default_mobilelogo
  Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017
  3 Απαντήσεις
  4K διαβάστηκε
Γειά σας. Είναι η πρώτη μου φορά που γράφω σε forum , αλλά στην κατάσταση που βρίσκομαι δεν ξέρω που αλλού να στραφώ για συμβουλές . Είμαι 22 χρονών και έχω ιστορικό με ουρολοιμώξεις απο οταν άρχισα να έχω σεξουαλικές επαφές πριν 5 χρόνια. Μέσα στο 2016 είχα πάνω απο 5 'κρίσεις' ουρολοίμωξης , με πόνο στην κύστη , δέκατα, ρίγη και αφόρητο τσούξιμο. Συν με όλα αυτά έχω περίοδο κάθε 2-3 μήνες, με καφέ κηλίδες στο ενδιάμεσο . έχω παρατηρήσει πως οι 'κρίσεις' με πιάνουν λίγο πριν ή μετά αφού  μου έρθει περίοδος. βλέπω ουρολόγο που μου έκανε κυστεοσκόπηση χωρίς να μου κάνει βιοψία και είδε λέει οτι έχω φλεγμονή σε όλη την κύστη. τα χαρτιά απο την κυστεοσκόπηση δεν τα πήρα ποτέ για κάποιο περίεργο λόγο .με έβαλε 3 μήνεσ σε αντιβιοτικό χωρίς να έχει καλιέργεια ούρων καθώς η τελευταία που είχα ήταν στείρα. παλαιότερες όμως είχανε βγάλει e-coli ή ήταν στείρες ενώ είχα τσουξίματα. κάθε μήνα πήγαινα να πάθω από μία 'κρίση' , αλλά με πολλά νερά τα έβγαζα . περιόδο δεν έχω τώρα εδώ και 3 μήνες σχεδόν. Είδα μια γυναικολόγο που μου είπε οτι έχω πολυκυστικές και θα την δω μεθαύριο για να δούμε τη αγωγή θα πάρω. Η γυναικολόγος μου ζήτησε να δει την βιοψία απο την κυστεοσκόπηση και εξεπλάγην όταν της είπα οτι δεν μου κάνανε. Επίσης μου είπε πως τα ορμονικά μου παίζουν ρόλο στην κυστίτιδα μου ,ενώ ο ουρολόγος λέει πως δεν έχουν σχέση και μου έδωσε πάλι αντιβιοτικά για αλλους 3 μήνες καθώς έχω ακόμα τσουξίματα τα πρωινά. Η γυναικολόγος μου πρότεινε να δοκιμάσω ένα φάρμακο με μανόζι. Δεν θέλω να πάρω κ άλλα αντιβιοτικά γιατί πέρασα και  μια γαστρεντερίτιδα κι είμαι σίγουρη ότι θα μου το διαλύσουνε το έντερο ...  τι με συμβουλεύεται να κάνω ?  
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#42509
Αγαπητή φίλη.
Πρώτα να σε δει η γυναικολόγος και να τακτοποιηθεί το θέμα του κύκλου σου.
Για την κυστίτιδα με στείρα καλλιέργεια αλλά με έντονη συμπτωματολογία, υπάρχουν πολλές ερμηνείες, όπως η τριγωνίτιδα π.χ.
Για την ώρα, πολλά νερά για να υπάρχει ικανοποιητική διούρηση, αποφυγή πικάντικων γευμάτων και άδειασμα της κύστης πριν και μετά την επαφή.
Δύσκολα να βρούμε λύση διαδικτυακά, χρειάζεσαι παρακολούθηση από κοντά, με ουρολόγο.
Ας κάνεις λοιπόν τη γυναικολογική εξέταση και επικοινωνούμε πάλι.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#42510
Καλησπέρα κύριε Κοφινάκο,
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντηση σας .
Επισκέφθηκα την γυναικολόγο ξανά με αποτελέσματα απο ορμονικές εξετάσεις που έκανα. Αποφασίσαμε να πάρω για 3 μήνεσ inofert και αν δεν δουλέψει αυτό τότε αναγκαστκά ορμόνες. Στο παρελθόν είχα ξαναπάρει τα yasmin ,όμως με άσχημα αποτελέσματα καθώς είχα αλλεργική αντίδραση με πρήξιμο και κοκκίνησμα στο πρόσωπο με το πρώτο χαπάκι. Θα έχω αλλεργεία σε όλα τα αντισυλληπτικά δηλαδή ; 
Όσο για τον ουρολόγο..Ξαναπήγα με νέα καλλιέργεια στείρα ενώ έχω τσουξίματα τα πρωινά, και η απάντηση του στα αποτελέσματα αυτά ήταν ότι η κύστη μου κάνει σπασμούς και προκαλείται τσούξιμο. Θέλει να πάρω το ίδιο αντιβιοτικό(norocin) με πριν για 3 μήνες πάλι μέρα παρά μέρα.Τον ρώτησα  αν θα αναπτύξουν ανθεκτηκότητα τα βακτήρια μετά από τόση αντιβίωση ,και μου απαντά πως αντιθέτως ο οργανισμός μου θα γίνει πιο δυνατός και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.. και σας ρωτάω εγώ με τις λίγες γνώσεις μου επί του θέματος ...ΠΩΣ από σπασμό στη κύστη μπορώ να έχω τσούξιμο στην ΟΥΡΊΘΡΑ; και πώς μετά από τόση αντιβίωση δεν θα αναπτύξουν αντοχή τα βακτήρια ; από τη λίγη βιολογία που ξέρω μου ακούγονται κάπως όλα αυτά . Ποιά είναι η άποψή σας ;
ΥΓ : να προσθέσω πως για τριγωνήτιδα δεν αναφέρθηκε τίποτα από τον κύριο 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#42511
Αγαπητή φίλη.
Θα κριθούν όλα από το αποτέλεσμα.
Πάντως, κακό δε θα σου κάνει η αγωγή που προτάθηκε.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!