default_mobilelogo
  Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019
  17 Απαντήσεις
  2.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα, είμαι νέα εδώ και ήθελα να σας συμβουλευτώ σχετικά με την πολύ σύνθετη περίπτωσή μου. Προσπαθώ να συλλάβω εδώ και ένα χρόνο ανεπιτυχώς Δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος και είχα στο παρελθόν για 8 χρόνια ελεύθερες επαφές με διαφορετικό σύντροφο, που και πάλι δεν έμεινα ποτέ. Εκείνος δεν ελέγχθηκε κι έτσι δεν μπορώ να αποδώσω 100% σε μένα την αποτυχία τότε. Στο σήμερα, είμαι 42 ετών, ο άντρας μου έχει ελεγχθεί, το πρώτο σπερμοδιάγραμμα έδειξε πολύ καλό, το δεύτερο όμως που κάναμε σε άλλο ιατρικό κέντρο, έδειξε αρκετές συγκολλήσεις. Συστήθηκε Profetril - πρωί βράδυ για δύο μήνες. Όσον αφορά εμένα που είμαι και πιο δύσκολη. Έχω γεννηθεί με δίκερο μήτρα, και ένα νεφρό. Σε παλαιότερη λαπαροσκόπηση δείχνει όντως δίκερος μήτρα. Σε σαλπιγγογραφίες που έχω κάνει, σκιαγραφείται μόνο η μία μεριά και είναι διαβατή. Σε υστεροσκόπηση που έκανα πρόσφατα, ο γιατρός είπε πως έχω και δεύτερο τράχηλο (που ποτέ ως τώρα δεν έχει βρεθεί) όμως δεν μπόρεσε να τον καθετηριάσει διότι είναι κλειστός από τη γέννησή μου. Ωστόσο, άλλος γιατρός ισχυρίζεται πως είναι ανοιχτή και η άλλη κοιλότητα, διότι φαίνεται ενδομήτριο στον υπέρηχο. Γενικότερα υπάρχει μια ασάφεια ως προς την ανατομία μου, αλλού την αναφέρουν ως δίκερο αλλού ως δίδελφη και αλλού ως μονόκερο. Παρ όλα αυτά ότι κι αν είναι, καταλαβαίνω τη δυσκολία που φέρνει στη σύλληψη, αλλά δεν κατανοώ την περίπτωση της μη σύλληψης και αν ευθύνεται η ανατομία μου εξολοκλήρου μπορεί να ξεπεραστεί; ή είμαι καταδικασμένη να μην συλλαμβάνω; Οι Ορμονολογικές μου είναι άριστες, ωορρηξία κάνω κανονικά. Πρόσφατα, έκανα μάλιστα και ανοσολογικές εξετάσεις και έδειξαν αυξημένα NK συγκεκριμένα 526, για τα οποία συστήθηκε ένα εμβόλιο λεμφοκυττάρων για μένα και για τον άντρα μου, για κάθε κύκλο προσπάθειας τις πρώτες 10 μέρες από μισό valterx πρωί και βράδυ. Επίσης ακολουθήσαμε αγωγή για χλαμύδια. Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά ευθύνεται ούτε και ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε. Όλοι μας κατευθύνουν στην εξωσωματική και όχι ότι είμαστε αρνητικοί, αλλά τι ευθύνεται γι αυτή την δυσκολία; Να κάνουμε αλλά μήπως πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και μετά να αποπειραθούμε; Που είναι το πρόβλημα τελικά στην ανατομία; στα ΝΚ ; στις συγκολλήσεις; στα χλαμύδια; έχουμε κάνει τα πάντα και ωστόσο ο καιρός περνάει και η ηλικία μου, μειώνει τις πιθανότητες. Έχετε να προτείνετε κάτι που μπορεί να μας έχει διαφύγει; προς το παρόν περιμένουμε απάντηση για να προγραμματιστεί μια νέα λαπαροσκόπηση σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς αυτή που είχα είναι 20ετίας τουλάχιστον, ώστε να διαπιστώσουμε εκ νέου την ανατομία μου, κάναμε το εμβόλιο τον προηγούμενο μήνα και ακολουθεί εκείνος την αγωγή με τα valtrex και παίρνει και τα profertil για τις συγκολλήσεις. Θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε μια εκτίμηση, με βάση όλα όσα σας είπα. Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν σύντομη και περιεκτική ώστε να δώσω ολοκληρωμένη εικόνα. Ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48284
Αγαπητή φίλη.
Από την περιγραφή σου, δίνεται η εντύπωση ότι δεν έχεις συλλάβει κυρίως λόγω μιας ιδιαίτερης ανατομίας της μήτρας σου.
