default_mobilelogo
  Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
  3 Απαντήσεις
  5.1K διαβάστηκε
Κύριε Ζησόπουλε καλησπέρα.
Παρακολουθώ το Forum χρόνια και μου έχει κάνει εξαιρετικά θετική εντύπωση ο επαγγελματισμός & η υπομονή σας να απαντάτε σε τόσα μηνύματα και μάλιστα με αφοσίωση. Αν ήταν έστω οι μισοί συνάδελφοί σας έτσι, όλα θα ήταν καλύτερα.
Είμαι 35 ετών. Δεν έχω κάνει παιδιά, δεν έχω ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια. Από το 2012 έχω ένα ινοαδένωμα στο δεξιό μαστό, το οποίο ξεκίνησε 1,58 εκ. και τώρα είναι σχεδόν 2 εκ. Κάνω κάθε εξάμηνο υπέρηχο. Κανένα πρόβλημα. Προσφάτως, ένας συνάδελφός σας χειρουργός μου σύστησε να κανω βιοψία με λεπτή βελόνα (FNA) για να είμαστε σίγουροι. Η βιοψία αναφέρει ότι " οι μορφολογικοί χαρακτήρες είναι περισσότερο συμβατοί με κυτταροβριθές ινοαδένωμα, λόγω όμως αυξημένης κυτταροβρίθειας σε λίγες θέσεις, η διαφορική διάγνωση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και το φυλλοειδή όγκο. Συνιστάται χειρουργική αφαίρεση".
Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν είναι καρκίνος, είναι ένα καλοήθες ινοαδένωμα που όμως πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με υγιή όρια περιμετρικά γιατί ενδέχεται να μεταλλαχθεί στο μέλλον αν μείνει στο στήθος. Μου είπε πως θα αφαιρεθεί με ολική αναισθησία, χειρουργείο 40 λεπτών και με έναν συρμάτινο οδηγό που θα μπει στο στήθος, καθώς είναι βαθιά & χωρίς αυτό θα δυσκολευτεί να το εντοπίσει στην επέμβαση.
Θέλω να σας ρωτήσω:
* Αυτά τα μορφώματα είναι επικίνδυνα;
* Το χειρουργείο είναι επώδυνο; Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω ολική νάρκωση και φοβάμαι πολύ.
* Οι τομές στο στήθος φαίνονται; Το στήθος που θα γίνει η εκτομή ενδέχεται να φαίνεται πιο μικρό οπτικά; ( έχω πλούσιο μαστό, ο όγκος είναι 2εκ και θα γίνει επιπλέον εκτομή υγιών ορίων 1-1,5εκ).
Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για την απάντησή σας.
Καλή δύναμη στο έργο σας.
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36099
Αγαπητη  Φίλη! Εφ΄οσον  η ιστολογική  εξεταση  μιλά  για ενα δυνητικά επικινδυνο ευρημα, δεν υπάρχει  επιλογή,   θα το αφαιρέσεις.. Δεν προκειται  για επωδυνη  διαδικασία... Την ναρκωση  δεν  θα την φοβηθείς. Ειναι καθημερινή ρουτινα Το αισθητικό μερος  :  Δεν θα  φαινεται μετα τον πρωτο καιρό..  Η τομη θα κλεισει  μαλλον με  ενδοδερμική ραφή,  όπως σε πλαστικές.. Φιλικά Π.Ζ    

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36100
Σας ευχαριστώ πολύ.
Όντως θα γίνει με ενδοδερμική ραφή.
Το αποτέλεσμα αυτής της κυτταρολογικής είναι παθολογικό; Εννοώ, αν υπήρχε θέμα καρκίνου, θα φαινόταν στην κυτταρολογική;
Η κυτταρολόγος μου είπε οτι είναι καλό το αποτέλεσμα της κυτταρολογικής, δεν τίθεται θέμα καρκίνου. Απλά το ινοαδένωμα έχει ύποπτα για μελλοντική επικινδυνότητα χαρακτηριστικά & πρέπει προληπτικά να αφαιρεθεί.
Στις κυτταρολογικές εξετάσεις ο καρκίνος έχει άλλες ενδείξεις;
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36101
  images/phocagallery/pict_7_jpeg.jpg Κύτταρα   τοιιχωματος  καλοήθους κπυστεως μσστοö , αφθονα λευκα  αιμοσφαίρια.  καθαρό υπόστρωμα. Από υλικü[ο παρακεντησης,  Δικό  μας  apρασκευασμα και δική μας  φωτογράφηση.  Περιστατικό  ιατρείου μας τo  2000. Μεγεθυνση 10Χ40, χρώση  κατά Papanicolaou Αγαπητή Φίλη! Ο γυναικολογος σου  διατύπωσε  την απαντηση σωστά... Κατά  τα άλλα:  Πιστεύω  ότι η  ενδελεχής συζήτηση  περι  των διαγνωστικων δυνατοτήτων της μίας  ή αλλης μειόδου,  δεν προωθεί ττην επιλυση του προβληαμτος  σου,  που ειναι  συχνό σε  ενα  ιατρειο  που ελεγχει μαστό.. Καλη  επιτυχία.. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
