default_mobilelogo
Νέο

cin2-3

  Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
  3 Απαντήσεις
  2.5K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Έκανα το τελευταίο μου τεστ Παπ τελη Δεκέμβριου. Τα τελευταία δύο χρόνια εχω διαγνώσει λοίμωξη hpv χωρις όμως να φανεί βλάβη σε τεστ Παπ μου ούτε lsil ούτε hsil. Έτσι και το τελευταίο τεστ Παπ μου έδειξε ότι είναι αρνητικό για κακοήθεια ιογενής επίδρασης από τον ιό hpv και δεν έδειξε καθόλου βαθμό δυσπλασίας. Λόγω του ότι δουλεύω τον τελευταίο χρόνο στην Κρήτη αναγκάστηκα να βρω άλλον γυναικολόγο εδώ προσωρινά και να συνεχίσω να ελεγχομαι με τεστ Παπ και Κολποσκόπηση ανά 6μηνο. Το τελευταίο παπ μου λοιπόν το έκανα στην Κρήτη και έδειξε αυτο που σας κατέγραψα παραπάνω. Στη συνέχεια έκανα Κολποσκόπηση τέλη του Ιανουαρίου και η γιατρός εδω έκρινε ότι πρέπει να γίνει και βιοψία. Πήρε 15 δειγματα για βιοψία απο τη
ΖΜ, τον ενδοτραχηλο και τον εξωτραχηλο. Πήρα τα αποτελέσματα τα οποία έγραφαν αλλοιώσεις βαθμού cin 2-cin3. Ασαφοποιηση της βασικής και δυσπλαστικες αλλοιώσεις στα υποκείμενα άδενια. Δεν έγραφε τίποτα παραπάνω για μικροδιηθηση κλπ
Η συγκεκριμένη γιατρός που πήγαινα εδώ στην Κρήτη με τρομοκράτησε ότι μπορεί να υπάρχει και μικροδιηθηση, ότι πρέπει να κάνω επέμβαση εκτομης με νυστέρι, και αποξεση μητρας και ότι δε μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη φάση η γονιμότητα μου μετά. Μου φάνηκαν αρκετά απαισιόδοξα τα λόγια της χωρίς η βιοψία να γράφει κάτι παραπάνω από όσα σας είπα και χωρίς το τεστ Παπ να δείχνει καν βαθμό βλάβης. Μίλησα με τον γιατρό που πηγαίνω από τα 18 μου και μου πρότεινε να μου κάνει εκείνος ξανά Κολποσκόπηση στην Αθήνα και loop Και να περιμένουμε τα νέα αποτελέσματα της ιστολογικης. Με καθησύχασε όμως αρκετά.. Εμένα με προβλημάτισε το γεγονός οτι υπάρχει τέτοια απόκλιση ανάμεσα σε τεστ Παπ και βιοψία. Και επίσης, σκέφτομαι πως γίνεται να προχώρησε τόσο γρήγορα μια βλάβη μέσα σε 6 μήνες, αν λάβουμε ως σωστό το αποτέλεσμα της τελευταίας βιοψιας.
Ξέχασα να σας πω την ηλικία μου. Είμαι 25 ετών, δεν καπνίζω, τρέφομαι υγιεινά και παίρνω και κάποιες βιταμίνες που μου έχουν συστήσει για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση η επέμβαση που θα κάνω να με επηρεάσει σε μελλοντική κύηση.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#50579
Αγαπητή φίλη.
Θα επαναλάβεις μία κολποσκόπηση και αν χρειαστεί παράλληλα και βιοψία, πριν αποφασίσεις να κάνεις έστω και Loop.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#50581
Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλή συνέχεια!
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#50671
Γιατρέ καλησπέρα.
Σας είχα στείλει και πριν μια βδομάδα.
Έχω προγραμματισει μια ακόμη Κολποσκόπηση την Τρίτη και "μάλλον" loop...
Θα εξαρτηθεί από την εικόνα της Κολποσκόπησης.
Σας στέλνω τα αποτελέσματα του τεστ Παπ μου του Δεκεμβρίου και της βιοψιας του Ιανουαρίου...Γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση;
Είμαι 25 χρονών.. Η διαδικασία αυτής της επέμβασης με έχει αγχωθεί πολύ. Θα ήθελα να την αποφύγω λόγω του ότι ειμαι νεα ακομη και ατεκνη..
Το τεστ παπ ήταν το υγρής φάσης
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!