default_mobilelogo
  Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
  1 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Καλησπέρα και πάλι γιατρέ,
ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: έκανα τον Ιανουάριο έναν πλήρη κύκλο εξετάσεων σε εξωσωματικό γιατρό: αίματος, υπέρηχο, καλλιέργειες κλπ. όλα είναι εντάξει. Μένει μόνο μία σαλπιγγογραφία.
Δεδομένου ότι δεν έχω προσπαθήσει πραγματικά για εγκυμοσύνη οπότε δεν ξέρω αν έχω ή όχι πρόβλημα και ο μόνος λόγος είναι η ηλικία μου (45) που επισκέφτηκα εξωσωματικό και θα ήθελα να κάνω σαλπιγγογραφία, ήθελα να με συμβουλεύσετε αν πρέπει να την κάνω ή να προσπαθήσω έστω και δυο τρεις μήνες αφού από ό,τι έχω διαβάσει δεν πρόκειται για απολύτως ακίνδυνη εξέταση όπως οι εξετάσεις αίματος ας πούμε.
(το αιώνιο πρόβλημα είναι ότι προσπαθώ να χάσω κάποια κιλά πριν μείνω έγκυος και γι'αυτό καθυστερώ τις προσπάθειες).
οι τελευταίες ορμονικές την 5η μέρα του κύκλου χωρίς cyclacur είναι ευτυχώς καλές και η ΑΜΗ 6,3 pmol/ng.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#43894
Αγαπητή Φίλη!
Στην εξωσωματική   η γυναίκα   ΄΄επενδύει ΄΄ πολλές ελπίδες κι  αυτό που προέχει  είναι  να  μην παραβλέψει κανεις  τα   στοιχειώδη.
Σαλπιγγογραφία είναι  σήμερα  εξέταση  ρουτίνας,  θα σας  την κάνει  ενας που εχει καθημερινή εμπειρία και  όλα  θα πάνε καλά..
...΄΄Θάνατο΄΄... απο σαλπιγγογραφία, δνενακαυσα ακομη..
Εντάξει, χορηγείται ενα  σκιαγραφικό,
δίνεται  μία  αντιβιωση,  μπορει να  προκυψει  κάποια αλλεργία  απ΄αυτά,  αλλά  ειναι εξαιρετικά  σπάνιο  και σε οτι με  αφορά - εχω διενεργήσει πάμπολες  σαλπιγγογραφιες  - δεν  εχω δει προβλημα
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!