default_mobilelogo
  Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015
  9 Απαντήσεις
  5K διαβάστηκε
Γιατρε καλημέρα σας. Για μια ακομη φορα ζητω τη συμβουλη σας, εχουμε μιλησει ηδη αρκετες φορες. Ειμαι εγκυος σε διδυμα και μολις μπηκα στην 34η εβδομαδα. Ειμαι σε ακινησια στο κρεβατι κ σηκωνομαι μονο για τουαλετα και μπανιο τις τελευταιες 2 εβδομάδες λογω συσπασεων, πριν από αυτό επισης ημουν ξαπλα και σε ξεκουραση αλλα σηκωνομουν για λιγα πραγματα.
Πλεον ο υπνος και η οποια κινηση εχουν γινει δυσκολα αλλα το περιμενα αφου φτανουμε στο τελος. Αυτό που αρατηρησα είναι ενας πολύ ενοχλητικος πονος στην πλατη δεξια, κατω από την ωμοπλατη εκει που δενει το σουτιεν μας - το οποιο αποφευγω να φοραω γιατι μου δημιουργει επιπλέον πονο. Μερικες φορες μπορει να αντανακλάται και στα κοκαλα του θωρακα μπροστα δεξια ο οποιος εχει ανοιξει πια, κυριως όμως είναι εντονος στην πλατη μονο απτη δεξια μερια.
Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να ναι πονος απτο νεφρο..εχω όμως την αισθηση ότι βρίσκονται πιο χαμηλα οι νεφροι. Και γιατι μονον δεξια? Εκανα γενικη ουρων την προηγουμενη Παρασκευη και ηταν όλα πεντακάθαρα και φυσιολογικα.
Επισης στις αρχες της κυησης είχαμε υποψια ότι μπορει να εχω σκωλικοειδιτιδα, νοσηλευτηκα με πονους 4 μερες αλλα δεν επιβεβαιωθηκε τιποτα ουτε εγχειριστηκα. Δεδομενου ότι η σκωλικοειδιτιδα είναι δεξια - χαμηλα μεν- κι ότι με την εγκυμοσυνη μετακινουνται όλα τα εσωτερικα οργανα υπαρχει περιπτωση ο πονος τοσο ψηλα να ναι από αυτή?
Ή απλα μιλαμε για πονο λογω αύξησης βαρους και ογκου στην κοιλια? (αν και δεν εχω παρει πολλα κιλα, μονο 8)
Σας ευχαριστω πολύ.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39486
Αγαπητή  Φίλη! Μ΄αυτά  θα..σπαζοκεφαλιάσει  ο  δικός   σου... Δεν νομιζω, ΄οτι   εισαι περιστατικό  με πονους  χαμηλα στην περιοχη του νεφρου δεξια,  ή  -  ακόμη  πιο  ακραιο -  ψηλα  στην πλατη εκει που δενει το σουτιέν  - που να  οφειλεται σε ...σκωλικοειδίτιδα.. Βεβαια   πρεπει να  ομολογησουμε, οσο ευκολη ειναι η διαγνωση της συνηθως,  τοσο  πιο  δυσκολη μπορει να   γινει στην.... εξαιρεση,, Μαλλον τιποτε σοβαρό  δεν  θα εχεις...Ακουγεται επισης  και  σαν το  εκλαΙκευμενο  ''νευροκαβαλικεμα΄΄ (ενα  αθωο μεσοπλευριο αλγος δηλαδή ). Να  σε  δει ακομη μια φορά ο γιατρός σου..Δυο  παιδιά  κουβαλάς . Φιλικά Π.Ζ.


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39487
Καλό θα ήταν να σας δει ο γιατρός σας και να ζητήσει και ένα Triplex φλεβών κάτω άκρων.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39488
Γιατρε σας ευχαριστω πολύ για την επιπλέον απαντηση.
Αληθεια τι πιστευετε μπορει να κρυβεται πισω από τετοιο πονο ώστε να χρειαζομαι τριπλεξ φλεβων?
Μιλαμε για κατι επικινδυνο για εμενα ή τα μωρα?
Να σας πω επισης ότι κανω ενεσεις ινοχεπ 0,35 αλλα δεν εχω θροβμοφιλια, απλα κανω γιτι τα μωρα εμφανιση αντισταση στην ομφαλικη αρτηρια και ις κανω για να τα βοηθήσουμε.
Ευχαριστω.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39489
Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο θρόμβωσης (πνευμονικής εμβολής) με τα συμπτώματα που περιγράφετε (επίμονος έντονος πόνος) και το συνολικό ιστορικό σας (τρίτο τρίμηνο, πολύδημη κύηση, καθήλωση στο κρεβάτι) - και αυτό θα ήθελα να αποκλειστεί. Είναι ας το πούμε ... επαγγελματική διαστροφή, αλλά "κάλιο γαΐδουρόδενε"!
Η ηπαρίνη που παίρνετε μάλλον δε σας προφυλάσει, διότι η δόση σας επαρκεί για προφύλαξη γυναικών με βάρος <50 κιλά (και υποθέτω ότι δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία - ελάχιστες γυναίκες είναι τόσο ελαφριές)!
Αν λάβετε τα παραπάνω σοβαρά υπόψη σας, καλό είναι ο έλεγχος να γίνει το συντομότερο, ώστε αν πρόκειται για θρομβοεμβολικό επεισόδιο να διαγνωστεί έγκαιρα και να ξεκινήσετε αγωγή.
