default_mobilelogo
  Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015
  3 Απαντήσεις
  3.7K διαβάστηκε
καλησπέρα, γιατρέ. Εδώ και 4,5 περιπου χρόνια έχω τον ίδιο πόνο στα αριστερά χαμηλά στην πύελο. Τα συμπτώματα μοιάζουν με ενδομητρίωσης: διαφυγη αίματος από το ορθό κατά την περιοδο και κατά την ούρηση τις ίδιες ημέρες, μεγάλη ροή αίματος και πολλές ημέρες, πόνο μετα την επαφή και την ούρηση στο ίδιο σημεία. Ο πόνος είναι συνεχής, από τον ώρα που ξυπνάω μέχρι που κοιμάμαι, αλλά πόνο στην κοιλιά δεν έχω. ΈΚανα μαγνητική εχθές και το αποτέλεσμα:" Η μήτρα ελέγχεται σε πρόσθια κλίση με παρουσία μικρής εστίας αδενομύωσης στο πρόσθιο τμήμα του σώματός της. Το ενδομητριο εμφανίζιε μέγιστο πάχος 6mm ενώ λιγοστές κύστεις Naboth παρατηρουνται στο τοίχωμα του τραχήλου.
Μεταξύ του δεξιού πλαγίου τοιχώματος του σώμαος της μήτρας και της σύστοιχης ωοθήκης αναγνωρίζεται το χαμηλής απόληξης και πλήρες κοπράνων τυφλό.
Η ουροδόχος κύστη ελέγχεται σε μερική πλήρωση με παρουσία μικρού εκκολπώματος στο πρόσθιο άνω τοίχωμά της. 
Η μαγνητική εγινε 3η μέρα της περιόδου, όπως και η CA 125 που βγηκε 14,9. Ο γιατρός στον οποίο απευθυνθηκα ζήτησε νέα κωλονοσκόπηση σε πρώτες ημερες περιόδου και μου ειπε πως δεν έχω ενδομητρίωση,αλλά όπως λέει η μαγνητική αδενομύωση. Πρότεινε δε τη χρήση του Mirena.
1. Μπορεί η αδενομύωση να προκαλεί αυτόν τον πόνο; Εντάξει για τις πολλέ ςμέρες περιόδου και την ποσότητα,αλλά δικαιολογεί τον πόνο σε εκείνο το  ίδιο σημείο ;Το σπιράλ θα βοηθήσει; Η να προκαλέσω τεχνητή εμμηνόπαυση μπας και είναι ενδομητριωση
2. Αποκλείεται εντελώς η ενδομητρίωση αφού δε βρέθηκε στη μαγνητική;
Είμαι πραγματικά σε απόγνωση, σε 2 μήνες κλείνω 5  χρόνια πόνου και ταλαιπωρίας. Δενξέρω πια σ εποιον να απευθυνθώ και τι να κάνω.
Ευχαριστώ για τοβ χρονο σας ...
Με εκτίμηση
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39447
Αγαπητη  Φίλη! Δεν βλεπω  την  ηλικία...Δεν υπαρχει  και γυναικολογικό ιστορικο.. (εγκυμοσύνες; τοκετοι,  αποβολες; άλλες γυναικολογικες  επεμβασεις;) Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39448
Είμαι στα 41, 2 καισαρικές επειδή στο 1ο πέρασε η ημερομηνία τοκετού. Το 2004 έκανα αφαίρεση ενδομήτριου πολύποδα, ενω έχω και Hashimoto. Επιπλέον, ξέχασα να αναφέρω ότι για 1η φορά ο γιατρός που επισκέφθηκα στη θεσ/νίκη (γιατί είμαι σε γειτονικό νομό) έκανε λόγο για κιρσούς ωοθηκών, κάτι για το οποίο πρώτη φορά άκουσα και ανησύχησα και η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον μήνα πονούσα κιόλας στην ωοθήκη αυτή. 
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#39449
Αγαπητή  Φίλη! Είσαι  από   τα περιστατικά,  που χωρίς  να τα δει κανείς από  κοντά , ειναι  δυσκολο  να εχει  άποψη.. Η συμπτωματολογια  σου  ειναι  ασυνηθιστη στην καθημερινη πραξη.. Μπορει  να υπαρχει  και...ψυχογενής  επισκίαση ... Παντως,  ειτε  προκειται  για   αδεμυωση, ειτε για  ενδομητριωση, ειτε και   τα δυο  (γιατί  όχι;), η συντηρητική αντιμετώπιση ειναι  π.χ. το  Mirena   και  πλέον δραστικη   η διακοπη της περιοδου  με  Gn-Rh-Analoga   για ενα διαστημα  τολάχιστον   4  μηνων  και  μετά  βλεποντας  κια  κανοντας.... Αν  ΄΄σε πιασει '' η  αγωγή αναστολης  εμμηνορρυσίας, τοτε εχεις  την καλη  πιθανοτητα  να  γλυτώσεις  από  το προβλημα  σου  μονιμα..Αν  μη τι άλλο, θα εχεις ...τουλαχιστον  5  μηνες  ηρεμίας,,,.Θα το μιλησεις με τον  ΄΄δικο σου..
Η ιστορία σου ΄΄ακουγεται΄΄  λιγο δυσκολη  για  αγωγή  με αντισυλληπτικο σε  συνεχή  χορήγηση (πολυ  παλαιότερα ) ,  ή  με  Mirena ( εκπεμπει συνεχώς προγεστεγόνο )..   Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!