default_mobilelogo
  Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011
  3 Απαντήσεις
  55.4K διαβάστηκε
Καλή σας μέρα.
Το θέμα για το οποίο θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.  Θα πρέπει όμως να το εξηγήσω λίγο.
Σχεδιάζω να πάω διακοπές αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τις ημέρες εκείνες θα αδιαθετήσω.  Αφού μίλησα με την γυναικολόγο μου, σταμάτησα τα cyclacur για να αδιαθετήσω.  Είχα πάρει το έβδομο λευκό χάπι.  Λογικά και όπως μου είπε η γιατρός μου, θα αδιαθετούσα σε μερικές μέρες και θα προλάβαινα να έχω τελειώσει πρίν φύγω για τις διακοπές.  Εχουν περάσει όμως 7 ημέρες και δεν έχω αδιαθετήσει.  Ούτε κάν κάποιο σημάδι ότι θα αδιαθετήσω (πονο στην μέση, πρήξιμο, κλπ).  Αφού δεν αδιαθέτησα τώρα ο σκοπός είναι να μήν αδιαθετήσω τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψω, που θα είναι σε 9-10 ημέρες.  Η γιατρός μου μου είπε να άρχίσω να παίρνω τα καφέ χάπια που είναι στην συσκευασία του cyclacur και ότι αυτά δεν θα με αφήσουν να αδιαθετήσω.  Φυσικά δεν εγγυάται αυτό μιάς και τίποτα δεν είναι σίγουρο με τον κύκλο, κλπ.  
Η ερώτησή μου είναι η εξης:  Η γιατρός μου έδειξε να είναι αρκετά ανήσυχη με το θέμα του ότι δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα.  Ειναι όντως τόσο ανησυχιτικό?  Και για να γνωρίζετε, εχω IUD. 
Πώς λειτουργούν τα cyclacur?  Οντως δεν θα αδιαθετήσω όσο παίρνω τα καφέ χάπια?
Ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19857
Αγαπητή Φίλη!
Το Cyclacur  ειναι  ΄΄ρυθμιστικό '' κυκλου... Τα λευκά  χαπια περιεχουν βαλεριανικη οιστραδιολη (ενα  ''μαλακό'' οιστρογόνο )  και  στα χρωματιστά  εχει  προστεθει  ενα  προγεσταγονο (μια συνθετική προστερονη).. Αν  π.χ.  το χορηγησουμε  σε μια εμμηνοπαυσιακη γυναικα,  δημιουργουνται  σε  ενδομητριο και  κολπικο επιθηλιο  συνηθηκες  όπως  σε γυναικα  που εχει ακομη περιοδο.!. (σταματουν ακαριαια  εξαψεις  και ξηροτητα  κολπου, αυπνιες κτλ και  ηπεριοδος ειναι  τακτικη! ).  Δεν ειναι αντισυλληπτικό χαπι.  Ενδεικνυται για  ορμονικη  υποκατασταση  στην περικλιμακτηριακη πειροδο ,καθως και  για  τακτοποιηση  κυκλου,  σε ολες τις περιπτωσεις  αρραιομηνορροιας, ανεξαρτητα  αιτιολογιας ,, Δεν  θεραπεύει... Δρα  οσο το παιρνει η γυναικα..
Η  απουσια καποιας εστω  υποτυπωδους   αιμορροιας, μετα την  διακοπή την 7η  ημερα  θεραπειας (άσπρα χάπια ),  μπορει να  ερμηνευτει   σαν  οιστρογονικη  ανεπαρκεια (αδυναμια  ωοθηκων να παραγουν οιστρογονα,  και  αυτά  που εχει  το χαπι, ειναι λιγα), σωτε  δνε πορκυψε αναλογη ανταποκριση ακομη  παό το  ενδομητριο..
Υπαρχει και  άλλη ερμηνία :  Επειδή  η διακοπή  επηλθε την 12η  ημερα,  μπορει  να μην παρεμποδιστηκε  μία  ωοθυλκιορρηξία,  ή γυναικα να εμεινε  έγκυος και βεβαια  η   περιοδος  να μην ερχεται...Ισως γι αυτό ανησυχει  η  γιατρος  σου.. Εχεις   βεβαια  ενα σπιραλ..
Παιρνοντας  τωρα για 10  ημερες τα χρωματιστα χαπια,  η περιοδος θα  ελθει  οπωσδηποτε  2-4  ημερες  μετα την  ληξη τους...  Αν αυτό δεν συμβει, τοτε  η  εγκυμοσυνη ειναι  περιπου σιγουρη και  θα  κάνετε ενα τεστ  κυήσεως (παρα το spiral που φοράς..)
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#19858
Καλησπέρα  ,μετα απο απόξεση πηρα πριμολουτ να μου ερθει περίοδος, αλλα δεν ηρθε. Στη συνέχεια πηρα cyclacur 21 χάπια κ πάλι  δεν ήρθε.Ξεκινησα κ 2ο κουτι. Πιθανότητα εγκυμοσύνης δεν υπάρχει χοριακη = 0.τι μπορει να συμβαίνει  κ δεν έρχεται; 
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#19859
Αγαπητπη Φίλη!
Παίρνοντας Cyclacur φεύγουν οι εξάψεις και η ξηρότητα κολπου οπωσδήποτε.
Αν η χορηγηση του δεν οδηγει σε εμφάνιση περιόδου, τότε ειναιδυνατόν, λόγω μιας αποξεσεως,,
α) να να μην υπάρχει πλεον ενδομητριο για ν΄ αντιδρασει με περίοδο. ( Συμβαίνει σπάνια μετά από αποξέσεις..).
β) Ενας παραπλήσιος μηχανισμός ειναι ενδεχομένως συμφύσεις μεταξύ προσθίας και οπισθίας  επιφανειας της κοιλότητας της μήτρας.
Στην β περίπτωση, μπορει να δοκιμάσει κανείς μια διαστολή (χρειάζεται ναρκωση ) και να τοποθετησει ενα spiral που θα εμποδισει τον εκ νεου σχηματισμό τους και η περίοδος που θα εμφανιζεται θα  είναι ικανοποιητική.
Μία 3η επιλογη θα ήταν να μην κάνει κανείς τίποτε, περα απο την ορμονικη υποκατάσταση για ν΄ αποφύψει εξάψεις και ξητοπτητα κόλπου, οσο χρειαστεί.
Το τι ακριβώς σου συμβαίνειαπ΄ όλ΄αυτά, θα το δει ο/η γυναικολόγος σας και θα αποφασίσετε απο κοινού για το τι θ΄ακολουθησετε.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!