default_mobilelogo
  Σάββατο, 16 Απριλίου 2016
  5 Απαντήσεις
  2.6K διαβάστηκε
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρετε μέσα από το gyn.gr. Πήρα την απόφαση να σας γράψω, γιατί βιώνω μεγάλη αγωνία για την πορεία της κύησής μου. Είμαι 36 ετών και διανύω την 20η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης. Κατά την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας είχε φανεί ότι ο πλακούντας ήταν πρόσθιος χαμηλός, κάτι που διαπιστώθηκε και σε υπέρηχο που έκανα κατά τη 16η εβδομάδα. Την πρώτη ημέρα που μπήκα στον 5ο μήνα είχα ελάχιστο αίμα το βράδυ, μόνο στο χαρτί όταν πήγα τουαλέτα και σταμάτησε αμέσως. Για 24 ώρες δεν είχα τίποτα και το επόμενο βράδυ είχα πάλι την ίδια ποσότητα αίματος. Μίλησα με το γιατρό μου ο οποίος μου συνέστησε ξεκούραση και να μείνω στο κρεβάτι παίρνοντας 2 υπόθετα προγεστερόνης την ημέρα. Ακολούθησαν 5 ημέρες χωρίς καθόλου αίμα, το οποίο όμως εμφανίστηκε και πάλι την 6η μέρα το βράδυ και πάλι την 8η μέρα το πρωί και το βράδυ. Πήγα στο γιατρό μου ο οποίος στον υπέρηχο είδε ότι ο πλακούντας έχει ανέβει και υπάρχει μία μικρή ακρούλα που είναι κοντά στον τράχηλο και μπορεί να δίνει το αίμα, ενώ είδε μικρό υποχοριονικό αιμάτωμα. Μου αύξησε την προγεστερόνη σε 4 υπόθετα την ημέρα και μου συνέστησε να μείνω στο κρεβάτι μέχρι να περάσουν 7 αναίμακτες μέρες. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και δεν ξαναείδα αίμα για 6 ημέρες, την 6ην ημέρα ξαναείχα αίμα, πάλι ελάχιστο στο χαρτί για μία φορά που πήγα τουαλέτα και μετά σταμάτησε. Από τότε για 4 ημέρες έχω κάθε μέρα ίχνη αίματος μία φορά την ημέρα ή 2 δύο (πρωί και βράδυ) που πάω τουαλέτα, κι ενώ είναι πιο συχνή η εμφάνισή τους η ποσότητα μειώνεται. Να σημειώσω ότι μαζί με το αίμα από την αρχή έπεφτε και ένα μικρό κομμάτι περίπου 3 χιλιοστών σαν κακαδάκι το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει μικρύνει και είναι μαλακό. Καμία φορά δεν είχα καφέ εκκρίσεις. Εν τω μεταξύ τις τελευταίες 3 εβδομάδες περνάω τις περισσότερες ώρες ξαπλωμένη. Ωστόσο, κάποιες ώρες κάθομαι σε πολυθρόνα και ανησυχώ μήπως γι' αυτό δεν έχει απορροφηθεί το αιμάτωμα? Πρέπει να είμαι τελείως ξαπλωμένη? Όταν κάθομαι επιβαρρύνω την κατάσταση? Η όλη κατάσταση είναι επικίνδυνη για τη μπέμπα μου, την οποία από την αρχή της 20ης εβδομάδας τη νιώθω να κουνιέται? Επίσης ανησυχώ κάθε φορά που φτερνίζομαι ή βήχω. Μπορεί να εξακολουθήσω να έχω τέτοια αιμόρροια σε όλη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη μου γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνω ξαπλωμένη για τους επόμενους 4 μήνες? Τι είναι το υποχοριονικό αιμάτωμα και μπορεί να απορροφηθεί? Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία εβδομάδα δεν είμαι σε πολύ καλή ψυχολογία. Αυτό που μπορεί να προκαλεί αιμόρροια? Συγγνώμη για το μαρκοσκελές μήνυμα και πραγματικά θα εκτιμούσα την απάντησή σας.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40888
Αγαπητή Φίλη! Πολλά τα  ερωτηματα και ειναι προφανές  οτι  κανεις μας δεν  μπορει  να τ΄απαντησει. Αυτά  που γινονται  παντως ειναι επαρκέστατα .. Τίποτε περισσότερο δεν μπορει να  γινει... Το αιμα θα   σταματησει  λιαν προσεχως  κι  ολα θα πανε καλα..   Αν ΄΄ψιλοσυνεχιζει΄΄ -  που δεν ειναι  ο κανονας -    ο  γιατρός  δεν  θα   περιμενει ..4  ολοκληρους    μηνες.. θα περιμενει, μονον   όσο μπορει .. Κανε  λοιπον  ακομη λιγο  υπομονη..  Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40889
Λόγω ηλικίας και παρατεταμένης ακινησίας, θα συνιστούσα να μιλήσετε με το γιατρό σας και για προφύλαξη από τις θρομβώσεις. Ίσως οι ενέσεις ηπαρίνης να του φανούν υπερβολικές (αφου έχετε αιμορραγία- αν και ενδεχομένως βοηθήσουν ακόμα και σε αυτό), αλλά κάτι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε, έστω και αν είναι αντιθρομβωτικές κάλτσες και κατανάλωση άφθονων υγρών. Μην το αμελήσετε, όμως.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40890
Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας. Θα μιλήσω με το γιατρό μου για το ενδεχόμενο θρομβώσεων.  Ελπίζω να πάνω όλα καλά στο τέλος και ο φόβος και η ταλαιπωρία να είναι το λιγότερο.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40891
Καλημέρα και πάλι.
