Καλή σας μέρα.
Είμαι 34 χρονών με φυσιολογικό κύκλο 27-28 ημερών και άτεκνη.
Αρχές Μαρτίου στον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, ο γιατρός μου εντόπισε ένα δίχωρο κυστικο μόρφωμα (όπως μου το ειπε) στη δεξια ωοθηκη. Μου είπε ότι κάτι δεν πήγε καλά μάλλον στην ωορηξία μου και δημιουργήθηκε αυτη η κυστη. Μου εδωσε τα χαπια Duphaston για 1 εβδομάδα (1 πρωι και 1 βραδυ) και μου ειπε να ξαναπαω μετά το τελος της περιοδου μου να δει τι εγινε. Οντως πηγα μου εκανε ξανα υπερηχο και μου ειπε οτι το ενα κομματι τις κυστης διαλυθηκε αλλα εμεινε μονοχωρο κυστικο μορφωμα 3,5 εκ περίπου. Μου ειπε να κανω ομως και μια εξεταση Ca 125 την οποια και εκανα την 9η μερα του κυκλου και βγηκε 50 (ενω η φυσιολογικη τιμη ειναι μεχρι 35). Ο γιατρός μου ειπε οτι μπορει να εχω ενδομητριωση και να παω μετα απο 2 κυκλους να δει ποια ειναι η εξελιξη αυτου του μορφωματος. Αναλογως τα ευρηματα, θα το παρακαλουθησουμε μου ειπε και αν χρειαστει θα κανουμε λαπαροσκοπηση. Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι αυτος ο καρκινικος δεικτης βγηκε αυξημενος και απο οτι γνωριζω αυτος ο δεικτης αυξανεται και σε περιπτωση καρκινου. Γενικα δεν εχω περιεργα συμπτωματα η περιοδος μου ειναι κανονικη ποναω την πρωτη μερα (παιρνω 1-2 depon και ειμαι ενταξει) και ουτε εχω παρατηρησει κατι αλλο.
Πιστευετε οτι η περιπτωση μου ειναι κατι επειγον και να προβω αμεσα σε λαπαροσκοπηση η να περιμενω οπως μου ειπε ο γιατρος μου 1-2 κυκλους ? Αυτη η τιμη του Ca 125 ειναι που με τρομαζει.
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!
