default_mobilelogo
  Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον ιστότοπο σας!
 
Λόγω ανεξήγητης υπογονιμότητας κάναμε τον Ιανουάριο μια πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής θεραπείας η οποία σταμάτησε πριν την εμβρυομεταφορά λόγω κινδύνου να πάθω το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών. Τα έμβρυα καταψύχθηκαν και η εμβρυομεταφορά έγινε τον Απρίλιο. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν πέτυχε. Διέκοψα τα φάρμακα αμέσως μετά το αρνητικό τεστ και μου ήρθε περίοδος έξι μέρες μετά, δηλ. στις 29/4/2012. Από τότε δεν μου έχει ξαναέρθει. Ο κύκλος μου είναι 31 ημερών και αυτό σημαίνει πως έχω 35 μέρες καθυστέρηση. Αυτό μου συμβαίνει πρώτη φορά. Είχα πάντα σχετικά σταθερό κύκλο. Έκανα υπερηχογραφικό έλεγχο δύο φορές σε αυτό το διάστημα της καθυστέρησης. Μια στην 38η μέρα και μια στην 52η. Στην 38η το ενδομήτριο ήταν τριζωνικό σαν να ήμουν έτοιμη για ωορρηξία αλλά ο γιατρός μου είπε πως δεν φαινόταν ωάριο τότε, άρα πιθανώς να επρόκειτο για έναν ανωορρηκτικό κύκλο. Στην 52η μέρα το ενδομήτριο ήταν περίπου 13 και άσπρο και είχα ωχρό σωμάτιο στην αριστερή ωοθήκη, άρα είχα κάνει ωορρηξία. Και τις δυο φορές τα τεστ εγκυμοσύνης ήταν αρνητικά. Ο γιατρός πρότεινε να προκαλέσουμε την περίοδο με τη λήψη προγεστερόνης αλλά εγώ είπα να περιμένουμε λίγο ακόμη γιατί δεν ήθελα να πάρω φάρμακα. Σήμερα είναι η 65η ημέρα του κύκλου και έχω κάτι ψιλοσυμπτώματα περιόδου όπως κακή διάθεση και νεύρα και λίγα πονάκια χαμηλά αλλά ακόμα τίποτα.
 
Πρέπει να αναφέρω πως πάσχω από ψωρίαση και πως στη 16η ημέρα του κύκλου ξεκίνησα μια αυστηρή αποτοξινωτική διατροφή η οποία επέτρεπε μόνο φρουτα και σαλατικά, λάδι και νερό σε συνδυασμό με εβδομαδιαίο βελονισμό με σκοπό τη βελτίωση της ψωρίασης. Η δίαιτα έπρεπε να διαρκέσει 7 εβδομάδες με μια μέρα ελεύθερη για οποιαδήποτε τροφή κάθε εβδομάδα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσω τις πρώτες δύο εβδομάδες 4 κιλά και τις υπόλοιπες τρεις άλλα 2. Επειδή θεώρησα πως λόγω αυτής της διατροφής καθυστέρησε η περίοδος τη σταμάτησα την πέμπτη εβδομάδα με την ελπίδα να μου έρθει. Αλλά τίποτα ακόμα. Έχω αρχίσει να ανήσυχω για διάφορους λόγους και αυτά είναι και τα ερωτήματα: 1) αναρωτιέμαι για τα αίτια της καθυστέρησης αφού τα 4-6 κιλά μου λένε πως δεν είναι λόγος ορμονικής διαταραχής 2) είναι επικίνδυνο το παχύ ενδομήτριο που δεν πέφτει; 3) θέλω να ξαναπροσπαθήσω για εξωσωματική αλλά πως να ξέρω αν ο επόμενος κύκλος θα είναι σταθερός 4) μπορώ να κάνω τώρα κάποια ορμονική εξέταση για να διελευκανθεί το ζήτημα; 5) τελικά τι είναι το καλύτερο να κάνω αυτή τη στιγμή;
 
Όπως διαπιστώνετε είμαι πολύ μπερδεμένη και θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να τα βάλω σε μια σειρά.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Κατερίνα
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#25741
Αγαπητή φίλη.
Θα πάρεις τα χάπια προγεστερόνης που σου πρότεινε ο γιατρός σου και 2-3 ημέρες μετά το τέλος τους θα έρθει η περίοδος.
Με τον τρόπο αυτό θα εκτονωθεί ο οργανισμός σου.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!