default_mobilelogo
Νέο

Birads5

  Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024
  2 Απαντήσεις
  195 διαβάστηκε
Καλημέρα σας,
Ύστερα από επανέλεγχο μετά από 1.5 χρόνο από τη τελευταία μαστογραφία.
Η ηλικία μου ειναι 52 αυτή τη στιγμή. μετά από το τεστ Παπ μου με το γυναικολόγο περνάμε να ελέγξει το στήθος μου και ανησυχεί ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή. Μας παραπέμπει εσπευσμένα για μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών τα οποία βγήκαν αμέσως και έδειξαν τα εξής:
Μαστογραφια:
Το δέρμα και οι θηλές απεικονίζονται φυσιολογικά.
Η πυκνότητα του παρεγχύματος είναι διάχυτα αυξημένη με επίταση κατά τα άνω και έξω τμήματα και μικροοζώδη μορφολογία.
Οζώδης σκίαση στο έσω τμήμα του δεξιού μαστού με διάμετρο 7,5 χιλιοστά και σε απόσταση 6,5 εκατοστά από τη θηλή δεν εμφανίζει διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη εξέταση 21/6/2022.
Στον άξονα της θηλής και στο έσω τμήμα του αριστερού μαστού αναδεικνύεται δίλοβο μόρφωμα με ένδειξη αρχιτεκτονικής παραμόρφωσης το οποίο προφανώς αντιστοιχεί στο ψηλαφητικό εύρημα και δεν ήταν εμφανές στην προηγούμενη εξέταση.
Δεν παρατηρούνται συρρέουσες μικροαποτιτανώσεις η ύποπτα ευρήματα σε άλλες θέσεις.
Ενδομαστικός λεμφαδένας ελέγχεται αριστερά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Μαστοί πυκνοί (παρεγχυματικής σύστασης Β).
BI-RADS 5
Υπέρηχος:
Μαστοί με πυκνά ινοαδενικά στοιχεία.
Παραθηλαία στην 11η ώρα του αριστερού μαστού απεικονίζεται εν τω βάθει, απεικονίζεται έντονα υπόηχη αλλοίωση με μικρολοβωτή παρυφή και προσεκβολές η οποία έχει μεγίστη διάμετρο 10 χιλιοστά και εμφανίζει
περιφερική αιμάτωση.
Δεν παρατηρήθηκαν συμπαγούς ή κυστικής μορφολογίας αλλοιώσεις σε άλλες θέσεις τους μαστούς.
Οι οπισθοθηλαίοι και οι οπισθομαζικοί χώροι ελεύθεροι.
Οι μασχαλιαίες κοιλότητες με φυσιολογικής ηχομορφολογίας λεμφαδένες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Αλλοίωση αριστερού μαστού BI RADS 5
Μετά από συνομιλία λοιπόν μαζί του πανικοβληθηκαμε ιδιαίτερα διότι μας είπε ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό και ότι μπαίνουμε σε μια δυσκολη διαδικασία. Ότι μάλλον μιλάμε για χημειοθεραπείες ακτινοβολίες χειρουργεία και όλα τα σχετικά και μιλάμε για καρκίνο μαστού . Ωστόσο αφού βράδιασε και ξαναμιλησαμε ήταν πιο ήρεμος εφόσον είχε μιλήσει με μαστολογους φαντάζομαι και μας εξήγησε ότι λόγω του ότι δεν είναι ούτε 1 εκατοστο αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι είναι κάτι σε πολύ αρχικό στάδιο. Ότι θα προχωρήσουμε αμέσως με core biopsy και θα κρίνουμε αμέσως με το που δούμε και την ιστολογική για τι πρόκειται.
Να ηρεμήσουμε γιατί είναι πολύ μικρό και δε θεωρεί ότι θα χρειαστεί ολική μαστεκτομή απλά μόνο αφαίρεση εκείνου του σημείου και ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έγινε αφαίρεση πήραν ορμονοθεραπεια και όλα ήταν εντάξει. Ότι "κάτσε μήπως δεν είναι και τίποτα και στο τέλος γελάμε όλοι μαζί παρέα αγκαλιά" και γενικά να μην απελπιζομαστε γιατί είναι κάτι που είναι σε πολύ αρχή και μπορεί να ακολουθήσει πλήρης ίαση.
Έχω αγχωθει παρά πολύ στο άκουσμα καρκίνος μαστού και θέλω να ρωτήσω, εφόσον δείχνει birads 5 μπορεί η βιοψία να μας δείξει κάτι καλό; η έχω στο μυαλό μου ότι βρίσκομαι σε κατάσταση καρκίνος του μαστού απλά σαν πρώτη εκτίμηση λόγω μεγέθους ότι ίσως είμαστε σε αρχικό στάδιο;
Ευχαριστώ πολύ.
admin changed the title from Birads5 (Προς κ. Ζησοπουλο) to Birads5 — Περίπου πριν από 4 μήνες
Περίπου πριν από 4 μήνες
·
#58433
Αγαπητή φίλη.
Στην περίπτωσή σου, με βάση την περιγραφή, γίνεται άμεσα βιοψία με γρήγορη ανακοίνωση του αποτελέσματος και αποφασίζεται το είδος του χειρουργείου.
Δε χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και καθυστέρηση.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 μήνες
·
#58435
Καλησπέρα σας,
κάναμε σήμερα core biopsy θα βγουν τα αποτελέσματα σε 4-5 μέρες μας είπαν όπως και μας έγραψαν να κάνουμε αξονική θώρακος άνω κάτω κοιλίας και σπινθηρογράφημα μαζί με κάτι αιματολογικές εξετάσεις (αντισώματα, αντιγόνα).
Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθει αρκετά γιατί δεν ξέρω τι με περιμένει όμως ελπίζουμε για το καλύτερο διότι μας είπαν ότι με μια πρώτη εικόνα που έχουμε είναι κάτι που το προλάβαμε.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!