default_mobilelogo
  Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015
  1 Απαντήσεις
  1.8K διαβάστηκε
Καλησπέρα. Εδώ και 14 μέρες περίπου πήρα αντιβίωση για αμυγδαλίτιδα (ceftoral) και στη συνέχεια zinadol 500 για 7 ημέρες λόγω εξαγωγής του φρονιμήτη μου. Είμαι πολύ ευαίσθητη στις αντιβιώσεις και μια μέρα πριν από το τελευταίο χάπι, διαπίστωσα ότι έχω φαγούρα, κάψιμο και υγρά. Κατευθείαν πήρα το γιατρό μου και μου είπε να βάλω pevaryl για 3 ημέρες. Σήμερα θα βάλω το τελευταίο. Τα συμπτώματα υποχώρησαν αισθητά, όμως από χτες είδα 3-4 πολύ μικρές αμυχές λίγο πιο κάτω από την είσοδο του κόλπου, οι οποίες χτες με ενοχλούσαν πολύ αλλά σήμερα τσούζουν λίγο μόνο όταν κάθομαι στην τουαλέτα και ανοίγει δηλαδή το δέρμα μου, και μία πάνω από την κλειτορίδα κάθετη περίπου 2-3 εκατοστά, η οποία σήμερα είναι καλύτερα, καθώς χτες έτσουζε αρκετά ακόμα και όταν ακουμπούσε το εσώρουχό μου. Διάβασα ότι η μυκητισιακή κολπίτιδα, δημιουργεί τέτοιες εκδορές στο δέρμα λόγω των μυκήτων, αλλά ήθελα να σιγουρευτώ γιατί ανησύχησα λίγο, για αυτό και σας έγραψα. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνεχίσω για άλλες 3 ημέρες τα συγκεκριμένα υπόθετα, σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν εξαφανιστούν εντελώς και αν για τις αμυχές θα μπορούσα να εφαρμόσω κάποια κρέμα για να επουλωθούν πιο γρήγορα.  Ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#39597
Αγαπητή  Φίλη! Μια  και η  κατασταση  σου εχει βελτιωθεί, συνεχισε την  αγωγη με το κολπικο  υποθετo κια άλλες 3 μέρες  και  εξωτερικα χρησιμοποιησε  μία αλοιφη  Pevison σε   λεπτο στρώμα  2χ καθε μερα  (περιεχει το μυκητοκτονο  pevaryl με  χαμηλή περιεκτικοτητα  κορτιζονης  που θα σου παρει το εξωτερικο ενοχλημα).. Αν βεβαια  αυτα τα ενοχληματα   σου  δεν  περασουν σε αλλες  3 ημέρες , τοτε  θα πρέπει να σε  δει γυναικολογος  από  κοντά,  μηποως δεν προκειται για μυκητιαση... Ακομη:  Εφ΄ οσον τα  πας   καλα,  η αγωγη με τα  κολπικα υποθετα  ειναι  σκοπιμο  να γινει  για άλλες 3 ημερες  μετα την επομενη περιοδο, προκειμενου  να  μην υποτροπιασει η  μυκητίαση. Αποχη για   σχεσεις   μονον κατα την διαρκεια της  αγωγης  και με   προϋποθεση  οτι τα ενοχληματα  εχουν υποχωρησει...Μια  θερπαεια  του συντριφου με την ιδια  αλοιφη, δεν ειναι απαραίτητη, εκτος κι αν εχει ενοχληματα.. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!