default_mobilelogo
  Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014
  1 Απαντήσεις
  1.6K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας.
είμαι 24 ετών. πριν από 4 χρόνια είχα μία βακτηρ. κολπίτιδα και ο γιατρός είδε και μία μικρη μόλυνση από μήκυτες. Μου έδωσε μία κρέμα για εξωτερική χρήση η οποία όμως μου προκάλεσε πρόβλημα από εκεί που δεν είχα(εμφανίστηκαν και μέσα στον κόλπο). Από τότε έχω πάρει πολλές θεραπείες αλλά οι μήκυτες δεν φεύγουν με τίποτα (ειδικά οι εξωτερικοί). Γενικά είναι σε ύφεση αλλά μερικές φορές έχω αρκετή εξωτερική φαγούρα(σίγουρα θα με πιάσει ενόχληση μία φορά τον μήνα). Το άφησα το θέμα για περίπου 2 χρόνια , χωρίς να παίρνω φάρμακα ή ότι άλλο αλλά και πάλι δεν  λένε να με αφήσουν ήσυχη. Επαφή δεν έχω εδώ και 4 χρόνια (έχω γίνει πολύ υποχόνδρια, ειδικά μετά από μία φορά που ένας από τους γιατρούς μου είχα πει ότι έχω κάτι σαν κονδυλώματα(τα οποία είπε κατά λέξη "δεν είναι αλλά μοιάζουν";) λίγο μετά την είσοδο του κόλπου, για τα οποία έκανα κολποσκόπηση και βιοψία και βγήκα αρνητική σε κάτι τέτοιο). Επίσης τεστ παπ και οι κολποσκόπησεις δεν έχουν δείξει κάτι γενικά(μέχρι πέρσι έκανα κάθε 6 μήνες). Το μόνο που είχα πέραν από μήκυτες ήταν μία κολπίτιδα από κάποιο βακτήριο πριν απο 6 μήνες, η οποία πέρασε όπως έδειξαν οι επαναληπτικές καλλιέργειες. Εντύπωση μου κάνει ότι έχω φαγούρα και τσούξιμο και λίγες περίεργες εκκρίσεις πριν την περίοδο κυρίος αλλά οι μύκητες εμφανίστηκαν πρώτη φορά σε καλλιέγεια μαζί με το άλλο βακτήριο πριν από 6 μήνες. Ενώ γενικά με βάση αυτά που μου είπαν και οι 4 γιατροί που με είχαν δει , είχα μήκυτες. Επίσης να σημειώσω ότι δεν έχω διαβήτη ούτε άλλο παρόμοιο θέμα. Πέραν από μία εικόνα πολυκηστικών την οποία επίσης είδαμε πρόσφατα αλλά η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι δεν είναι κάτι και ότι δεν χρειάζεται καν αγωγή.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#33578
Αγαπητή  Φίλη! Υποτροπες  μονιλιασεως  - αυτό  που ονομαζουμε    ΄΄  μύκητες  -  ειναι συχνες  σε άτομα  που εχουν  μια  πτωση της  τοπικής αμυνας   π.χ.  από  επανειλημενες αντιβιοτικές  θεραπειες για εξωγυναικολογικα΄προβληματα , ειτε σε  γυες  που εχουν  προσβληθει  από  HPV.. Στην περιπτωση σου, η δευτερη αυτή  αιτία,  δεν φαινεται  να  υπαρχει.. Λογικά  λοιπον.  μία βραχυπροθεσμη  τριημερη  αγωγη  με   κολπικα     μυκητοκτονα υποθετα από τα  αρκετά  που  κυκλοφορουν στσ φαρμσκεια,  θα  πρέπει να  εχει   αμεσο  αποτελεσμα  και αυτό  μπορει  να συντηρηθει  για  περισσότερο  καιρό,  αν  η  θεραπεια επαναληφθεί  και στους επόμενους  δύο μηνες,  αμεσως  μετα το τέλος  της  περιοδου..  Θεραπεια  του συντροφου  δεν  ειναι - εκτος κι αν εχει  κι εκεινος ενόχλημα -  αναγκαια..  Στην περιπτωση σου  ομως - για  4 χρονια μιλαμε - θα  συνιστουσα  και   την αγωγή  του δεσμου σου   με την  αντιστοιχη  εξωτερική  μυκητοκτονο   αλοιφή Φιλικά   Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!