default_mobilelogo
  Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020
  2 Απαντήσεις
  2.3K διαβάστηκε
Γεια σας Γιατρε! Το πρόβλημα μου ειναι η ακμη και η υπερτριχωση. Μετα απο υπερηχο και ορμομικες εξετάσεις, διαπιστώθηκε οτι εχω πολυκυστικες ωοθηκες. Παρόλα αυτα ο κύκλος μου είναι σταθερος (29 ημερες). Επειδη παλαιότερα ειχα πιει αντισυλληπτικα gynofen μαζι με androcur 10 και είχα παρενέργειες, σκέφτομαι μηπως πρέπει να πάρω μια φαρμακευτική αγωγή για την ακμη και να αντιμετωπίσω την τριχοφυια με laser για να μην πάρω αντισυλληπτικα. 1)Η ακμη ομως μπορεί να αντιμετωπίσει ή θα φουντώνει παλι λογω πολυκυστικων? 2)ακομα και αν πάρω τα αντισυλληπτικα, μόλις τα διακόπτω τα συμπτώματα θα εμφανίζονται και παλι?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#51384
Αγαπητή φίλη,
Με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου, αν δεν υπάρχει αντένδειξη στη χρήση αντισυλληπτικών, μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο σκεύασμα ελαφρύτερο ορμονικά, το οποίο θα σε καλύψει, χωρίς έντονες παρενέργειες.
Επίσης, αν έχεις στο μυαλό σου επεμβατικές λύσεις αποτρίχωσης, θα περιμένεις τουλάχιστον 6-7 μήνες χρήσης των χαπιών, για να τις πραγματοποιήσεις, για να έχεις καλύτερη διάρκεια αποτελέσματος.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#51450
Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας!!!
Στις ορμονικες εξετασεις που έγιναν την 14η ημέρα του κύκλου, τα αποτελέσματα ήταν :
TSH 1. 56μIU/ml (φυσ. Τιμές 0.34 - 4.20)
PRL 25.30 ng/ml (φυσ. Τιμές 3-27)
Τεστοστερόνη 126.9 ng/dl (φυσ. Τιμές 9-56)
Dhea-S 632.8 μg/dl
SHBG 49.7 nmo/l
Δ4-Ανδροστενδιονη 4.9 ng/ml
17-Υδροξυπρογεστερονη 2.7 ng/ml

Αυτές οι τιμές επιβεβαιωνουν τις πολυκυστικες ή θεωρείτε ότι πρέπει να το ψάξω περαιτέρω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα επινεφρίδια?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!