Τα εμβόλια και τα σκευάσματα που αναφέρεις απλά θα σου πω ότι δεν κάνουν κακό....
Επειδή η ηλικία σου πιέζει, για κύηση με δικά σου ωάρια, θα συστήσω έναν ορμονικό έλεγχο γονιμότητας μαζί με εξέταση ΑΜΗ και συνάντηση με συνάδελφο που ασχολείται με εξωσωματική.
Εν συντομία, προσπάθησα να σε κατευθύνω χωρίς να χρονοτριβείς ψάχνοντας αιτίες υπογονιμότητας που στην ειδικότητά μας δεν είναι πάντα εφικτό.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48290
Κε Κοφινάκο κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Οι ορμονικές που μου υπέδειξε ο γιατρός να κάνω έχουν ως εξής : LH: 5,42 - 17-ΟΗ Προγεστερόνη: 0,64 - Ε2 :32,73 - PRL 9,64 - FSH: 6,43- TSH 2,70 Οι παραπάνω μετρήσεις έγιναν το προηγούμενο μήνα, ενώ η ΑΜΗ είναι του 18 και είναι 18,82. Ωστόσο αν δεχτούμε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανατομία μου, υπάρχουν πολλές γυναίκες με ανάλογη ανατομία που μένουν έγκυες και αποβάλλουν. Όχι όμως ότι στερούνται της δυνατότητας να μείνουν. Εγώ δεν μένω απλά, δεν έχω μείνει ποτέ και αν εξαιρέσουμε την ανατομία, όταν υπάρχει μήτρα σάλπιγγα ωοθήκη και ωάρια, γιατί να μην μένω έγκυος; Πρόσφατα άκουσα την εκδοχή ότι η μήτρα με τη σάλπιγγα, κάνουν μια ιδιαίτερη γωνία που αυτή κόβει την ταχύτητα του σπέρματος κι έτσι δεν το αφήνει να φτάσει στην σάλπιγγα και να γονιμοποιήσει το ωάριο. Μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό; Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε εξωσωματική και ήδη μαζεύουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να υποβάλλουμε το φάκελο. Η απορία μου είναι, αν θα πρέπει να βρούμε το πρόβλημα, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανότητες αποτυχίας, που μπορεί να οφείλονται σε κάτι που πριν θα πρέπει να έχουμε θεραπεύσει ή τέλος πάντων βρει. Αναγνωρίζω ότι η εξωσωματική είναι ο πιο σύντομος δρόμος, όμως ακόμη κι έτσι κι αυτό είναι διαδικαστικό, το πράγμα δεν προχωράει καθώς το δημόσιο καθυστερεί πάρα πολύ κι αυτό, μας αγχώνει ακόμη περισσότερο γιατί δεν ξέρω, αν στο τέλος με όλη αυτή τη χρονοκαθυστέρηση θα έχω πια τα αποθέματα και δεν θα έχει περάσει το τρένο. Αν προχωρήσουμε κατευθείαν σε εξωσωματική και υπάρχει θέμα το οποίο αν το είχαμε ανακαλύψει θα είχε επιτυχία και τελικά οδηγηθούμε σε αποτυχία πάλι θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και αυτό κυρίως προσπαθούμε να αποφύγουμε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πάλι.
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48291
Κι επίσης κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Υπάρχει περίπτωση να μένω έγκυος αλλά το γονιμοποιημένο ωάριο να μην εμφυτεύεται ποτέ στη μήτρα και έτσι ως εγκυμοσύνη να μην ανιχνεύεται και ποτέ; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο όμως δεν θα είχα έστω κάποια καθυστέρηση στην περίοδο; Η θα μπορούσε ας πούμε να έρχεται κανονικά την μέρα που την περιμένω; Το ρωτάω αυτό διότι άκουσα και αυτή την εκδοχή που όμως μου φαίνεται κάπως ακραία.
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#48293
Αυτές τις λεπτομέρειες θα έπρεπε να τις έχουν λύσει οι συνάδελφοι στους οποίους έχεις απευθυνθεί.
