default_mobilelogo
  Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
  3 Απαντήσεις
  1.4K διαβάστηκε
καλησπέρα σας!
εδώ κ 15 μήνες προσπαθώ με το σύζυγό μου να κάνουμε παιδί και δεν τα έχουμε καταφέρει.Είμαι 34 ετών κ έχω αγχωθεί λίγο με το θέμα της ηλικίας.Εξετάσεις ο σύζυγος έχει κάνει, φυσιολογικό σπερμοδιάγραμμα κ στην καλλιέργεια σπέρματος βρέθηκαν λίγες αποικίες e. coli για τις οποίες πήρε αντιβίωση, και εγώ έχω κάνει  τις απαραίτητες ορμονολογικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, E2, FSH, LH,PRL (την 3η μέρα) εντός των φυσιολογικών ορίων, PRG (την 21η ημέρα) φυσιολογική, σαλπιγγογραφία φυσιολογική καθώς και εξέταση κολπικού εκκρίματος κια αυτό φυσιολογικό, (αρνητικό ουρεόπλασμα, μηκόπλασμα, χλαμύδια). Το μόνο που παρατήρησε η γυναικολόγος που με παρακολουθεί τώρα,διότι μετά έτους έφυγα από την γιατρό που είχα, ήταν ότι είχα tsh  4,24 με Φ.Τ από 0,4-4,20, σε νέα εξέταση 3,124 με Φ.Τ. 0,350-4.450 και σε τρίτη εξέταση 4.270 με Φ.Τ. 0.350-4.450, όλες αυτές τις εξετάσεις εντός ενός έτους. Πηγα σε ενδοκρινολόγο και παίρνω Τ4 0.50 mg. Θεωρείτε το πρόβλημα μας είναι ο θυροειδής μου?η γυναικολόγος μου λέει να αφήσω 3-4 μήνες και αν δεν πετύχουμε σύλληψη ν μου δώσει clomifen. Ενδείκνυται για την περίπτωσή μου?
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#37514
  Αγαπητη   Φίλη! Πριν  μπεις  σε διαδικασία με   εκλυτικά της   ωοθυλκιορρηξάις,   ειναι  σκοπιμο μα γινει  και  μια σαλπιγγογραφια  κατα την 9-10  ημέρα  κυκλου,  έστω  κι αν δεν υπάρχει ιστορικο διακοπης εγκυνμοσύνης.. Σκοπιμο ειναι επισης,  να  εξεταστει  κι ενα  Sims-Huhner-test,  κάπου  8-16   ωρες  (όχι στο  2ωρο!)  μετα  την σχεση,  κατα δυναμιν  κοντά  στην  ωοθυλακιορρηξία, για  ν΄αποκλειστει  μια ΄΄ασυμβατοτητα΄΄  σπέρματος - τραχηλικης βλενας,  που εινα  μεν σπανιο,  αλλά  ευκολα  αντιμετωπισιμη..Μπορεις  να  πληροφορηθείς σχετικως στην μηανη αναζητησης  της  σελιδας... Στην συγκεκριμένη ημερα  εξετάζεται   μικροσκοπικώς ενα  νωπό παρασκεύασμα  εκκρίματος  τραχηλικής  βλεννας  και εκτιμαται,  αν  σε αρκετά  οπτικα  πεδια  υπάρχουν   κινητά  σπερματοζωάρια... Γενικά:   Μαλλον  οι  λογοι ειναι  ψυχολογικοι,΄ η καπου  στα  παραπανω  υπάρχει καποιο  κώλυμα.. Φιλικ'α


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#37515
ευχαριστώ γιατρέ για την ανταπόκριση σας. Σαλπιγγογραφία έχω ήδη κάνει τον Ιανουάριο και μάλιστα στις  πρώτες ημέρες του κύκλου και ήταν φυσιολογική διαβατές σάλπιγγες χωρίς συμφύσεις, όσο για το τεστ που μου προτείνετε, ακόμα κ αν το κάνουμε με το σύζυγο- παρεπιπτόντως φαντάζομαι πρέπει να γίνει αθήνα, εμείς μένουμε επαρχία- και πράγματι διαπιστωθεί ασυμβατότητα αυτό επιδέχεται ίασης? σε τί θα μας χρησίμευε να μάθουμε ότι π.χ έχουμε πρόβλημα?
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#37516
Προκειται για κατι  σπανιο... Η εξεταση  θα  χρησιμευε   ισως  πολυ, επειδή  η  αντιμετωπιση - αν υπάρχει  προβλημα - ειναι  πολυ  απλη... Μπορει  κανεις  να την κανει  και  ΄΄τυφλα΄΄ για μερικους  κυκλους  (μιληστε  το  με τον  γιατρό  σας  σας.. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!