default_mobilelogo
  Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017
  3 Απαντήσεις
  1.6K διαβάστηκε
Καλησπέρα. Σήμερα έλαβα τα αποτελέσματα μιας τυφλής βιοψίας ληφθείσας από τον τράχηλο (CIN 1) μετά από κολποσκόπηση η οποία μακροσκοπικά δεν έδειξε αλλοιώσεις. 
Η διάγνωση του HPV έγινε μετά από εμφάνιση ASC-US στο τέστ παπ. Ζώ σε χώρα του εξωτερικού και το HPV τέστ γίνεται αυτόματα. Οι τύποι που διαγνώστηκαν είναι υψηλού κινδύνου 18 και 45.
Η γιατρός αρχικά δεν ήθελε να γίνει η κολποσκόπηση και πρότεινε να το παρακολουθήσουμε σε 3 μήνες αλλά εγώ επέμεινα διότι ήθελα να ξέρω τί γίνεται.
Μετά τη βιοψία η ίδια γιατρός μου είπε να επαναλάβουμε τεστ παπ σε εξι μηνες διοτι υπαρχει πιθανοτητα να υποχωρήσει μόνο του.
Παράλληλα οι εξετάσεις μου είχαν δείξει μυκόπλασμα, το οποίο μου δημιουργούσε μια ελαφριά αίσθηση καψηματος και το αντιμετωπίσαμε με αντιβίωση (και ο σύντροφος).
Μετα από αρκετές οπτικές εξετάσεις δε φάινεται να υπάρχουν οξυτενή κονδυλώματα ή κάποιο άλλο θέμα αλλά εγώ συνεχίζω να νιώθω μια ελαφριά ενόχληση στην είσοδο του κόλπου, συνήθως κοντά στην ουρήθρα αλλά και κάποιες φορές σα μυικό πονάκι.
Το μόνο εμφανές στοιχείο είναι κάτι σαν κύστη (φωτογραφία) την οποία η γιατρός δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνη κι ένα μικρό σπιθουράκι στο χείλος όπως και ίσως δύο μικρά ερυθρά σημεία στην ουρήθρα.
Δεν έχω κνησμό ή άλλα συμπτώματα.
Είμαι καπνίστρια και έχω ένα σταθερό ερωτικό σύντροφο τον τελευταίο χρόνο ο οποίος λογικά είναι φορέας κι εκείνος.
Η γιατρός υποστηρίζει ότι πρέπει να έχω προσβληθεί αρκετό καιρό πριν (3-5 χρόνια).
Θέλω να επιβεβαιώσω εαν τα ανωτέρω ως πρός τον HPV και τις αλλοιώσεις είναι ακριβή, αν όντως δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης άμεσης, και τι μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση του και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού εκτός από τη λογική διακοπή του καπνίσματος.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να μου προκαλέι αυτές τις ενοχλήσεις στον κόλπο.
Είμαι 33 ετών με ιστορικό καρκίνου των οωθηκών στην οικογένεια.
Προσφάτως έχω παρουσιάσει διάρροιες (2-3 φορές τη μέρα) εδώ και 3 εβδομάδες οι οποίες έρχονται και φεύγουν. Δεν έχω παρατηρήσει αίμα η κάτι άλλο.
Δυστυχώς λόγω του πρόσφατου ιστορικού καρκίνου αλλά και έντονου στρές μπορεί τα συμπτώματά μου να είναι ψυχοσωματικά αλλά θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη. 
Όλες οι άλλες εξετάσεις, κολπικά υγρά, ούρα κλπ ήταν καθαρές. Αίματος δεν έχω κάνει τελευταία.
Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44418
Αγαπητή φίλη.
Δε γνωρίζω τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του HPV στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα, επειδή αναφέρεις το στέλεχος 18 το οποίο ανήκει στα υψηλού κινδύνου, συνηθίζουμε να προτείνουμε τη λεγόμενη κωνοειδή εκτομή, για να έχουμε υγιή χειρουργικά όρια.
Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, εκτός από τη διακοπή του καπνίσματος, μπορείς να χρησιμοποιείς βιταμίνη Ε από το στόμα και γαλακτοβάκιλλους κολπικά.
Θα μιλήσεις με τον συνάδελφο που σε παρακολουθεί.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44419
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Η γιατρός μου πρότεινε τεστ παπ και παρακολούθηση σε έξι μήνες με τη λογική ότι δεν έχω τεκνοποιήσει και θέλει να είναι όσο λιγότερο παρεμβατική γίνεται η αντιμετώπιση. Με δεδομένη τη χαμηλή σταδιοποίηση φυσικά.
Ωστόσο θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς την ενόχληση που έχω στην είσοδο του κόλπου η οποία επιμένει, και αυτή την κύστη που υπάρχει. Οι υπόλοιπες εξετάσεις μου ήταν καθαρές.
Δεν ξέρω εαν η φωτογραφία που είχα επισυνάψει ήταν εμφανής.
Ευχαριστώ θερμά και πάλι.
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#44420
Δε βλέπω κάποια φωτογραφία.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!