default_mobilelogo
  Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
  1 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
Καλή σας ημέρα.
Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία που μου δημηιουργήθηκε πρόσφατα μετά από συζήτηση με φίλο γυναικολόγο.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη ήξερα ότι μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών χαπιών, η γυναίκα πρέπει να προσέχει γιατί γίνεται πιο εύκολα η ωορρηξία και είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες εγκυμοσύνης (τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει οι τότε γυναικολόγοι μου).
Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό,και επειδή προσπαθούμε τώρα για δεύτερο παιδάκι,έκανα χρήση αντισυλληπτικών,ώστε να υποβοηθήσω τυχόν ωορρηξία. Έτυχε πρόσφατα όμως να συζητήσω με φίλο γυναικολόγο,ο οποίος μου είπε ότι κακώς το έκανα,γιατί τα αντισυλληπτικά τελικά αναστέλλουν την ωορρηξία και κάνει κάμποσο καιρό μετά τη διακοπή τους να επανέλθει.
 Τι τελικά ισχύει από αυτά τα δύο??
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#36085
Αγαπητπη  Φίλη! Εν τελει, ισχυουν καπως και τα  δυο..  Με τον τροπο αυτό  ΄΄επεδίωκε κανείς   το λεγόμενο ΄΄φαινόμενο  αναπήδησης΄΄ της  ωοθυλακιορρηξίας σε  γυνιακες  με καθυστερήσεις ,  που  ωστοσο  δεν μας ΄΄κάθεται ΄΄ ΄σ αυτό πάντα.. Τότε  ομως -  προ του 1965 (!)  δεν  υπήρχαν  εκλυτικά  της  ωοθυλακιορρηξίας, και στις  περιπτωσεις μικροκαθυστερησεων, χρησιμοποιουσε κανείς  το  χάπι  με   το  σκεπτικο  ότι  θα γινει  η ωοθυλακιορρηξία στην ώρα της..Αυτό  άλλοτε συνεβαινε, συνήθως  όμως   δεν...συνεβαινε.. Η ΄΄θεραπεια΄΄  λοιπον εδω και  πολλά  χρονια δεν   ειναι  ...in...  Εξ άλλου, παιρνοντας αντισυλληπτικό, σπρώχνεις την αναμενόμενη σύλληψη  τόσους  μηνες  πισω, όσους  το πάρεις... Αν εχουμε προβλημα  καθήλωσης της  ωοθυλακιορρηξίας, εχουμε σημερα άλλα μεσα.. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!