Δε θέλω να σας τρομάξω, αλλά προτιμώ να σας προειδοποιήσω άσκοπα, παρά να πρόκειται για κάτι σοβαρό και να το αφήσω να περάσει ασχολίαστο!
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39490
Ομολογω πως ανησυχησα ηδη.. αυριο εχω ραντεβυ με τον γιατρο μου..
Είναι τοσο συνηθες στο τελευταιο τριμηνο αυτό?] ν α φανταστω πως η εξεταση antiXa που εκανα πριν 15 ημερες η οποια βγηκε 0,10 δεν είναι στοιχειο που μας βοηθα να αποκλεισουμε κατι?
Επισης, δε ξερω αν εχει μεγαλη σημασια αλλα είμαι μονο 2 εβδομάδες σε ακινησια - θεωρείται πολυς καιρος? Κι ο πονος είναι εκει στη  μεγαλυτερη διαρκεια της μερας  καοιες φορες περναει με την αλλαγη στασης..ε.νω αλες όχι.. Τι να πω...
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39491
Το Anti-Xa επιβεβαιώνει ότι η δόση που λαμβάνετε είναι μικρή.
Το διάστημα των 2 εβδομάδων είναι υπέρ-αρκετό (αρκούν 3-4 μέρες).
Οι θρομβώσεις είναι σχετικά σπάνιες επιπλοκές (περίπου 1/1000 εγκύους, συμβαίνουν, όμως, συχνότερα στο 3ο τρίμηνο και στη λοχεία). Όταν όμως τις βλέπεις συχνά (αυτή είναι η δουλειά μου σαν εξειδικευμένος αιματολόγος) τις βλέπεις παντού! Και θεώρησα καλύτερο να παρέμβω στη συζήτηση και να προκαλέσω ενδεχομένως αχρείαστη ανησυχία παρά να το αφήσω να περάσει, να μην πω τίποτα και να παθαίνατε κάτι σοβαρό.
Και εκτός όλων των άλλων, διαβάζουν και άλλες γυναίκες και ενημερώνονται, οπότε μπορεί να βοηθηθούν και άλλες έγκυοι!
Θα χαρώ να μάθω ότι εξεταστήκατε και ήταν όλα καλά.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39492
Γιατρε καλησπερα σας , μολις επεστρεψα απο τον γυναικολογο μου.. ομολογω πως δεν ανησυχησε κανεις με τους πονους της πλατης μου, ισα ισα σαν να ψιλοχαμογελασαν κιολας σε στυλ Τι μας λες δεν γινεται να μην πονας... Οσο για την τιμη του antiXa μου εξηγησαν οτι μονο προφυλαξη θελουμε να κανουμε..γιατρος δεν ειμαι κι εγω για να κρινω...
Παρολαυτα ενδιαφερομαι να μαθω, περα απο το τριπλεξ που μου συστησατε - αληθεια γνωριζουμε αν ειναι ασφαλες στην εγκυμοσυνη?- υπαρχει καποια αλλη εξεταση που μπορω να κανω? Αιματολογικη ή καποια αλλη? Και καποιο αλλο συμπτωμα που θα πρεπε να εχω στο νου μου να προσεξω? Περα απτον πονο στην πλατη εννοω, ισως πονος οταν αναπνεω ή καποιο πρηξιμο στα κατω ακρα? Να σημειωσω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν εχω απλα σκεψεις μου σας γραφω για να εχω το νου μου.
Ευχαριστω.
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39493
Οι θρομβώσεις στην κύηση είναι ύπουλες γιατί ακριβώς η κύηση προκαλεί και πόνους, και πρηξίματα, και βάρος και πολλά άλλα.
Στόχος μου δεν ήταν να σας τρομάξω, αλλά επειδή δεν είχα την πολυτέλεια να σας εξετάσω, να επισημάνω σε εσάς και στο γιατρό σας την πιθανότητα θρόμβωσης, ώστε εκείνος να την αποκλείσει. Αν δεν το έκανα και τελικά ο πόνος αποδεικνυόταν θρόμβωση θα μου δημιουργούσε πολύ μεγάλες τύψεις! Ο ρόλος μας, άλλωστε, από εδώ δεν είναι η άσκηση τηλεϊατρικής αλλά η παροχή χρήσιμων συμβουλών. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.
Επειδή όπως είπα, η κύηση προκαλεί πολλά άτυπα συμπτώματα, δε θέλω να επεκταθώ γιατί τότε πράγματι θα σας δημιουργήσω αχρείαστο άγχος και θα αξιολογείτε κάθε μικρό σύμπτωμα ως ανησυχητικό.
Καλή συνέχεια στην κύησή σας!
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39494
Γιατρε σας ευχαριστω πολυ κ το εκτιμω που επιλεξατε να μου απαντησετε κ να ασχοληθειτε με την απορια μου - κυριως επειδη οπως λετε καλυτερο το προλαμβανειεν.
Εχω την εντυπωση πως οταν ηρεμουμε ηρεμουν και οι ενοχλησεις μας. Τις τελευταιες μερες καθομαι λιγο πιο σωστα και καθιστη σε μια καρεκλα γραφειου(δυστυχως οχι ολημερις) και νιωθω λιγοτερο εντονα τους πονους. Ελπιζω ολα καλα και μεστο προγραμμα με δυο μωρα στην κοιλια.
Καλο σας μεσημερι.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!