default_mobilelogo
  Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012
  1 Απαντήσεις
  3.1K διαβάστηκε
καλησπέρα! παίρνω αντισυλληπτικα χάπια από τα 19μου γιατί έχω πολυκυστικές οωθήκες. Δεν είχα κανένα προβλημα στην αρχή. με λιγα λόγια δεν είχα παρενέργειες. μετά όμως από 3,5χρονια άρχισα να έχω από καφέ αίμα μέχρι και κόκκινο αλλες φορέσ καποιες σταγόνεσ και άλλες σαν να έχω κανονικά περίοδο. πήγα στον γιατρό μου και αρχίσαμε να αλλάζοθμε χάπια για να δούμε ποιο δέχεται πια ο οργανισμόσ μου. να σημειωθεί ότι οι εξετάσεισ μου και το τεστ παπ ήταν καθαρά. δεν βρήκαμε καποιο που να μην μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και ο γιατρόσ μου πρότεινε να τα σταματησω για ένα χρονικό διαάστημα προκειμένου να ξεκοθραστεί ο οργανισμός μου από τα χάπια. σε εξέταση που έγινε μετά από ένα εξάμηνο διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να ξαναξεκινήσω είχαν μεγαλώσει οι πολυκυστικες δεν είχα περίοδο είχα στεναχωρια ακμή κτλ.τα ξεκίνησα ξανά αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν. άλλαξα γιατρό οι εξετάσεις καλλιέργεια κολπικού υγρού καθαρή   
το μόνο που είχα ήταν μια κολπίτιδα η οποία με αντιβίωση εξαφανίστηκε. για την αιμοργαγία μου έδωσε εκτός από τα αντισυλλητικά να παίρνω και τα προμολούτ κάπως ετσι λέγονται. μετά από θεραπεία 4μηνών χρησιμοποιώντας μόνο τα αντισυλληπτικά έχω πάλι αίμα. στην προηγούμενη επίσκεψη αναφέρθηκε ότι αν δεν γίνει τιποτα με τα χάπια θα πρέπει να γίνει καθαρισμός όμως έχω ακουσει ότι σε άτεκνες συνήθως αποφεύγεται. η δικιά σας γνώμη ποια είναι μετά από όλα αυτά. σας παρακαλώ απαντήστε μου. σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26808
Αγαπητπη  Φίλη!
Αν κατάλαβα καλά, το  ενδιαμεσο αιμα  εμφναιζεται  μονον οσο παιρνεις  αντισυλληπτικο... Αν ειναι  'έτσι,  θα ξαναδιεκοπτα την  αγωγή  και  θα προχωρουσα   ξανά  σε αλλαγή  χαπιου  (ατυχώς δεν   ξερουμε και  τι εναλλαγες   εγιναν. Ποια  χαπια  δηλαδή  εμφανισαν  προβλημα...)..   Παντως,με οσα  τετοια  ήλθαν σε μένα,  η  συχνοτερη αιτία  ήταν  ότι  κατά καιρους ξεχνιουνταν  κι  από κανενα χαπι...
Για το θεμα της επεμβασης... Αν  το αιμα εμφανιζονταν   χωρις χαπι  και δεν σταματουσε  με...  χαπι, τοτε  λογικά,  θα συνισουσε κανείς την διαγνωστικξή  απόξεση, ανεξαρτητα  ηλικιας..
Ας  μην  πουμε  ομως  γνωμες απ΄ εδω..
Προκειται  για περίπτωση,  που  καλό  θα ήταν  να ζητησεις   και  μία δευτερη γνωμη  ΄΄από  κοντά'' ,,, Αυτή προϋποθετει φυσικά.  την  εξεταση κι  από  άλλον γυναικολογο.
Φιλικά
Π.Ζ
 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!