default_mobilelogo
  Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010
  1 Απαντήσεις
  6.4K διαβάστηκε
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ DR ΖΗΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ 22 Ιούλιος 2010 at 21:20:37 .LILIAN. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΟΥΛΑ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΞΥΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΣΘΗΣΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΑΜΕΝΑ. Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 37 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΚΡΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΠΛΑΣΜΑ ΣΤΙΣ 10000 ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. . ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΤΟ TEST DNA HPV ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ?? ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
  
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14457
Aγαπητή   Φίλη!
Σου αποστελλω   το  συμπέρασμα  του  ιστολογικού ευρήματος  που  μου  απέστειλες,  που δεν  αφηνει   αμφιβολιες ..
‘’Εστιακή μετρίου βαθμού δυσπλασία, του πλακώδους επιθηλίου του τραχήλου της μήτρας (CIN ΙΙ). ‘’
Δυσπλασίες  ολων  των διαβαθμίσεων,   απ΄ ότι γνωριζουμε  σήμερα,  οφείλονται  - οι περισσοτερες  τολαχιστον - σε ιογενή  προσβολή.... Πως να το κάνουμε τώρα...
Οι δυσπλασίες   κατατάσσονται  σε ελαφρου  βαθμού  (CIN I), σε  μετριου βαθμού (CIN II)  και  σε σοβαρού βαθμού   (CIN III  -   που   απ΄ όλους  ειναι αποδεκτό   ότι πρόκειται για δυνητικο  προσταδιαι καρκινου) .
.Η  άποψή  μου: 
Η  διάγνωση  CIN II,  που αφορά  εσένα,  που εισια 37 ετών,  δεν ειναι κατι  που  μπορει ν΄αντιμετωπιστεί τοσο  σιγουρα αποτελεσματικά, σε επιπεδο ιατρείου..
Είναι  σημαντικό:   Να γινει  μία  ταυτοποίηση στο  ήδη  υπαρχον  υλικο  της βιοψίας -  κι αν αυτό  για καποιους λογους δεν ειναι  εφικτό -  ή  να γινει ενα  HPV  test..
Αν  συμμετεχει  στο  ιστορολογικο εύρημα   ενας   ιός  υψηλου κυνδινου, στην ηλικία  σου ειναι  επιβεβλημενη   η  κωνοειδής εκτομη.
Για το ποιος  και τι:  Αν εσαι  κοντά σε καποιο  Πανεπιστημιακο  νοσοκομειο,   ή ειδικο  Νοσοκομειο ( Θεαγένειο Θεσσαλονικης,  Αγιος  Σαββας  Αθηνων, Μεταξά  Πειραιώς) παρε την ιστολογικη  σου εξεταση  μαζί- αν μπορείς εκτυπωσε  την   σημερινή απάντηση -   και ζητησε την γνωμη τους.. 
Φιλικά
Π.Ζ 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!