default_mobilelogo
  Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
  1 Απαντήσεις
  796 διαβάστηκε
Καλησπερα γιατρέ είμαι 38 ετων και έχω ένα παιδι 16 μηνών. Πριν από λίγους μήνες ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι έχω μερική υπερινσουλιναιμια και μου πρότεινε να πάρω glucophage αν επιθυμώ να μείνω ξανά έγκυος μέχρι και τον 3ο μήνα κυησης εφόσον επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Να σημειώσω ότι πριν από 3-4 χρονια αφαίρεσα το θυρεοειδή μου και από τότε είναι πάντα ρυθμισμένος.  Η περίοδος μου είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια 26-28 ημέρες και τους τελευταίους μήνες ο κυκλος μου είναι 28 ημερών, ημουν και είμαι αδύνατη χωρίς κοιλιακό λίπος,τρώω υγιεινα και δεν είχα ποτέ κάποιο γυναικολογικο προβλημα. Πιο πριν δεν ειχα ξανακανει εξετασεις οπως η HbA1-c.  Οι εξετάσεις για τις οποίες ήθελα μια δεύτερη γνώμη είναι οι εξης:   HbA1-c 5,9.    σακχαρο ορου:0' 83,   30 'γλυκόζη 164, 60 ': 138, 120' :104. Ινσουλινη: 0': 4,08,  30': 38,54, 60': 45,73, 120':18,65. Γνωρίζω ότι η hba1-C είναι ανεβασμενη για λόγους που μου εξήγησαν και άλλοι γιατροι, όπως η αφαίρεση του θυρεοειδους. Πιστευετε οτι πρέπει να λάβω το glucophage αν θέλω να μείνω έγκυος ξανα? 
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#44555
Αγαπητή Φίλη!
Δεν ειναι θάμα προσωπικής  μου  εκτιμησης, Κι εμείς ρωταμε τους ενδοκρινολογοςυ  και  διαβητολογους  και συντασσόεμθα με την  άποψη  τους.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!