default_mobilelogo
  Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017
  1 Απαντήσεις
  1.3K διαβάστηκε
Γιατρε, το γεγονος οτι στο τεστ αναφερεται πως δεν παρατηρουνται κυτταρα απο τη ζωνη μεταπτωσης και επισης οτι ενδοτραχηλικα κυτταρα δεν ανευρεθηκαν, δεν καθιστα το τεστ παπ ελλιπες; Τι σημαινουν αυτες οι δυο παρατηρησεις; Επισης, αν το επαναληπτικο τεστ σε 4 μηνες βγει εντελως φυσιολογικο , εγω ποιο απο τα δυο θα πρεπει να θεωρησω σωστο ; Και κατι τελευταιο..Τα κοιλοκυτταρα ειναι ενδεικτικα αποκλειστικα της hpv λοιμωξης η μπορει να οφειλονται καπου αλλου; 
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Περίπου πριν από 7 χρόνια
·
#42600
https://www.gyn.gr/images/MPOURNAZI19.jpg
Τυπική εικονα  κοιλοκυττάρωσης σε Papanicolau-Test  ασυμπτωματικής ασθενούς του ιατρειου μας.  Δικό  μας3 παρασκεύασμα, δική μας  εικόνα.  Πρόκεται   για    προσβολή  από έρπητα.  Η  κοιλοκυτταρωση υπεστράφει μετά  από πάροδο  6μήνου.
Αγαπητή Φίλη!
Καλή ερώτηση, σχετικά με μία που και που ''μαύρη αλήθεια΄΄. Το Pap-test, άμα κυριολεκτήσουμε, είναι λίγο-πολυ, συχνά ελλειπές. Κι αυτό οφείλεται στον τρόπο λήψης του (ας το πως έτσι!), που δεν μπορει να εγγυηθεί, ΄΄ότι εμπεριέχει δείγματα από όλες τις στοιβαδες των κυτταρων που καλύπτουν το εξωτερικο στόμιο του τραχηλου και ιδιαίτερα εκεινο του ενδοτραχηλου..
Ακομη ομως κι αν εμπεριεχει φυσιολογικά κύτταρα ολων των κυτταρικών στοιβαδων, υπάρχει η περιπτωση, στο δειγμα να μην συμπεριλαμβάνονται κύτταρα καποιας πολυ μικρης περιοχης που εχει προσβληθεί από ενα επικινυδυνο στελεχος ιού HPV..
Oι κυτταρολογοι, κρατουν λοιπόν μια ΄΄πισινή΄΄- ιδιαίίερα αν δεν βρούν κύτταρα από τον ενδοτράχηλο - σημειώνοντας ότι στο πλακάκι (κοινως , στο συγκεκριμενο τζαμάκι) - δεν βρεθηκαν παθολογικές αλλοιωσεις συγκεκριμενης ομαδας κυτταρων,,
Τι θα γινει με την περιτπωση σου: Στον επανέλεγχο, ο γυναικολογος που θα κανει την ληψη κυτταρολοικου δειγματος, θα προσπαθεησει ακόμη μια φορά, ωστε το δειγμα να συμπεριλαμβανει και κυτταρα απο τον ενδοτραχηλο..
Η περιπτωση να βρεθει κατι στο νεο Pap, ειναι ΄΄μία σε καποιες χιλαδες΄΄
Για την κοιλοκυτταρωση: Υπαρχουν διαφορα ειδη κοιλοκυτταρωσης, που μπορει να προκληθούν από προσβολες ιων χαμηλου κινδυνου, όπως ο  Νο 8 και 11, καθώς και από έρπητα, αλλά   και  μικροβιακες αιτολογιας τραχηλιτιδες. Η  κοιλοκυτταρωση ειναι  τις περισσότερες φορες αναστρεψιμη..
Φιλικά
Π.Ζ
https://www.gyn.gr/images/FUNTZ_3.jpg
 Κοιλοκυττάρωση  απο  προσβολή  HPV.  Χρώση  Papanicolaou,  επιθηλιακά   κύτταρα της  επιφανειακής στοιβάδας.,. Περιστατικό από ασυμπτωματικη ασθενή του ιατρειου μας,  δικό  μας ς  παρασκεύασμα, δικη  μας  εικόνα.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!