default_mobilelogo
  Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
  3 Απαντήσεις
  2K διαβάστηκε
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site σας.
Είμαι 30 ετών με έναν φυσιολογικό τοκετό στο ιστορικό μου πρίν 2,5 χρόνια. Τώρα διανύω την 33η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου και όλα βαίνουν καλώς.
Σας στέλνω μνμ διότι στην επίσκεψή μου στο γιατρό πρίν 2 ημέρες, μου είπε πως βλέπει οτι ο πλακούντας είναι πολύ κοντά στον τράχηλο, με κίνδυνο να δυσκολέψει την εμπέδωση του εμβρύου, άρα και τον Φ.Τ. Βέβαια μου τόνισε πως ο ίδιος πιθανολογεί πως ο πλακούντας θα ανέβει και δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Το θέμα είναι πως σε καμία εξέταση δε μου είχε αναφερθεί ξανά κάτι τετοιο. Στη Β'επιπέδου γράφει θέση πλακούντα: πρόσθιος και δεξιός πλάγιος. Ούτε τότε ο υπερηχογραφιστής μου είχε πεί πως βλέπει κάτι περίεργο.
Επομένως θέλω να ρωτήσω... υπάρχει περίπτωση ο πλακούντας να κατέβηκε από τότε? Κι αν είχε καθοδική πορεία,τώρα μπορεί να ξαναανέβει? Μήπως ο γιατρός μου αφήνει και το παράθυρο ανοιχτό για καισαρική χωρίς να συντρέχει κάποιος πραγματικά σοβαρός λόγος? Με ενδιαφέρει πολύ το πως το κρίνετε εσείς βάση της εμπειρίας σας και αν πιστεύετε πως θα έπρεπε να ζητήσω και μια δεύτερη ιατρική γνώμη.
Συγγνώμη για το μεγάλο μήμυμα, αλλά πραγματικά θεωρώ πως είναι κρίμα έχοντας περάσει έναν ήδη Φ.Τ με σχετικά μεγάλο μωρό(3.800), να κάνω τώρα καισαρική που είναι δεύτερη γέννα και με απ'οτι φαίνεται μικρότερο μωρό.
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#43915
Aγαπητή Φίλη!
Ο  πλακούντας  δεν....περπατάει..Αυτό που  αλλάζει  ειναι η  σχέση  ''μήκους τραχήλου΄΄   και  ΄΄  κατω  τριτημοριου του σώματος  της μητρας.''  Το τμημα αυτό  της   μητρας μεγαλωνει λοιπον δυσανάλογα, ωστε μπορει  ο κατω  πολος  να  φαίνεται  πιο  κοντά στο εσω τραχηλικό στόμιο, καθως η  προβάλουσα μοίρα (το κεφαλάκι του εμβρύου ) διαστελει το κατω 3μόριο του τοιχωματος της μητρας και    δινει την εικονα,  ότι  ενα τμημα της περιφερειαςτου  πλακουντα - που  ΄΄συμπαρασυρεται - ειναι  κοντά στο εσω  τραχηλικό στομιο, όπως περιέγραψε ο  γιατρός.  (πιο καλά, δεν μπορώ να τα  περιγράψω, για μη  ΄΄ειδικο΄΄)  
Απ΄ ότι προβλέπω, δεν νομίζω  να  αντιμετωπισεις επ΄αυτού προβλημα, γιατί εναν επιχείλειο πλακουντα (που  ειναι  κοντα στο άνοιγμα  του εσω αυλού τραχήλου)   θα τον είχε δεί απο  τώρα..  
Τωρα :   Γιατί  τα ειπε  αυτά ο γιατρός..
΄΄'Επεα πτεροέντα ΄΄, θα έλεγα,  οπως καμια φορά  μιλάμε ολοι μας ..
Μια αληθεια,  που δεν φαινεται  να γνωρίζεις:
Κανεις μας  - 
μα απολυτως κανείς,  δεν προτιμάει  μία  καισαρική  από εναν  φυσιολογικό τοκετό,  που δεν...χρειάζεται καν γιατρό.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#43916
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική σας απάντηση. 
Άρα αν καταλαβαίνω σωστά θεωρείται πως αν υπήρχε κάποια σοβαρή ένδειξη οπως επιχείλιος πλακούντας-αυτό θα είχε ήδη διαγνωστεί, και δε γίνεται να προκύψει από εδώ και πέρα. Οπότε δε χρειάζεται να αγχώνομαι υπερβολικά για κάτι κακό.
Ελπίζω στην επόμενη επίσκεψή μου που θα είναι στην 37η εβδομάδα, να είναι όλα υπέρ Φ.Τ.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..  
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#43917
Ναι, εχω την άποψη,  ότι τιποτε  δεν συμβαινει..
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!