default_mobilelogo
  Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
  3 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Αγαπητέ κ. Ζησόπουλε,
Είμαι 39 ετών και άτεκνη. Σε όλη μου τη ζωή είχα μικρό και αστατο κύκλο.
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μου ήρθε περίοδος στις 21 μέρες, επιπρόσθετα είχα αίμα (σταγόνες) αναμεσα στις δυο αυτές περιοδους και κατι αλλο -που πρώτη φορα αντιμετωπιζω στη ζωή μου-, μια κατακλυσμική ροή για 1-2 ώρες μετά την 3η και μέχρι την 6η μέρα της περιόδου αλλά και μεγάλους θρόμβους αίματος.
Πήγα στο γιατρό μου και τον ενημερώσα, επίσης του είπα ότι εδώ και δυο μήνες άρχισα να προπονούμαι για τον ημιμαραθώνιο και να τρώω ανάλογα και ότι αυτό είχε επίπτωση στα κιλά μου (έχασα αρκετό βάρος), ο υπέρηχος δεν έδειξε κάτι, το τεστ ΠΑΠ δεν έδειξε επίσης τίποτα. Ο γιατρός μου, μου είπε να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις αίματος στην επόμενη περίοδο.
Προς το παρόν ησύχασα αλλά τον Οκτώμβριο η περιοδος μου ήρθε στις 40 μέρες (περίπου διπλάσιος χρόνος από τις δυο προηγούμενες περιόδους) και πάλι είχα αρκετό αίμα μέχρι και την 3η μέρα, μετά σταμάτησε απότομα και άρχισε αυτή η κατακλυσμική ροή σαν να μην μπορώ να συγκρατήσω τίποτα για 2-3 ώρες την ημέρα (την ίδια ώρα μαζί με μεγάλους θρόμβους αίματος), αλλά αυτή τη φορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη και κράτησε μέχρι και την 7η μέρα. Από την 7η μέρα και μέχρι σήμερα που ξημερώνει η 11η μέρα έχω ακόμα σαν να λέμε 1/3 της σερβιέτας σταγόνες κάθε φορά που επισκεπτομαι την τουαλέτα.
Έδωσα αίμα για τον ορμονολογικό την 6η μέρα και όταν πήγα τα αποτελέσματα στο γιατρό μου, μου είπε ότι όλα (και ο θυροειδής μου) είναι πολύ καλά.
Όταν τον ρώτησα τι θα κάνουμε τώρα μου είπε να περιμένουμε και θα δούμε πως θα πάει. Εγώ όμως ανησυχώ, πρέπει να εξεταστώ περαιτέρω; Υπάρχει περίπτωση να μην έχει δει κάτι; ποια με συμβουλεύετε να είναι η επόμενή μου κίνηση; πρέπει να βιαστώ ή να περιμένω την επόμενη περίοδο, δεδομένου ότι το αίμα δεν σταματάει τελείως και η περίοδος αυτή τη φορά επεκτείνεται...

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Με εκτίμηση,
Ν
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49742
Αγαπητή φίλη ατυχώς δεν έχουμε κάποια λεπτομερέστερη περιγραφή γυναικολογικών ευρημάτων
είναι εξαιρετικά σπάνιο και απίθανο να είναι τα ευρήματα της μήτρας και του ενδομητρίου απολύτως φυσιολογικά και εσύ να αιμορραγείς κατά αυτό τον τρόπο.
Δεν μας αναφέρεις αν ο δικός σου ιατρός σου έδωσε κάποια θεραπεία για να αντιμετωπιστούν τουλάχιστον τα σύμπτωμα.
Για να αναφέρεις ότι σας είπε να περιμένετε, θα περίμενα οτι κάτι θα σας έχει δώσει εκτός αν θεωρεί ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και δεν χρειάζεται κάποια θεραπευτική αντιμετώπιση.
Αν όμως αγχώνεσαι πολύ μια δεύτερη γνώμη δεν θα έβλαπτε.
Φιλικά ΠΖ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49745
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,

Την τελευταία φορά που είχε άμεση ενημέρωση μου είπε αν αιμορραγώ να πάρω Μιτροταν πρωί και βράδυ για να σταματήσει αλλά εγώ δεν το πήρα γιατί μειώνεται σταδιακά άρα λανθασμένα δεν θεώρησα ότι αιμορραγώ. Δεν λαμβάνω κάποια άλλη αγωγή ούτε έχω συνοδα προβλήματα υγείας και λόγω του ότι είχα περιέργες περιόδους σε όλη μου τη ζωή, κακώς έκρινα ότι και αυτό είναι μια φάση που θα περάσει.
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49830
Αγαπητή φίλη από το ιστορικό σου ενδέχεται να υφίσταται μια ορμονική διαταραχή που στην ηλικία κοντά στα 40 δεν είναι και τόσο σπάνια. Το ότι έκανες μια ορμονική εξέταση την 6 μέρα και οι τιμές ήταν φυσιολογικές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τις άλλες μέρες οι τιμές θα είναι έτσι.
Θα πρέπει να σε ξαναδεί ο δικό σου και ίσως να χρειάζεται να σου δοθεί ένα ρυθμιστικό κύκλου.
Δεν μπορώ να συστήσω κάτι άλλο απο το διαδίκτυο χωρίς να έχει προηγηθεί κλινική εξέταση, επιπλέον η σελίδα μας είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν αποσκοπεί στην κατάργηση του δικού σας ιατρού.
Φιλικά ΠΖ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!