Αν η ανατομία της μήτρας και του ενδομητρίου σου δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα, θα μείνεις εύκολα έγκυος με την εμβρυομεταφορά.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48896
Γιατρέ μου καλησπέρα και πάλι ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τη παραπάνω συζήτηση της οποίας η εξέλιξη έχει ως εξής:Έγινε λαπαροσκοπική εξέταση και τα ευρήματα ήταν ότι έχω δίδελφυ μήτρα - δύο εντελώς ξεχωριστές κοιλότητες η κάθε μια εκ των οποίων καταλήγει σε ξεχωριστό τράχηλο και συνδέονται η κάθε μία με την δική της σάλπιγγα και οωθήκη που είναι σε άριστη κατάσταση και πολύ δυνατά σαν όργανα έξ όσων μου είπαν. Όλα βρέθηκαν να λειτουργούν άριστα και δεν φαίνεται να έχω κάποιο άλλο πρόβλημα πλην αυτής της δυσμορφίας. Είναι εφικτή μια εγκυμοσύνη τελικά σε μια τέτοια μήτρα ; και αν ναι γιατί εγώ δεν συλλαμβάνω καν αν όλα είναι καλά και από ορμονικης πλευράς αλλά και ο μηχανισμός από την άλλη λειτουργεί σωστά? Μπορώ να καταλάβω την δυσκολία που προκύπτει από την στενότητα χώρου όμως αυτό προκύπτει κατόπιν σύλληψης διαβάζοντας δεν βλέπω να λένε κάπου ότι η δίδελφυς μήτρα συνδέεται με απουσάι σύλληψης αλλά με δυσκολία διατήρησης του εμβρύου...εδώ μιλάμε για παντελή απουσία σύλληψης. Ποτέ δεν έχω συλλάβει και όλα φαίνονται να λειτουργούν καλά !! Μου μίλησαν για εξωσωματική εσείς τι λέτε γι αυτό;
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48900
Αγαπητή φίλη.
Ιδιαίτερο περιστατικό για να έχει κανείς άποψη μόνο μέσω διαδικτύου....
Για να ολοκληρώσεις τον έλεγχό σου, μπορείς να επαναλάβεις μία υστεροσαλπιγγογραφία και να κάνεις και ένα κολπικό υπερηχογράφημα στη μέση του κύκλου σου, για έλεγχο ωοθυλακίων και ενδομητρίου.
Στην ερώτηση γιατί δεν συλλαμβάνεις, δε μπορώ να σου απαντήσω, με βάση το ιστορικό σου.
Η εξωσωματική θα ήταν λύση με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από τη φυσιολογική σύλληψη αλλά θα τα συζητήσεις όλα αυτά, από κοντά, με το γιατρό που σε παρακολουθεί.
Παιδιά θα κάνεις .
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48903
Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Μια ακόμη ερώτηση. Αν υποθέσουμε οτι τι πρόβλημα της σύλληψης το ξεπερνάω με την εξωσωματική και εμφυτεύεται το έμβρυο με επιτυχία στο περιβάλλον της μήτρας, αλλά λόγω περιορισμένων διαστάσεων αυτής αποβάλλεται εν συνεχεία και έτσι, οδηγούμαι σε συνεχόμενες αποβολές. Μια μικρή κοιλότητα σαν την δικιά μου, πόσες φορές μπορεί να αντέξει αυτό το (τέντωμα) ας το πούμε, είναι επικίνδυνο; Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε αυτό!!
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48905
Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου.
Θα μείνεις έγκυος και θα υπάρχει η ενδεδειγμένη παρακολούθηση με οδηγίες.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48977
Καλησπέρα Γιατρέ μου. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έκανα μια CA -125 και το αποτέλεσμα ήταν 33,60 θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό; την έκανα 22η μέρα του κύκλου μου αν αυτό παίζει ρόλο!
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48987
Δεν παίζει ρόλο η ημέρα του κύκλου αλλά το αποτέλεσμα δεν αξιολογείται.
Μη μπαίνεις σε διαδικασία περιττών και ανούσιων εξετάσεων.
Επικεντρώσου στις προσπάθειές σου.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48992
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επίσης να θεωρήσω φυσιολογική την καθυστέρηση που έχω περίπου 5 ημέρες λόγω της Λαπαροσκόπησης - υστεροσκόπησης που έκανα; δεν το ρώτησα αυτό η αλήθεια είναι !!
