default_mobilelogo
  Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014
  3 Απαντήσεις
  2.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,
Μετά από 4,5 χρόνια αραιομηνόρροιας -περίοδος 2 ή 3 φορές το χρόνο από την ηλικία των 16 έως 20- ξεκίνησα τη λήψη αντισυλληπτικών. Στα 4,5 αυτά χρόνια οι ιατρικοί έλεγχοι έδειχναν ορμόνες φυσιολογικές, οι υπέροχοι άνω και κάτω κοιλίας γνωμάτευαν "υποψία πολυκυστικών ωοθηκών", οι ενδοκολπικοί υπέρηχοι που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες ήταν αδύνατοι λόγω του ότι δεν είχα σεξουαλικές επαφές, έντονη τριχοφυία κάτω από τον αφαλό, κάποιες τρίχες γύρω από τις θηλές, έντονη ακμή σε πρόσωπο και πλάτη. Δύο συνεχόμενα έτη διήρκησε η λήψη αντισυλληπτικών yasminelle με τα σπυράκια εξαιρετικά σύντομα να εξαφανίζονται, η τριχοφυία ελαττώθηκε και με συνεδρίες λέιζερ εξαφανίστηκε, οι τρίχες γύρω από τις θηλές εξαφανίστηκαν κι αυτές χωρίς να τις πειράξω και η περίοδος κάθε μήνα ρολόι! Μετά από τη "θεραπεία" 2 χρόνων με τα χάπια, οι γυναικολόγοι με συμβούλεψαν να κάνω την "αναγκαία" 3μηνη διακοπή. Κατά τη διάρκεια της διακοπής το πρόσωπό μου γέμισε σπυράκια και έβλεπα τούφες μαλλιών καθημερινά να πέφτουν. Στους 2 μήνες και χωρίς να εχει έρθει περίοδος, ξαναπήρα yasminelle. Τα σπυράκια αμέσως έφυγαν, τα μαλλιά δυνάμωσαν κ δεν έπεφταν καθόλου και η περίοδος ρολόι πάλι. Φέτος πάλι τα ίδια μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών αρχές Σεπτέμβρη. Τον ίδιο μήνα έκανα ενδοκολπικούς υπέρηχους που δεν έδειξαν τίποτα που να παραπέμπει σε ΣΠΩ. Με τούφες μαλλιών να μου μένουν στο χέρι, σπυράκια να ξεπετάγονται στο πρόσωπο και φυσικά απουσία περιόδου, επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα τον καλύτερο δερματολόγο της πόλης. Μου είπε να κάνω ορμονικές, οι οποίες έδειξαν PRL=39,58. Lh=16,54, FSH=5,14. Ο δερματολόγος είπε ότι σίγουρα έχω ΣΠΩ, ότι η διάχυτη αλωπεκία οφείλεται σε αυτό, να απευθυνθώ ξανά στον γυναικολόγο και να πάρω πάλι τα αντισυλληπτικά. Ο γυναικολόγος με τη σειρά του κατηγορούσε τον δερματολόγο ότι δεν επιτρέπεται να κάνει γνωματεύσεις γυναικολογικές, ότι "η αλωπεκία που εμφανίστηκε αμέσως μετά τη διακοπή των yasminelle ουδεμία σχέση έχει με το ΣΠΩ", ότι ο έλεγχος ορμονών πρέπει να γίνεται τη δεύτερη μέρα της περιόδου, τα αντισυλληπτικά πειράζουν το συκώτι και στο στήθος κλπ.. Ο κάθε γυναικολόγος που έχω επισκεφθεί λέει τα δικά του. Κι ερωτώ πού μπορώ να απευθυνθώ; Που μπορώ να μάθω επιτέλους τί έχω; Είναι δυνατόν να πηγαίνω σε 6 γιατρούς κ να έχει ο καθένας τη δική του άποψη; Έχω πια απελπιστεί! Δηλαδή ή θα έχω περίοδο 2 φορές το χρόνο ή θα φοβάμαι για το συκώτι και το στήθος μου;
 
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36147
Αγαπητή φίλη. Η διάγνωση των πολυκυστικών ωοθηκών, επιβεβαιώνεται κυρίως από την ανατομία των ωοθηκών σε ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα γιατί ή τις έχεις ή δεν τις έχεις, δεν υπάρχει εμφάνιση και εξαφάνιση στην εικόνα του υπερηχογραφήματος. Για το θέμα των χαπιών, από την περιγραφή σου, θα συνεχίσεις τη χρήση τους, με 3μηνες διακοπές ανά έτος και η κατάσταση θα αλλάξει, ορμονικά, μετά από μία εγκυμοσύνη. Θα προσέχεις το σωματικό σου βάρος και θα κάνεις τον ετήσιο γυναικολογικό σου έλεγχο. Φιλικά Π.Κ.


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36148
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ! Μία τελευταία σχετική ερώτηση παρακαλώ. Μπορώ να τα ξεκινήσω πάλι αύριο ή μεθαύριο, αφού έχουν περάσει 3 μήνες; Ή πρέπει να πάρω αυτά τα χάπια που προκαλούν άμεση περίοδο σε 4 με 5 μέρες και την 8η μέρα της περιόδου να πάρω το πρώτο yasminelle?  
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36149
Τα αντισυλληπτικά θα τα ξεκινήσεις την πρώτη ημέρα της περιόδου. Φιλικά Π.Κ.


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!