default_mobilelogo
  Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013
  1 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
Καλημέρα κ. Ζησόπουλε
Στο τελευταίο τεστ Παπ που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώστηκαν αλλοιωμένα κύτταρα. Πήρε ο γυναικολόγος μου δείγμα για βιοψία και τα αποτελέσματα έδειξαν αλλοιώσεις HPV cin1 και cin 2. Μου πρότεινε να κάνω λέιζερ για την αφαίρεση των αλλοιώσεων. Μήπως στην περίπτωση αυτή η κωνοειδής εκτομή είναι πιό κατάλληλη; Είμαι 43 ετών και έχω 2 παιδιά, χωρίς ιστορικό προβληματικό των προηγούμενων ετών και τα προηγούμενα τεστ Παπ καθαρά.
Επίσης, εφόσον θεραπευτεί η βλάβη και μετά από χρόνια σε μόνιμη σχέση μπορώ να μεταδώσω τον ιό στον σύντροφο αν γίνει σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη;
 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, να είστε καλά με το σπουδαίο έργο που κάνετε!!
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#29676
https://www.gyn.gr/images/stories/zyliner_-_epithel__a.jpg
Η συμβολή του   πολύστοιβου  πλακωδους επιθηλίου του   εκτοτραχηλου,  με  το μονόστοιβο αδενικο επιθήλιο  του ενδοτραχηλου (πρασινο χρωμα) ,  ειναι  η περιοχή όπου εγκαθίστανται δυσπλασίες όλων των διαβαθμίσεων (CIN 1- 3). Αυτή περιοχη είναι καλλίτερα να αφαιρεθεί.
Από Color Atlas of Histopathology of the Cervic uteri
G. Dallenbach - Hellweg, Springer. Berlin Heidelberg 2006

Αγαπητή Φίλη!
Η  άποψη  μου είναι,  ότι  στην  ηλικία  των 43 ετών   το καλλίτερο θα ήταν  η  κωνοειδής εκτομή,  που θα πρέπει να  ελέγξει  απαραίτητα  ολη την  περιοχή μετάπτωσης του πλακωδους  επιθηλίου  προς το  αδενικό επιθήλιο του ενδοτραχηλου..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