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48995
Αν είχες επαφές, κάνε ένα τεστ κυήσεως πρώτα.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#48996
Είχα, όμως η λαπαροσκόπηση έγινε 4 με 5 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο και έτσι οι γόνιμες μέρες είχαν περάσει. Περίμενα στις 30/ 6 με τελευταία περίοδο στις 4/ 5...η λαπαροσκόπηση έγινε στις 24 και επαφές είχα 4 μέρες μετά!! δηλαδή τη ημέρα που περίμενα περίοδο ...οι πιθανότητες είναι μάλλον μηδενικές. Εκτός πια αν είμαι τόσο σπάνια περίπτωση και σε αυτό. Υποθέτω πως είναι λόγω λαπαροσκόπησης. Μακάρι βέβαια !! :D :)
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49005
Είναι θέμα χρόνου να μείνεις έγκυος.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49075
Κε Κοφινάκο καλησπέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά, καθώς ο Κος Ζησόπουλος δεν είναι σε θέση να μου απαντήσει σε συζήτηση που είχα μαζί του σχετικά, εξ όσων με ενημέρωσαν από το forum. Επρόκειτο να κάνω μια λαπαροσκόπηση. Πριν από αυτή όμως προηγήθηκε μαγνητική της οποίας την γνωμάτευση επισυνάπτω. Κατόπιν λαπαροσκόπησης τελικά, βρέθηκε πως έχω δίδελφυ μήτρα, δυο τέλεια χωρισμένες κοιλότητες, με δύο πολύ καλές σάλπιγγες και ωοθήκες εξ' όσων μου είπαν. Ωστόσο το γιατί δεν συλλαμβάνω, είναι ένα ερώτημα για το οποίο δεν πήρα απάντηση. Γενικότερα δεν βρέθηκε κάποια άλλη αιτία παρά μονάχα η ανατομία μου που δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί αιτία μη σύλληψης κι άλλες γυναίκες έχουν δίδελφυ αλλά τουλάχιστον συλλαμβάνουν. Σχετικά με τις κύστεις τώρα ένα επιπλέον πρόβλημα που με ανησυχεί, ο γιατρός τελικά πήγε να την απορροφήσει όμως δεν είχε υγρό μέσα κι έτσι, επειδή πήγα για διερεύνηση υπογονιμότητας, θεώρησε πως δεν πρέπει να την πειράξει για να μην τραυματίσει την περιοχή και χρειαστεί περαιτέρω χρόνος επούλωσης...δεν ξέρω αν αυτό έχει βάση, ειδικά δίχως να ξέρουμε τι φύσεως είναι αυτή η κύστη εκεί...δεν θα έπρεπε να πάρουν δείγμα για ιστολογική; ...ωστόσο αυτή την κύστη μπορώ να την πιάσω με το χέρι μου όταν κάθομαι στην λεκάνη είναι σαν κεφάλι μωρού που είναι έτοιμο να βγει την πιάνω τα τελευταία δύο χρόνια και λέω στους γιατρούς, πως αυτό το πράγμα μεγαλώνει. Δεν ήταν έτσι. Ο γιατρός μπορεί να την ψηλαφίσει με την γυναικολογική εξέταση. Όταν είμαι ξαπλωμένη δεν προβάλει έτσι στον κόλπο και δεν είχα καταλάβει παρά μετά την μαγνητική, πως αυτό που πιάνω είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που ψηλαφεί ο γιατρός. Αυτή η κύστη υπάρχει εκεί πολλά χρόνια αλλά τα τελευταία δύο, εξελίχτηκε με το να την πιάνω μπορώ ακόμη και να την δω με καθρεφτάκι. Αντιμετωπίζω πρόβλημα σοβαρό συχνοουρίας και το λέω αυτό, αλλά κανείς δεν δίνει βάση δεν ξέρω αν οφείλεται εκεί. Έχω κάνει άπειρες εξετάσεις και πλήρη ουρολογικό έλεγχο και φαρμακευτική αγωγή πήρα ένα τρίμηνο, όμως δεν βελτιώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Δεν εντοπίζεται κάτι. Με ρωτούν αν με πονάει. Στη καθημερινότητά μου όχι, όμως αν την σκαλίσουν ναι με πονάει, είτε στην εξέταση είτε στον υπέρηχο. Πόσο φυσιολογικό είναι να έχω ένα πράγμα που μεγαλώνει εκεί και να μην το λαμβάνουμε υπόψιν; Παρ όλα αυτά, θα ήθελα να σας στείλω ένα δείγμα φωτογραφικού υλικού να δείτε την ανατομία μου, όχι όμως δημόσια προκειμένου να μου πείτε την άποψή σας σχετικά πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Ξέρω πως δεν είναι δυνατόν να έχετε ολοκληρωμένη άποψη όμως
Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49076
Αγαπητή φίλη.
Αν η κύστη που αναφέρεις είναι σε σημείο που μπορείς να την πιάσεις, δε βλέπω το λόγο γιατί να μην αφαιρεθεί, κολπικά.
Για το πόρισμα της MRI, μιλάει για δίκερο μήτρα οπότε πράγματι δεν χρειάζεται αντιμετώπιση.
Αυτά, εξ'αποστάσεως.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 χρόνια
·
#49078
Ευχαριστώ για τη απάντησή σας. Παρ όλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί υπέστην μια λαπαροσκόπηση και δεν την αφαίρεσαν. Ασχετα με αυτό η λαπαροσκόπηση εδειξε δίδελφυ μήτρα. Πως θα μπορουσα να σας στειλω φωτογραφικο υλικό;
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!