default_mobilelogo
  Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  3.8K διαβάστηκε
Καταρχήν, θερμά συγχαρητήρια για το site σας, που βοηθάει τόσες γυναίκες και μητέρες στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Είμαι ηλικίας 39 ετών. Πριν τρία χρόνια κατά την διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου έκανα τεστ παπ, το οποίο διέγνωσε κάποια ατυπία. Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης έκανα συνεχή τεστ παπ και μόλις γεννήθηκε το παιδί μετά από δύο μήνες έκανα ξανά τεστ παπ, οπότε διαπιστώθηκε ότι η ατυπία έγινε δυσπλασία οφειλόμενη πιθανόν σε HPV λοίμωξη. Πρέπει να σημειώσω ότι η ψυχολογία μου ήταν πολύ αρνητική και σ'αυτό δεν με βοήθησε καθόλου η γυναικολόγος μου. Η γυναικολόγος μου πρότεινε βιοψία με αναισθησία πράγμα που με αναστάτωσε, γιατί μόλις είχα γεννήσει και θήλαζα και σκέφτηκα να επισκεφτώ και δεύτερο γυναικολόγο, η οποία μου παρότρυνε να ξανακάνω ένα ακόμη τεστ παπ πριν την βιοψία. Το δεύτερο αυτό τεστ παπ έδειξε τραχηλίτιδα, οπότε η δεύτερη γυναικολόγος μου πρότεινε να κάνουμε πρώτα θεραπεία πριν προχωρήσουμε σε βιοψία. Πράγματι σε τρεις μήνες το τεστ παπ που έκανα ήταν κατηγορία 1. Θα έπρεπε να κάνω επαναληπτικό τεστ παπ σε έξι μήνες, μεσολάβησαν όμως κάποια γεγονότα που με άγχωσαν και με στεναχώρησαν προσωπικά πάρα πολύ, με αποτέλεσμα όταν μετά από 8 μήνες έκανα τεστ παπ, έδειξε δυσπλασία σοβαρού βαθμού (CIN 3). Αμέσως έκανα βιοψία, η οποία επιβεβαίωσε την δυσπλασία, ήταν όμως αρνητική στους 15 τύπους του ιού HPV, που εξετάστηκαν. Τελικά, μετά από ένα μήνα (και πριν δύο χρόνια σχεδόν) έκανα επέμβαση κωνοειδή μερική εκτομή τραχήλου και έκτοτε κάνω τακτικά τεστ παπ (κάθε τρεις μήνες), που όλα ήταν καλά, εκτός από το τελευταίο που ήταν κατηγορία 1-2 με κολπίτιδα-τραχηλίτιδα, εκ των οποίων η κολπίτιδα αντιμετωπίστηκε με αντιβίωση και περιμένω τον άλλο μήνα να κάνω πάλι τεστ παπ. Η γυναικολόγος μου μου πρότεινε να κάνω το εμβόλιο cervarix, γιατί πιστεύει ότι έτσι δεν θα κινδυνεύω στο μέλλον από δυσπλασίες λόγω του ιού. Εγώ έχω σοβαρές επιφυλάξεις, αφ'ενός λόγω της ηλικίας μου, αφ'ετέρου, διότι πιθανόν να έχω ήδη κάποιο τύπο του ιού, οπότε δεν ξέρω αν σ' αυτή την περίπτωση η χορήγηση εμβολίου μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να με συμβουλέψετε, εάν το εμβόλιο είναι ενδεδειγμένο στην περίπτωσή μου ή αν υπάρχει κάποιο άλλο φάρμακο (διάβασα στο διαδίκτυο για κάποιο φάρμακο cervactin) ή σκεύασμα, που μπορεί να βοηθήσει; Σας ευχαριστώ θερμά.  
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#16859
Αγαπητή Φίλη!
Απ  ότι αντιλαμβανομαι,.  η  ταυτοποιηση ειγινε στο  υλικό βιοψίας  κι επομενως  πριν πολυ καιρό, με συνεπεια  να  μην βρεθεί  συμμετοχή   ιών τοτε...Εχω  υπ΄ οψη  μου  καποια  παρομοια περιστατικά..
Ως  προς  το εμβόλιο , εχω  μια διαφοροποιημενη  άποψη.
Θα συνιστούσα  να   επαναληφθεί   η  ταυτοποιηση  για  HPV  κι  αναλογα   να πράξει  κανείς...
Ο εμβολιασμός   με  το συγκεκριμέο  εμβολιο ,  που   διαφημιζεται,  ότι   εκτός  από τους  ιους  16 και 18  εχει  και διασταυρουμενη  ανοσία  προς  τον  45,  θα σε καλυψει  από νεα  επιμολυνση  από αυτά ακριβώς τα  στελεχη...(παντα με προϋπόθεση,  ότι  ο τωρινίς συντροςο  σου  τα  εχει (αυτό ατυχώς δεν  μπορει  να  εξεταστεί.)
Αν γινει  το εμβολιο τυφλά, δεν  μου φαίνεται   εγγυημενα  χρησιμο...Αν τυχον  υφίσταται  προσβολή  από τα στελεχη  αυτά,  θα ειναι   ανωφελο..
Για  άλλα  ειδη  θεραπειας :   Με  κατά  κανονα  εγγυημενο  αποτέλεσμα, μονον τις χειρουργικές   μεθοδους γνωριζω..
Φιλικά
Π.Ζ. 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!