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης σε περισσότερες από 370 γυναίκες στα τελευταία 20 χρόνια και δεν τους προέκυψε απολυτως κανένα πρόβλημα.
Φιλικό
Π.Ζ :)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!