default_mobilelogo
  Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011
  3 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 23 ετών και με έχετε ενημερώσει και στο παρελθόν σχετικά με τα αποτελέσματα τεστ παπ και κολποσκόπησης που είχα κάνει και είχαν δείξει ενδεικτικές αλλοιώσεις hpv. Έχω τρεις απορίες: α) έχοντας hpv και θυροειδή μπορώ να προβώ σε αιμοδοσία? πάντα το είχα στα υπόψη αλλά τώρα λόγω μιας επέμβασης που θα κάνει η μητέρα μου θα χρειαστεί, β) σχετικά με το πρόβλημα υγείας της μητέρας μου που σας προανέφερα πρόκειται για αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας. Η ανεπάρκεια προέκυψε αφού προκάλεσε πνευμονικό οίδημα. Αλλά στον γυναικολογικό έλεγχο παρεπιμπτόντως και με βάση ένα γενικότερο ιατρικό έλεγχο και περισσότερες εξετάσεις προέκυψε εξαιρετικά ανεβασμένος ο δείκτης ca 125. Συγκεκριμένα η τιμή ήταν στο 500 και σε δεύτερο έλεγχο στο 900. Οι εξετάσεις αξονική και υπέρηχος άνω και κάτω κοιλάς που ακολούθησαν ήταν καθαρές. Το ίδιο και η αξονική θώρακος. Είναι δυνατόν να συνδέεται αυτός ο δείκτης με το υγρό στον πνεύμονα? Χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις? Έχει γίνει επανεξέταση αίματος και αναμένουμε αποτελέσματα, γ) λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας έχω στρεσσαριστεί πολύ και παράλληλα είχα κι ένα κρύωμα και μάλλον έχει επηρεαστεί ο κύκλος μου ο οποίος είναι σταθερός ειδικά με το που ρύθμισα τον θυροειδή και ο μέσος όροσ ήταν περίπου οι 32 μέρες αν και παλιότερα ίσως αργούσε και μέχρι τις 35, αλλά τον τελευταίο καιρό ερχόταν γύρω στις 28-30 μέρες. Τώρα βρίσκομαι στην 40η και ανησυχώ. Οι επαφές ήταν με προφυλακτικό και έχω κάνει και τεστ εγκυμοσύνης (ούρων) πριν από 2 μέρες που ήταν φυσικά αρνητικό. Πρέπει να επαναλάβω το τεστ ή να περιμένω ή να επισκεφτώ κάποιον γυναικολόγο? Η καθυστέρηση σας φαίνεται υπερβολική? Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20489
Αγαπητή Φίλη!
Το  σύνθετο προβλημα   της  μητερας σου,  δικαιολογει  την ασταθεια  στον  κυκλο   από ψυχολογικούς  λογους..   θα περιμενα  αλλες  10  ημερες  και μετά  θα  το κοιταζα...
Για την  αιμοδοσία :  Μπορεις να   δώσεις αιμα.
Για την τοσο  υψηλη τιμή  του δεικτη, χωρις ευρηματα  στην  ωοθηκη:   Ανεβασμενοι δείκτες,  χωρις να  υφίσταται καρκίνος,  ειναι κατι  που μας  απασχολει  αρκετά συχνά... Θα το  δουν  οι γιατροί σας  ομως αυτό..
Ειχα  κατά  τυχην ενα περιστατικό  ΄΄αυξημενου    δεικτη ΄΄ πολυ προσφατα,  που πηγε  καθ΄ ολα  καλά.. Λαθος  συναγερμός ...
Εύχομαι  περαστικά
Φιλικά
ΠΖ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20490
Καλησπέρα και πάλι γιατρέ. Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Η τιμή του δείκτη στον επανέλεγχο εμφανίστηκε μειωμένη στο 700 αλλά θα εξακολουθούμε να το παρακολουθούμε. Οι γιατρί μας είπαν ότι όλο το πρόβλημα προέρχεται από την καρδιά. Όσον αφορά την αστάθεια στον κύκλο μου έκανα και δεύτερο τεστ σήμερα από το φαρμακείο το οποίο βγήκε αρνητικό όπως περίμενα απλά εξακολουθώ να ανησυχώ γιατί η καθυστέρηση συνεχίζεται. Μήπως να έκανα έναν υπέρηχο? Ή σκέφομαι μήπως φταίει ο θυροειδής γιατί παρόμοια καθυστέρηση αντιμετώπιζα πριν ανακαλύψω ότι δεν αποδίδει όπως έπρεπε και πάρω το Τ4. Διαφορετικά πότε δεν είχα κάποιο θέμα με την περίοδο. Η καθυστέρηση ήταν πολύ μικρή΄. Τώρα είμαι στην 45η μέρα. Η τελευταία περίοδος ήταν στις 10/7, ό μέσος όροσ είναι 28-32 μέρες.Είναι δυνατόν να είναι και τα δύο τεστ εγκυμοσύνης λανθασμένα?Από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε προφύλαξη όπως πάντα?Τί με συμβουλεύετε?Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20491
Αγαπητή  Φίλη!
Το διαγνωστικό  προβλημα της  μητέρας  με  τοσο αυξημενο δεικτη Ca 125,  παραμένει,,, Θα  δουν  που θα το αποδωσουν οι γιατροί...
Για το δικο σου θεμα:   Μια εξεταση κι ενα υπερηχογραφημα  δεν θα   βλαψουν.. Πιθανως  υπάρχει  εδω  λόγω του προβλήματος της  μητέρας   ψυχογενή επισκίαση...!   θα  ΄΄περασει΄΄ με    απλά μετρα,,,,
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!