default_mobilelogo
  Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  3 Απαντήσεις
  20.7K διαβάστηκε
Είμαι στην 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης και τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζω κάποια συμπτώματα που με ανησυχούν:
διάφορες χρονικές στιγμές τις ημέρας, αισθάνομαι την κοιλιά μου, και όταν λέω κοιλιά εννοώ όλη την περιοχή που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το εφηβαίο μέχρι ψηλά, ακριβώς κάτω από το στήθος και από τέρμα αριστερά έως τέρμα δεξιά, να γίνεται πολύ σκληρή και να είναι εμφανώς πρησμένη και τσιτωμένη και σαν να μεγαλώνει σε μέγεθος και με πιέζει πάρα πολύ.
Επίσης, αισθάνομαι μεγάλη πίεση χαμηλά στη μήτρα.
Όλο αυτό το αίσθημα πίεσης που αισθάνομαι, μου προκαλεί ταχυκαρδία, λαχάνιασμα και τρέμουν τα πόδια μου. Μπορεί να μου συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε κάθομαι στο γραφείο μου και σηκώνομαι είτε περπατάω χαλαρά στο δρόμο. Διαρκεί αρκετά, από μερικά λεπτά, μέχρι ώρες. Συνέρχομαι όταν κάθομαι σε καρέκλα σε ορθή γωνία. Το ιδιο άσχημα αισθάνομαι και όταν ξαπλώνω ανάσκελα, δυσφορία και ταχυκαρδία.
Πριν 2 εβδομάδες έκανα υπέρηχο β επιπέδου οπου ολα ηταν φυσιολογικά.
Κατά τη γνώμη σας, αυτά τα συμπτώματα που σας περιέγραψα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια μιας εγκυμοσύνης ή υπάρχει λόγος ανησυχίας?
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19574
Αγαπητή  Φίλη!
Τα ενοχληαμτα κατω του ομφαλού  ακουγονται  φυσιολογικα... Νοιωθεις τις συσπάσεις της   μητρας,  που ειναι φυσιολογικες ..
Κατα τα αλλα, τα  περι  ταχυκαρδιας και δυσφορίας  δεν ταιρειάζουν στην εικονα.. Θα συνιστουσα μία  επισκεψη  σε εναν καρδιολογο. Καθησυχαζει  πολύ...
Φιλικά
Π.Ζ,

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19575
Γιατρέ, αυτό το "πέτρωμα" της κοιλιάς που αισθάνομαι, είναι οι λεγόμενες συσπάσεις Braxton-Hicks? Να προσθέσω ότι δεν έχουν ρυθμικότητα και μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύονται με όλα τα συμπώματα τάσης λιποθυμίας (μούδιασμα στα πόδια και χέρια, υπόταση, ελαφριά άνοδος παλμών) που υποχωρούν αμέσως μόλις χαλαρώσει η κοιλιά μου ξανά.
Έχω ακούσει από πολλές γυναίκες που έχουν αυτού του είδους τις συσπάσεις ότι αισθάνονται σαν να λιποθυμίσουν. Έκανα πλήρη καρδιολογικό έλεγχο όπως μου είπατε και όλα είναι απολύτως φυσιολογικά με την καρδιά μου.
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι: Δεν είναι ανησυχητικό που τις έχω από τόσο νωρίς από την 24η εβδομάδα? Είναι αυτό σημάδι πρόωρου τοκέτου? Μήπως θα έπρεπε να πάρω κάποια φαρμακευτική αγωγή να τις σταματήσω? Υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να κάνω για να διαπιστώσω αν έχω θέμα προωρου τοκετού και κάποια προληπτική αγωγή (π.χ. ξεκούραση, φάρμακα κλπ) για να το αποτρέψω?
Ευχαριστώ πολύ
 
 
 
 
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19576
Αγαπητή Φίλη!
Η  κατάσταση  που περιγραφεις,  ειναι  κατά την άποψη  μου  -  εκτιμηση εκ του μακροθεν  φυσικά -  φυσιολογική... Για συσπασεις  Braxton Hicks  πρόκειται,  που καμια  φορά γίνονται  πράγματι αισθητοί .  Αν επρόκειτο  για γνήσιους  ΄΄πόνους΄΄  θα είχες ...αποβαλλει....
Η σωστή ωστόσο  αντιμετώπιση θα  ήταν  το managment  της  όλης κατάστασης  να το αναλάβει ενας γυναικολογος  από  κοντά,  που θα εκτιμήσει, αν  αυτά  που εκτιμώ  ''εκ του μακρόθεν'', είναι σωστά  και στην αναγκη,  θα  υποδειξει, εξετασεις   και φαρμακευτικές αγωγές ...
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!