default_mobilelogo
  Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
  3 Απαντήσεις
  1.2K διαβάστηκε
Καλημέρα γιατρέ,

η πρώτη εξωσωματική στέφθηκε από …. αποτυχία.

Αν και γονιμοποιήθηκε ένα ωάριο από τα 3 που προέκυψαν, δεν εμφυτεύθηκε.

Ο εξωσωματικός είπε ότι το πιθανότερο είναι αυτό που πρεσβεύει από την αρχή. ότι στην ηλικία των 47 και ανεξαρτήτως αν εγώ τώρα ξεκίνησα να προσπαθώ και δεν έχω αποτυχίες στο ενεργητικό μου, τα ωάρια δεν είναι καλά ποιοτικά και δεν μπορούν να εμφυτευθούν. Η πρότασή του είναι για κάποιες προσπάθειες σε φυσικό κύκλο και τελικά χρήση δανεικών ωαρίων. Είπε, ότι με τα νεανικά ωάρια το ποσοστό εμφύτευσης είναι 70%. (με δικά μου 5%).

Καταλαβαίνω ότι οι εξωσωματικοί είναι μία διαφορετική κατηγορία γυναικολόγων και έχουν ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Όμως θα ήθελα τη γνώμη σας για τα δανεικά ωάρια, για την ηλικία, για τις πιθανότητες, από τη δική σας εμπειρία ανεξαρτήτως των στατιστικών που βγαίνουν από τα κέντρα εξωσωματικής.

(Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση να προχωρήσεις σε ξένα ωάρια αν και μου είπε ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι το έμβρυο παίρνει και το 15% του dna από εμένα).

Ευχαριστώ γιατρέ
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#47209
Αγαπητή Φίλη!
Αν εχεις ακόμη φυσιολογικο κυκλο 28 ημερων και ήμουν στην θεση του συναδέλφου μου, θα ζητουσα ενα Sims - Huhner- test 8 - 10 ωρες μετά την σχέση , στην μέρα κατά δυναμιν της ωοθυλακιορρηξίας΄.
Αν βρεθεί θετικό, ισως σκεφτεί κανείς την ΄΄φυσιολογική σύλληψη΄΄
{Sims-Huhner -test = μικροσκοπική εξέταση της τραχηλικης βλεννας, αν εμπεριέχει αρκετά κινητά σπερματοζωάρια}.....
Μου έτυχε να ξεγεννήσω {μετά από φυσιολογική σύλληψη κάποτε μία κυρία την α΄φορά (για την ιδια μιλάμε)_ στα 48 και την β΄ φορά στά ΄΄μέσα΄΄ των 50΄ και τα 2 έγιναν οπως ο πατέρας τους, χωροιφύλακες!
Μιληστε και με τον δικό σας, Ξερεις καμία φορά; Ίσως δεν είναι πάντα ολα τα ωοθυλάκια ΄΄πεσμένα'''.
Κατά τα άλλα: Αυτό που υπέδειξε ο ''εξωσωματικός'', έιναι μία δυνατότητα,
Φιλικά
Π.Ζ ::)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#47214
Ευχαριστώ γιατρέ για την άμεση και περιεκτική απάντησή σας!

Στην ουσία μου δίνετε ελπίδες ακόμα και για φυσική σύλληψη σε αυτήν την ηλικία. Να σας ρωτήσω όμως κάτι; Όταν το έμβρυο, το οποίο ήταν και βαθμίδας 2 (με άριστα το 1 σε κλίμακα 1-5), μπαίνει με τεχνητό τρόπο στη μήτρα και παρόλα αυτά δεν εμφυτεύεται είναι πιο πιθανό να εμφυτευτεί με φυσική γονιμοποίηση;

Ο κύκλος μου βέβαια μόνο 28 ημερών δεν είναι. Αν δεν πάρω duphaston θα έρθει στις 40 μέρες ή θα γίνει κύστη. Μόνο με υπερηχογραφική παρακολούθηση μπορώ να βρω την πιθανή ωορρηξία και υπάρχει και λίγο αργό σπέρμα.

Όμως με τα φάρμακα σχηματίστηκαν έξι ωοθυλάκια πράγμα που δείχνει ότι έχω ακόμα καλές αποθήκες.
Γι' αυτό ζήτησα τη γνώμη σας πέρα από την ψυχρή επιστήμη της στατιστικής η οποία λέει ότι στα 47 είναι καταγεγραμμένες ελάχιστες γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες με δικό τους ωάριο στα κέντρα εξωσωματικής και αυτό θεωρείται θαύμα.

Ξέρω ότι και με φυσιολογικές προσπάθιειες η πιθανότητα να συλλάβει ςκάθε μήνα είναι 25%. Οπότε δεν μπορεί απλά να μην πέτυχε η πρώτη εξωσωματική και να πετύχει η δεύτερη ή η τρίτη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έμβρυο ήταν κακό;

Σας κούρασα το ξέρω. Αλλά ειλικρινά μου δίνει κουράγιο να ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα.

Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#47215
Αγαπητή Φίλη!
Στην διαδικτυακη ιατρική είναι φυσικό να προκύπτουν κενά στην ιατρική σκεψη ,είτε επειδή λείπει η άμεση πληροφόρηση, είτε εχει σχηματιστει στην επικοινωνία ένα...΄΄μακρινάρι΄΄ που πρέπει να διαβάζεις και να ξανασυγκρατεις. Είναι λοιπόν δυνατόν, να ΄΄παρεξήγησα ΄΄ την τακτική περίοδο.΄΄.
Αν είναι τακτική με Duphaston, στην καλλίτερη περίπτωση έχουμε μία μετατόπιση της περιόδου προς τα πίσω, ίσως με κανονική, ίσως όμως και με μικρή β΄φάση (αυτή που ονομάζουμε ΄΄υπερθερμική΄΄, οπότε , σ΄αυτή στην τελευταία περίπτωση πρέπει ν΄αντιμετωπιστεί. Περί ΄΄φυσιολογικής προσπάθειας΄΄ δεν γίνεται λοιπόν λόγος.
Θα έλεγα, ότι αυτά ίσως τα σκεφτεί ο ΄΄δικός σας από κοντά,
Στίς άλλες ΄΄απορίες΄΄, να μην επεκταθώ, δεν βλέπω πως θα μπορούσα να βοηθήσω απ΄εδώ.
Φιλικά
Π.Ζ:)

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!