Όπως ακριβώς είχατε προβλέψει, κ. Ζησόπουλε, το αίμα τελικά σταμάτησε μετά από δύο έβδομάδες και τώρα βρίσκομαι αισίως στην 24η εβδομάδα κύησης.
Την περασμένη εβδομάδα έκανα τον υπέρηχο Β επιπέδου και όπως μου είπε η γιατρός που τον πραγματοποίησε οι μετρήσεις ήταν φυσιολογικές. Έκανα και αμνιοπαρακέντηση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μωρό είναι φυσιολογικότατο.
Ωστόσο, μία νέα αγωνία ήρθε να προστεθεί κατά την τελευταία επίσκεψη στο γυναικολόγο μου.
Ενώ μέχρι την 20η εβδομάδα όλες οι μετρήσεις στον υπέρηχο συνέπιπταν με την ημερολογιακή ηλικία της κύησης, κατά το β υπέρηχο την 23η εβδομάδα το μωρό φάνηκε κατά δύο ημέρες μικρότερο και στον υπέρηχο που έκανα στο γυναικολόγο μου την 24η εβδομάδα το μωρό φάνηκε κατά πέντε μέρες μικρότερο από την ημερολογιακή ηλικία της κύησης.
Ο γιατρός μου είπε να το ελέγξουμε και πάλι σε 3 εβδομάδες για να δούμε την εξέλιξή του.
Κατά το β υπέρηχο διαπιστώθηκε ότι ο πλακούντας είναι πλέον πρόσθιος υψηλός και γίνεται φυσιολογική αιμάτωση της μήτρας, ενώ ο τράχηλος είναι 3.15cm (όσος ήταν από την αρχή) και το αμνιακό υγρό είναι πεντακάθαρο και σε φυσιολογική ποσότητα.
Γενικά νιώθω καλά και το μόνο που αισθάνομαι είναι κάποιες ανώδυνες συσπάσεις της μήτρας στη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, μετά από 1,5 μήνα ξάπλα, ο γιατρός μου μου συνέστησε να εξακολουθήσω να ξαπλώνω και να κινούμαι περιορισμένα μέσα στο σπίτι, να μην μπαίνω στο αυτοκίνητο για να μην υφίσταμαι αναταράξεις, να μην κλαίω και να μη γελάω υπερβολικά, και γενικά να συνεχίσω την ξεκούραση.
Γενικά αγχώθηκα με όλους αυτούς τους περιορισμούς και με το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες το μωρό έχει παρουσιάσει μία καθυστέρηση στην ανάπτυξή του και πάντα βρίσκεται ένας λόγος για νέα άγχη.
1) Είναι φυσιολογικό ξαφνικά να αρχίσει να επιβραδύνεται η ανάπτυξή του;
2) Οι συσπάσεις είναι φυσιολογικές; Έχω περίπου 10 διάσπαρτες μέσα στη διάκρκεια της ημέρας.
3) Για ποιο λόγο πρέπει να εξακολουθώ να παραμένω σπίτι σε φάση ξεκούρασης;
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και αναμένω την πολύτιμη απάντησή σας.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40892
Αγαπητη   Φίλη! Υα  φυσιολογικα  μωρά,  δνε  θα  εχουν κατα τον τοκετό το  ιδιο...βαρος..Το μεσο βαρος  των νεογνων  κυμαινετια στα  3300,  το ΄΄φυσιολοιγκο΄΄  ομως κυμαινεται από...2500γρ  μεχρι 4000 και....) Η ;ποψη ότι του λειπουν  δυο , τρεις,  επντε μερες  ειναι  αυθαιρετη  και βεβαια  μονον δικη σου.. Μια χαρά  θα είναι το  μικρό.. Για την  εντολή  ΄΄ξεκουρασης΄΄:Εν  ταξει, ειναι  λιγο  υπερβολική  και  ήταν δικοιολογημενη  όταν  οι  εγκυες πηγαιναν  στο...θερος   να βοηθησουν  με το δρεπανι...Από την άλλη πλευρά  οι εντολες του ειδους ΄΄φορτωναν΄΄ την ευθυνη στην γυναικα  ΄΄που δεν προσεξε''  Τουλάχιστον  θα  σηκωνσεαι  για την τουλεττα  και φαγητό... Ειναι  λογικό.,  ότι  μπορεις να κυκλοφορησεις  και  λιγο  παραπανω,, Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!