default_mobilelogo
  Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016
  1 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας, είμαι 34 ετών με σύνδρομο πολυκυστικών, παίρνω αντισυλληπτικά περί τα 10 χρόνια και ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή παρουσιάζω πολύ έντονη τριχόπτωση και αραίωση, η οποία ανταποκρίνεται μόνο σε androcur (σε συνδυασμό με τα gynofen) , ενώ εδώ και 3 μήνες λαμβάνω τα Laurina, θα μπορούσα στον επόμενο μήνα να αλλάξω μάρκα και να παρω androcur με gynofen απευθείας; Δηλαδή χωρίς κάποιο ενδιάμεσο διάλειμμα? Τα androcur λαμβάνονται μόνο σε συνδυασμό με gynofen ή και με άλλα σκευάσματα; Ρωτω επειδή έχω διαπιστώσει ότι η τριχόπτωσή μου εξαφανίζεται τελείως όταν παίρνω τα androcur (περίπου σε 3 μήνες χρήση μόνο κατα τις 10 πρωτες μερες του κυκλου αρκεί για να φύγει τελείως η τριχόπτωση). Ποια είναι η γνώμη σας;
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40527
Αγαπητή φίλη. Είναι σωστή η διαπίστωσή σου αλλά για να κάνεις αυτήν την αλλαγή θα πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό που σε παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό σου. Επίσης, μία συμβουλή από δερματολόγο θα βοηθήσει. Η μακροχρόνια χρήση παρόμοιων χαπιών δεν συνιστάται. Φιλικά Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!